שלום, שקט ושלווה או: מתכון לפאי ירוקים עם בצק פילו

 
חמים ומנחם
חמים ומנחם צילום: אפרת ליכטנשטט
 

כדי להחזיר קצת את השפיות שאבדה בימים האחרונים, אפרת ליכטנשטט מכינה פאי מעלי פילו במילוי עשיר של גבינות וירקות ירוקים שינקו לכם את הבטן משאריות הקפה והעוגיות שאכלתם אתמול. מגישים חם ומתענגים

 
 
 
 
 

אם אתם קוראים עכשיו את מילותיי סימן שהחלטתם לעשות הפסקה רגע מעמודי החדשות ואתם רוצים קצת לנוח ולחשוב על דברים אחרים. אם אתם קוראים את מילותיי בעוד כמה חודשים תדעו שפעם, בנובמבר, היו פה אזעקות והיו חיילים ליד הטנקים, אבל עכשיו כבר יש שלום, שקט ושלווה (...)

 

ואם אתם עוד כאן אז יש לי כמה רעיונות ירוקים בשבילכם, ואם תצליחו לדמיין קילו של ירוקים כלוא בין שכבות דקות ופריכות של בצק - תתחילו לרחף ואחרי כמה ביסים תרגישו איך הירוק הזה מתחיל לזרום לכם בעורקים ולנקות את שאריות הקפה והעוגיות שאכלתם אתמול בלילה (הפרורים עדיין על הספה).

 

אני אוהבת לקרוא מתכונים שיש להם אלמנט מפתיע - איזה טוויסט בעלילה, דמות לא צפויה, אקדח במערכה הראשונה. גם כאן חשבתי: מה כל כך הרבה ירוק יעשה לפאי? את הכל אני מכירה אבל לערבב הכל מהכל? אז זה פשוט עובד! כמובן שאתם מוזמנים להוסיף או לגרוע לפי טעמכם, אבל גם כך זה פשוט טעים, עמוס בטעמים אבל בכל זאת לא תוקפני. משהו בתוך כל הירוק הזה נשמע לי פתאום כל כך הגיוני.

 

  • המתכון מבוסס על פאי הירוקים מהספר ירושלים של אוטולנגי, עם קצת שינויים והתאמות שלי.
  • את המנגולד הקצוץ יש לחלק ל-2 חלקים: החלק הירוק והחלק הלבן (משתמשים בשניהם).
  • כאמור אין בעיה לשחק עם כמויות הירוקים - שימו לפי טעמכם.

 

 
ירוק בעיניים
ירוק בעיניים צילום : אפרת ליכטנשטט
 

פאי ירוקים וגבינות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: תבנית 24 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

בצל גדול קצוץ


חצי קילו מנגולד (6-7 עלים גדולים) קצוץ


150 גרם סלרי קצוץ (2-3 מקלות ללא עלים)


50 גרם בצל ירוק קצוץ (2-3 מקלות שלמים)


חופן פטרוזיליה קצוצה


חופן קטן יותר של נענע קצוצה (10-15 עלים)


חופן של שמיר קצוץ


2 כפות שמן זית לטיגון


150 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה


100 גרם גבינת גאודה מגורדת


60 גרם גבינת פטה (5%) מפוררת


גרידה מלימון שלם


 

2 ביצים


חצי כפית פלפל שחור


חצי כפית מלח (או פחות)


חצי כפית סוכר לבן


חבילת עלי פילו מופשרת


3-4 כפות שמן זית להברשה


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • במחבת גדולה מאד מחממים שמן זית ומתחילים להקפיץ את הירוקים לפי הסדר הבא (חשוב לערבב כל הזמן): בצל עד שמזהיב, החלק הלבן של המנגולד והסלרי - 4 דקות טיגון, עלי מנגולד ירוקים - 4 דקות נוספות, בצל ירוק, פטרוזיליה, שמיר ונענע - 2 דקות נוספות.
  • מורידים מהאש ומקררים לחלוטין. אם יש נוזלים כדאי לסנן את התערובת ולסחוט.
  • בקערה מערבבים את כל הגבינות עם הביצים, גרידת הלימון, מלח, פלפל וסוכר.
  • מוסיפים את תערובת הירוקים הקרה לגבינות ומערבבים היטב.
  • פורשים עלה פילו על שיש נקי ומברישים בעדינות בשמן זית.
  • מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בשמן זית. ממשיכים בצורה זו עד שמתקבלות 5 שכבות בצק (אפשר גם יותר אם רוצים).
  • מניחים את עלי הפילו בתבנית (חשוב שהם יהיו גדולים יותר מהתבנית ויבלטו החוצה.
  • ממלאים את תערובת הגבינת והירוקים על עלי הפילו.
  • מכינים 5 שכבות בצק פילו נוספות (עם הברשה בשמן זית בין שכבה לשכבה).
  • מניחים את עלי הפילו הנוספים על התערובת ומקפלים פנימה את הקצוות כך שתיווצר חבילה סגורה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים במשך 35-40 דקות או עד שהפילו שחום ופריך. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • המאפה טעים מאוד גם כעבור יומיים במקרר. מומלץ לחמם בתנור.

 

 
אפילו לפני האפייה הוא נראה מעולה
אפילו לפני האפייה הוא נראה מעולה צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.