הופעות ואירועי יין ברחבי הארץ • חדשות מסביב לבקבוק

 
איריס ועופר פורטוגלי - יופיעו במרכז תרבות היין של יקבי כרמל ב15.11
איריס ועופר פורטוגלי - יופיעו במרכז תרבות היין של יקבי כרמל ב15.11 צילום: יח"צ
 
עודכן 21:30 21/10/2012
אוכל קדימה אוכל

מופעים מוזיקליים ביקבי כרמל ויקב אמפורה, יין דגל חדש ליקב סגל, יין פרטי מתוצרת יקב טוליפ במסעדות כתית והמזללה, יינות מיקב אדיר ומיקב רקנאטי מביאים כבוד בחו"ל ועוד חדשות היין

 
 
 
 
 

הופעות במרכז תרבות היין של יקבי כרמל


סימפוניה של מוסיקה ויין במרתף היקב: ב-2.11, יום שישי, יערך מופע מרהיב עם מסתורין וקסם מיוחד של הכנר הווירטואוז המפורסם - סניה קרויטר והאנסמבל "אקוסטיק דרייב" במרתף היקב בזכרון יעקב. 

להלן פרטי המופע:
11:00 - קבלת פנים ברחבת המרתפים, יין אדום מהסדרה האזורית ונשנוש קל
11:30 - תחילת המופע במרתף היקב (מומלץ להביא ביגוד חם).

מחיר: 120 ש"ח,ניתן לברר לגבי הנחות במספר הטלפון- 5356954 - 02

 

רביעיית איריס ועופר פורטוגלי במרכז תרבות היין בזכרון יעקב

 

ביום חמישי, 15 בנובמבר 2012, יופיעו איריס ועופר פורטוגלי במרתף היקב בזכרון יעקב. הפורטוגלים יגישו לקט מחמשת אלבומיהם ואין ספור תוכניותיהם, בהרכב של רביעייה מרתקת: איריס פורטוגלי - שירה ותופים; עופר פורטוגלי - פסנתר, עיבודים וניהול מוסיקלי; עודד גולדשמידט - קונטרבס; עופר גנור- גיטרה.

 

בתוכנית: מופע המשלב קטעים מתוך הקלאסיקה של הג'אז - מיצירותיהם של ג'ורג' גרשווין, קול פורטר ואחרים, לצד עיבודים מקוריים לנכסי צאן ברזל במוסיקה הישראלית וחומר מקורי.

 

20:00 - קבלת פנים ברחבת המרתפים עם כוס יין מבעבע

 

20:30 - הופעה במרתף היקב (מומלץ להביא ביגוד חם). בתום ההופעה תתבצע טעימות יין אדום מהסדרה האזורית וגבינות, בחנות היין של היקב.

 

מקום ההופעות: מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב, דרך היין 1, זיכרון יעקב

 

מחיר: 80 ש"ח בהזמנה מראש, 90 ש"ח בערב הקונצרט (על בסיס מקום פנוי)

 

הזמנת כרטיסים בטל' 04-8418411
או באתר www.garber-tickets.co.il

 

 
פסטיבל יין מטה יהודה
פסטיבל יין מטה יהודה צילום : שמעון אלקיים
 

אירועים מיוחדים במסגרת פסטיבל היין של אזור מטה יהודה

בסופי השבוע שבין התאריכים 18 באוקטובר ועד 19 בנובמבר יתקיים פסטיבל היין במטה יהודה. כבכל שנה תיערך באיזור חגיגת תיירות, יין, תרבות ובידור - האירועים מאפשרים הצצה מרהיבה אל מרתפי היין, דרך העשייה וייצור היין, סיורים בין כרמים, שדות, עמקים וגבעות. הפסטיבל נפתח באירוע מרכזי חגיגי שהתקיים ביום חמישי ה-18 באוקטובר.

 

מחלקת התיירות של מטה יהודה תקיים גם השנה סיורים מודרכים ליקבי מטה יהודה שיתקיימו בימי שישי ה- 26.10, 2.11, 9.11 וייצאו ממתחם "ביג" שבבית שמש בשעות הבוקר, ויכללו ביקור ב- 3 יקבים תוך היכרות עם הייננים וסיפורם האישי וכמובן טעימות מיינות היקבים השונים.

