בדקנו: איך כדאי לשמור על היין

 
עודכן 00:51 13/11/2012
אוכל ורק אוכל

קיבלתם בקבוק של יין מתנה ואתם לא יודעים אם לשמור או לשתות אותו? ניר קיפניס מצא את התשובות - איך לאחסן יין בבית ואילו יינות מתאימים ליישון. מדריך היין הגדול

 
 
 
 
 

בפרק זה שואל המנחה ניר קיפניס את השאלה: מה זו התיישנות ואיך יינות יכולים להתיישן?

 

מומחי היין של יקבי כרמל מסבירים:

התיישנות הינו תהליך בו טעמי יין משתנים ומתפתחים בהדרגה ולאורך השנים. כדי ליישן יין יש לאחסנו בשכיבה במקום קריר, בו הטמפרטורה נשמרת בין 15-18 מעלות.

 

לא כל יין מתאים ליישון. יינות רבים נועדו לשתייה ב-3 השנים מאז הבציר ולעיתים אף פחות מכך. אם יש ספקות בנוגע ליכולת ההתיישנות של יין מסוים, מומלץ להתייעץ עם המוכרים בחנות היין הקרובה לביתכם.

 

יש גבול לכמות הזמן בה ניתן לשמור את היין בתנאי יישון - אחרי תקופת זמן מסוימת, אשר משתנה מיין אחד למשנהו, הנוזל שבבקבוק עובר תהליכי חמצון שהופכים אותו ללא נעים לשתייה. אם אין בבית את התנאים הנאותים לשמירה על יינות מומלץ פשוט לשתות אותם סמוך למועד הרכישה.

 

>> לעוד מידע על שמירה נכונה של בקבוקי יין

 

הסרטון הופק על ידי ענני תקשורת

 

שווה קריאה:

איך לטעום יין?

מה זה בכלל יין?

הקשר בין יין לבריאות

 

 
עוד כתבות במדור מדריך היין הגדול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.