מתכון לסלמון אפוי בעשבי תיבול עם עגבניות שרי

 
ארוחה אלגנטית בחצי שעה
ארוחה אלגנטית בחצי שעה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:21 25/10/2012

חצי שעה ויש לכם ארוחה משפחתית מהירה של דג סלמון אפוי בציפוי זעתר עם עגבניות שרי צלויות. שף רהב הררי מסביר ומדגים. סרטון

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 4 | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


700-800 גרם פילה סלמון, מנוקה מאדרות, חתוך ל-5 מנות


2 כפות גדושות מיונז לייט


2 כפיות זעתר (תערובת תבלינים)


עלים מ-6 (או יותר) גבעולי טימין


חופן גדול עגבניות שרי, חצויות


מלח ופלפל לפי הטעם


3-4 כפות שמן זית


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-210 מעלות.
  • בקערה מערבבים את המיונז עם כפית מתערובת הזעתר, עלי הטימין ומלח ופלפל.
  • מייבשים היטב את פילה הסלמון בעזרת מגבת נייר.
  • מניחים חצי כף מהתערובת על כל פילה ובעזרת הידיים מורחים את הסלמון, כך שכל נתח יהיה עטוף בצורה אחידה.
  • בקערה מערבבים את חצאי עגבניות השרי עם שמן הזית, הכפית הנוספת של הזעתר ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • מניחים את הפילטים עם צד העור כלפי מטה בתבנית גדולה אשר מכוסה ברדיד אלומיניום או נייר אפייה. דואגים לרווח בין הפילטים, וברווחים מפזרים את עגבניות השרי.
  • מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות או עד שהסלמון עשוי לחלוטין והעגבניות התרככו.
  • מגישים מיד.

 

 
המיונז יוצר תערובת אחידה ששומרת את התיבול הדוק לסלמון ומסייע לו לשמור על עסיסיות
המיונז יוצר תערובת אחידה ששומרת את התיבול הדוק לסלמון ומסייע לו לשמור על עסיסיות צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.