 

במהלך הפסטיבל יתקיימו אירועים מיוחדים לכל המשפחה במספר יקבים כגון: יקב יהודה, יקב צובה, יקב יפו, יקב לה טרה פרומסה, יקב צפרירים, יקב נבות, יקב קדמא ויקב שורק.

 

ביום שישי ה- 26.10, יתקיים מירוץ היקבים ה-4 שייצא בשעה 8:30 מהכניסה לקיבוץ נחשון ויחלוף על פני אתרי מורשת היסטוריים. פרטים והרשמה: www.shvoong.co.il.

 

כמו כן, "אומני האלה" יארחו על דרך היין בשישי-שבת ה -26-27.10 בין 10:00-17:00 ויציגו בבתיהם יצירות הקשורות לעולם התוכן של היין מחומרים שונים: זכוכית, עץ, פלדה ועוד, ובמהלך הפסטיבל תוצג בגלריית "אמני האלה" בגבעת ישעיהו התערוכה "לבן" עם יצירות של כ-20 אמנים מהאזור.

 

לפרטים נוספים: מחלקת התיירות מטה יהודה, 8108* או בטלפון: 02-9900903. לרכישת כרטיסים אונליין לסיורי יין ביקבים: www.winefest.eventi.co.il

 

יין חדש ביקבי סגל: קברנה סוביניון לא מסונן בציר 2008

 
קברנה סוביניון לא מסונן 2008 יקב סגל
קברנה סוביניון לא מסונן 2008 יקב סגל צילום: יח"צ

יקבי סגל השיקו לאחרונה את יין הדגל שלהם: קברנה סוביניון לא מסונן מבציר 2008. יקבי סגל השיקו לראשונה קברנה סוביניון לא מסונן עוד ב-1988 וזהו התוצר האחרון בסדרה זו, אשר באה לתת דגש לפרי ומוותרת על יתרונות הסינון לטובת אופי עשיר ונעים יותר ליין.

 

היין החדש מורכב מ-60% קברנה סוביניון מכרם דישון שבעמק קדש, 30% קברנה סוביניון ותיבול סופי של 10% מרלו, שניהם נבצרו בכרם דובב, שבהר גודרים. לאחר תססה ראשונית בטמפרטורות של 25-32 מעלות והשריה של למעלה מחודש על הקליפות, הועבר היין הראשוני ליישון של 18 חודשים בחביות שונות, רובן ממקור צרפתי. התווית על הבקבוק עשויה מגפת ענבים וסיבי עץ תות הניר, הגדל בכרם בצד הגפנים, ומשקפת את הייחודי והראשוני שבעשיית היין.

 

היין שהתקבל עשיר בניחוחות של פרי אדום וסגול בשל ועז, ובלגימה מצליח להגיע לאיזון נאה של חמיצות ותחושת מה של מתיקות, עם טעמים שמזכירים שוקולד וקפה קלוי וסיומת ארוכה ומשובחת. ישתדך בעיקר למנות בשר מיושן. אם בוחרים למזוג את היין לאחר קנייתו מומלץ לתת לו להיפתח בכוס מעט לפני הלגימה. מחיר: 230 ש"ח.

 

 
מרכז מבקרים חדש ביקבי בנימינה
מרכז מבקרים חדש ביקבי בנימינה צילום : איציק חיים
 
 

מרכז המבקרים של יקבי בנימינה שופץ בעלות של למעלה מ-10 מיליון ש"ח

 

יקבי בנימינה גאים להשיק את מרכז המבקרים, ששופץ בעלות של למעלה מ-10 מיליון ש"ח. זהו נדבך נוסף בתהליך השדרוג והפיתוח המקיף של היקב ושלוחותיו, שהחל עם קנייתו לפני כמה שנים על ידי קבוצת חצי חינם. המרכז כולל  כעת מבנה בן 2 קומות, שופץ פנימית וחיצונית וכן שודרגו המסעדה ודרכי הגישה למקום.

 

שיפוץ מרכז המבקרים של יקבי בנימינה נמשך כשנה וחצי, ובסיומו עבר המרכז, שהיה בעבר בניהול של זכיינית, לניהול מלא של היקב. היום, השליטה המלאה בתכני הסיורים ואופיים, כמו גם בקיום אירועים מיוחדים - מאפשרים ליקבי בנימינה להציע למבקרים מגוון פעילויות המותאמות לכל המשפחה.

