מתכון לשוקי עוף אפויים בציפוי סילאן

 

ארוחה לכל המשפחה - השף רהב הררי מלמד אתכם איך להכין שוקי עוף אפויים עם פירות יבשים, פפריקה וסילאן. מתכון מצולם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 5-7 | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


15 שוקי עוף, ללא עור


4 כפות מיונז


4 כפות סילאן


חופן קטן אגוזי מלך קלופים


חופן קטן בוטנים קלופים וקלויים


12 יחידות משמש מיובש


6 שזיפים מיובשים, מגולענים


כפית פפריקה מתוקה או מעושנת


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • מניחים את שוקי העוף בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה או עד שהתבשלו לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור. זהו בישול מקדים וניתן לעשותו גם על ידי הרתחת השוקיים למשך חצי שעה.
  • בקערת מעבד מזון טוחנים את הבוטנים ואגוזי המלך, עד לקבלת פירורים בגודל בינוני.
  • במקביל קוצצים היטב את הפירות היבשים.
  • מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.
  • בקערה מערבבים את המיונז והסילאן עם הפפריקה, הפירות היבשים, האגוזים הטחונים ומעט מהנוזלים שניגרו מהעוף, עד לקבלת ממרח אחיד.
  • מצפים את שוקי העוף מכל הכיונים עם הממרח ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות (ללא כיסוי), עד לקבלת השחמה נאה של הרוטב.
  • מוציאים ומגישים מיד או שומרים בחימום עד להגשה.

 

 
המיונז מסייע לרוטב להידבק לבשר ומעדן אותו
המיונז מסייע לרוטב להידבק לבשר ומעדן אותו צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.