מתכון לקבב עוף

 
מכינים בצ'יק צ'ק
מכינים בצ'יק צ'ק צילום: קרן ביטון כהן
 

קבב עוף מתובל היטב, שאפשר להכין על האש או במחבת עם בצל קצוץ, עשבי תיבול ומיונז ששומר על הקבב עסיסי. מומלץ להגיש עם טחינה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1/2 ק"ג פרגית (בשר כרעיים מנוקה מעצם ועור) עוף, טחון גס


1/2 ק"ג חזה עוף, טחון גס


כף גדושה מיונז


1/2 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות


צרור קטן של כוסברה, קצוצה היטב (ניתן להחליף בנענע)


צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה


קורט כמון טחון


מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם


קורט סומאק


 

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה לשים תוך כדי ערבוב את פרגית העוף, חזה העוף, המיונז ושאר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעה להתייצב.
  • אם רוצים להשקיע, אפשר גם לקנות את הנתחים שלמים ולקצוץ אותם היטב ידנית בעזרת סכין חדה. כך המרקם יוצא גס ומעניין יותר.
  • לאחר שעה מעצבים את תערובת הקבב, לקציצות מוארכות בעובי ואורך אחיד.
  • בשלב זה מומלץ להכין במחבת קבב אחד לניסיון, על מנת לבדוק שהתערובת מחזיקה, לבדוק את התיבול ולהוסיף עוד מלח או פלפל אם צריך.
  • את הקציצות המעוצבות ניתן לשמור בקירור ולהכין על המנגל, או לצרוב במחבת פסים או מחבת רגילה על הכיריים, 2-3 דקות מכל צד, עד שהבשר אטום לחלוטין בצבעו לכל אורך הקבב.
  • מגישים מיד, יחד עם טחינה ובצל מקורמל.

 

 
המיונז מסייע לקבב להשאר עסיסי וטעים
המיונז מסייע לקבב להשאר עסיסי וטעים צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.