 

המרכז מציע היום סיורים מודרכים ביקב וטעימת יינות, הכוללים הסבר על תהליך קבלת הענבים, מיונם, סחיטתם, תסיסתם, בנוסף לביקור במרתף החביות ובאולמות מכלי הנירוסטה החדישים. מרכז המבקרים משמש גם כבסיס יציאה של קבוצות לאתרים ייחודיים בסביבה, ומקום לעריכת ערבי חברה, סדנאות ואירועים מיוחדים.

 

אולמות מרכז המבקרים יכולים להכיל למעלה מ-150 אנשים, ומתאימים לעריכת שמחות משפחתיות, כנסים, סמינרים ועוד. זאת, נוסף על מסעדת המרכז המציעה מארוחת צהריים עשירה למבקרים במקום. גן מרכז המבקרים הינו רחב ידיים ובו יערכו אירועי קיץ, ארוחות אביביות ואירועי טבע, ואילו חנות המרכז מציעה מגוון עצום של יינות, מותגי אלכוהול, מתנות ומזכרות.

 

יקבי בנימינה רחוב הנשיא 1, בנימינה; טלפון: 04-6388643 מרכז המבקרים טלפון: 04-6107535.

 

יין בית חדש במסעדות כתית והמזללה

 
יין קרוסלה סדרה פרטית בכתית והמזללה
יין קרוסלה סדרה פרטית בכתית והמזללה צילום: יח"צ

קבוצת "כתית" של השף מאיר אדוני ממשיכות את שיתוף הפעולה עם יקב טוליפ, והחל מה1/11 תציע במסעדות כתית והמזללה את היין החדש העונה לשם 'קרוסלה'. בעוד אצטרובל, הפרייבט לייבל הראשון שיוצר עבור הקבוצה, היה מבוסס על ענבי קברנה סוביניון (וכבר כמעט ואזל לחלוטין מהמדפים), היין החדש מבוסס על ענבי שיראז.

 

הרעיון לייצור היין החדש, על פי מנהל תחום היין בקבוצה, דניאל אביטל, הוא להתאים את היין למנות החורפיות שעתידות לעטר את תפריטי המסעדות 'כתית' ו'המזללה' בחודשים הגשומים שכולנו מקיים שיבואו. בהתאם לכך נבחרו  לייצורו ענבי שיראז מכרמים באזור הגליל העליון שלאחר תסיסה מבוקרת הועברו ליישון של 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

 

על פי דברי אביטל: "הפרויקט, שהתחיל בהשקת היין 'אצטרובל', הוא מעבר ליין הבית, אלא יין שהשתתפות של אנשי המסעדה בתהליך יצירתו הייתה גדולה וניכרת, וההתאמה שלו למנות ולחיך של מאיר אדוני היא מירבית. גם בעיצוב התווית הושקעה מחשבה רבה - מי שעיצבה אותה היא מלצרית בשם אורן שעובדת בקבוצה. כך שמהכרמים ועד התווית היין מייצג את קבוצת כתית". בהמשך יצאו במסגרת הלייבלים גם יינות לבנים.

 

היין 'קרוסלה' יוגש במסעדות "כתית" ו -"Mizlala" בלבד החל מתחילת מאי 2012. כוס - 42 ש"ח, בקבוק במסעדות - 166 ש"ח. בקבוק במחיר חנות לרכישה במסעדות כדי לקחת הביתה ו/או כמתנה - 119 ש"ח.

 

הוענק פרס 'היין הטוב ביותר באסיה' מטעם מגזין דיקנטר לשיראז 2010 של יקב אדיר

 
האחים יוסי ואבי רוזנברג עם הפרס ממגזין דיקנטר
האחים יוסי ואבי רוזנברג עם הפרס ממגזין דיקנטר צילום: יח"צ

מגזין היין היוקרתי Decanter הכריז על היין - שיראז 2010 מבית יקב אדיר כעל היין הטוב ביותר באזור המזרח התיכון, המזרח הרחוק ואסיה, בקטגוריית יין אדום המורכב מזן אחד בלבד. זוהי הזכייה הראשונה של יין ישראלי בתואר יוקרתי זה. ב-5.9.12 התקיים בבית האופרה המלכותי בלונדון ערב גאלה חגיגי, בו הוענקו הפרסים באופן רשמי לאחר ההכרזה על הזוכים בתחרות, שהתקיימה במאי 2012.

