מתכון לשיפודי סלמון עם צזיקי

 
יוון בתוך הצלחת
יוון בתוך הצלחת צילום: קרן ביטון כהן
 

שיפודי סלמון בסגנון יווני בציפוי של מיונז ואורגנו מיובש, שיסייע לסלמון להשחים וירכך אותו מעט. מומלץ להגיש עם תוספת של צזיקי מרענן שמשלב יוגורט ומלפפונים קצוצים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לסלמון:

 

600 גרם פילה סלמון טרי, מנוקה מעור ואדרות


2 כפות מיונז


קורט עלי אורגנו מיובשים


קורט נענע מיובשת


מלח ופלפל שחור


כפית שמן סויה


 

לצזיקי:

 

3 מלפפונים טריים בגודל בינוני


כוס וחצי יוגורט טבעי


2 כפות מיונז


חופן קטן גבעולי שמיר, קצוצים


מיץ מחצי לימון


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מתחילים מהכנת הצזיקי: קוטמים את הקצוות של המלפפונים ומגררים גס בעזרת פומפייה.
  • מניחים במסננת וסוחטים אותם, כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  • בקערה מניחים את המלפפונים המגוררים ביחד עם היוגורט, המיונז, השמיר הקצוץ, מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • מניחים במקרר בזמן שמכינים את הסלמון.
  • בקערה מערבבים את המיונז עם האורגנו והנענע ומעט מלח ופלפל.
  • חותכים את פילה הסלמון לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך.
  • מניחים את קוביות הסלמון בקערה עם עשבי התיבול ומערבבים, כך שכל הקוביות יעטפו בצורה אחידה.
  • מחממים מחבת פסים לחום גבוה ובינתיים משפדים את קוביות הסלמון על שיפודים קצרים.
  • כאשר המחבת התחממה משמנים אותה קלות עם מגבת נייר ספוגה בשמן, מניחים את השיפודים (בנגלות אם המחבת אינה גדולה מספיק) וצולים 2-3 דקות מכל צד או עד שהסלמון מבושל כמעט לחלוטין.
  • מגישים את שיפודי הסלמון ביחד עם הצזיקי.

 

 
המיונז מסייע לסלמון להשחים ושומר על מרקם הצזיקי לאורך זמן
המיונז מסייע לסלמון להשחים ושומר על מרקם הצזיקי לאורך זמן צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.