 

הפרס הוענק למנכ"ל יקב אדיר יוסי רוזנברג ויינן היקב אבי רוזנברג על ידי ע"י סטיבן סופיריור-יו"ר אגוד היין העולמי.

 

יוסי רוזנברג אמר בתגובה לזכייה: "התחרות של המגזין היוקרתי Decanter נחשבת ומוערכת בעולם כולו, וזהו כבוד גדול עבורנו להיות ברשימה מכובדת זו ליד היקבים הגדולים בעולם. הזכייה מחזקת אותנו להמשיך ולייצר יין איכותי, ואנחנו גאים להיות חלק מהמהפכה ששמה את היין הישראלי על המפה".

 

רקנאטי שיראז נבחר לאחד מ-100 יינות ה- Best value הטובים ביותר על ידי מגזין Wine enthusiast

 
שיראז רקנאטי
שיראז רקנאטי צילום: שלמה שהם

שיראז רקנאטי 2010 גבר על 17,000 יינות אחרים מכל העולם ברשימה השנתית של מגזין היין - Wine enthusiast, והוא נכלל ב- 100 היינות הטובים ביותר ביחס למחירם.

 

מדי שנה, מגזין היין Wine enthusiast, שהוא אחד משלושת מגזיני היין הגדולים והחשובים בעולם, בודק, טועם ומפרסם את רשימת היינות הטובים ביותר לקניה, אלה שנותנים את הערך הטוב ביותר ביחס למחירם. בסקירת היין לשנת 2012 של המגזין, נבחר יין שיראז 2010 של יקב רקנאטי למקום ה-49 בעולם מתוך 100 יינות, כשהוא עוקף יינות מיקבים מובילים כגון ז'אדו, רוזמאונט, אלאמוס ועוד.

 

הסקירה כללה יינות הנמכרים בארה"ב, ומחירם אינו עולה על 15$. אנשי המגזין סקרו וטעמו מעל 17,000 יינות במהלך השנה. רק 1,134 מתוכם נמצאו עונים על הקריטריונים של 'ערך גבוה למחיר', מתוכם הם סיננו את המאה הטובים ביותר, על פי קריטריונים של תמורה טובה ואיכות כנגד מחיר וזמינות גבוהה בארצות הברית.

 

נבחרת התוית הזוכה בתחרות "יופי של יין" לעיצוב תוית לקברנה פרנק של יקב טפרברג

 
התוית הזוכה בתחרות עיצוב קברנה פרנק
התוית הזוכה בתחרות עיצוב קברנה פרנק צילום: יח"צ

 

יקב טפרברג 1870 בשיתוף פעולה ייחודי עם עם סטודנטים לעיצוב מה"בצפר" וגולשי הפייסבוק, ערך תחרות עיצוב תוית ומארז יין ל"קברנה פרנק" שיצא במהדורה מוגבלת התוית והמארז שנבחרו הם של הסטודנט לעיצוב גרפי ,דניאל מרקוביץ

 

במסגרת התחרות הוזמנו הגולשים ברשת החברתית לעצב תווית ומארז ליין חדש, "קברנה פרנק" היוצא במהדורה מוגבלת של כ- 3,000 בקבוקים. בנוסף, סטודנטים לעיצוב מה"בצפר" עיצבו אף הם תווית ומארז ליין החדש. ב- 30.08 התקיימה תחרות שיפוט של 8 התוויות הנבחרות מכלל התוויות שעוצבו ב"בצפר", בהשתתפות מבקרי יין, מעצבים, מרצים מה"בצפר" ואנשי היקב.

 

הסטודנט לעיצוב גרפי מה"בצפר" שעיצובו זכה למרבית הקולות הוא דניאל מרקוביץ, אשר יזכה לראות את התווית פרי עיצובו מתנוססת על גבי ה"קברנה פרנק", ובנוסף יזכה באספקת יין לשנה שלמה. הקונספט העיצובי של התווית והמארז שעיצב שואבת את השראתה מהספרה חמש המסמלת את המסורת המשפחתית של יקב טפרברג 1870 המנוהלת כיום על ידי הדור החמישי במשפחה.

 

היינות המעוצבים ימכרו בחנויות היין המובחרות בשנת 2013.

 

יקבי כרמל משתפים פעולה עם הפסטיבל הבינלאומי ה-9 לסרטי נשים ברחובות

 

הפסטיבל הבינלאומי ה-9 לסרטי נשים, ייפתח ב-5 בנובמבר ברחובות, עיר המדע והתרבות. הפסטיבל, פרי יוזמתן של עמותת "נשים בתמונה" ועיריית רחובות, יימשך שבוע ימים, במסגרתו יוקרנו כ-60 סרטים אשר בוימו על ידי נשים, 33 מתוכם הם סרטים של יוצרות ישראליות.

 

סרט הפתיחה של הפסטיבל: "Higher Ground", הינו סרט הביכורים של ורה פארמיגה, מהשחקניות הבולטות והמוערכות בקולנוע האמריקאי העצמאי. השנה לראשונה תתקיים תחרות בינלאומית שבה יתחרו יוצרות קולנוע ישראליות וזרות על פרס הבימוי לסרט עלילתי באורך מלא.

 

הפסטיבל מתקיים בסיוע עיריית רחובות, החברה העירונית לתרבות וספורט בע"מ, משרד התרבות והספורט - מנהל תרבות, מועצת הקולנוע, קרן אנה לינד, משרד החוץ, קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, קרן רבינוביץ - פרויקט קולנוע, הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו , קרן היינריך בל, וגופים נוספים. יקבי כרמל יכבדו את האורחים ביינות היקב מהסדרה האזורית באירועי הפתיחה והסיום.


פרטים נוספים אודות הפסטיבל ותכניתו ניתן למצוא באתר : www.iwff.net

 

סדנאות יין חדשות בשיתוף יקבי רמת הגולן ב'אטלייה' בירושלים

 

יקבי רמת הגולן הרחיבו לאחרונה את שיתוף פעולה עם "האטלייה"- סטודיו לבישול של השפית טלי פרידמן בשוק מחנה יהודה בירושלים.

 

במסגרת הסיורים הקולינאריים בסמטאות השוק וסדנאות האוכל, אותם עורכת השפית בסטודיו הממוקם בלב ליבו של השוק, מדריכי היקב מדריכים סדנאות אשר עוסקות במגוון נושאים השייכים לעולם היין: מושגי יסוד, הכרת סוגי יינות, אחסון יינות, התאמת יין לאוכל, טעימת יינות ועוד. בשנתיים האחרונות פעל שיתוף הפעולה במסגרת פיילוט וכעת יתרחב שיתוף פעולה זה ויינות היקב יופיעו גם בתפריטי הסדנאות.

 

האטלייה של טלי פרידמן - שוק מחנה יהודה, ירושלים. כשר. סיורים וארוחות בתיאום מראש. טלפונים: 02-5370666 או 050-4619687.

 

 
יקב אמפורה - מארח מופע ג'ז ב2/11
יקב אמפורה - מארח מופע ג'ז ב2/11 צילום : רוני סופר
 

מרכז המבקרים של יקב אמפורה מארח את רביעיית ג'אז קלאסית "טריולה"

 

ביום שישי ה- 02.11.2012 מרכז המבקרים של יקב אמפורה מזמין את הקהל הרחב ליהנות לפני ממסע בין הקלאסיקות של כל הזמנים בקונצרט ג'אז משובח בליווי שירה של רביעיית "טריולה".

בקונצרט תבוצע מוסיקה קלאסית ממיטב הזמנים: החל ממחזות הזמר המופלאים של ברודווי וקלאסיקות מספר השירים האמריקני הגדול, ועד ביצועים לסטנדרטים הגדולים של הג'אז בסגנון סווינג, בוסה נובה, פיוז'ן, צ'יל אאוט ועוד. מחיר כרטיס לקונצרט: 85 ש"ח בלבד (כולל כוס יין)- יש לרכוש כרטיסים מראש.

 

הקונצרט יתקיים ביקב אמפורה בתאריך 2/11/2012, יום שישי, בשעה 15:00.

ניתן לרכוש כרטיסים דרך מרכז המבקרים של יקב אמפורה בטלפון: 04-9840702 .

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.