מתכון לקיש מנגולד וגבינה בולגרית

 
אפשר גם עם עלי סלק
אפשר גם עם עלי סלק צילום: עידן אדלר רייס
 

בעיצומו של מעבר דירה, עידן אדלר רייס מפנטזת על גינת הירק שתגדל על הגג, ובינתיים מכינה קיש ריחני ומענג של עלי מנגולד טריים וגבינה בולגרית על בצק פריך מלוח

 
 
 
 
 

אנחנו ממש לקראת מעבר הדירה המיוחל שיבוא עלינו לטובה ביום שישי הקרוב. הרבה ארגזים, ניירות מסקינטייפ, בעלי מקצוע, ניקיונות, קדיחות , קניות, מיונים, אריזות ובקיצור - בלגן. בלגן חיובי, אמנם, ובכל זאת - הרבה סידורים ומעט בישולים.

 

השבוע בזמן שעבדנו על שיופים, קדיחות וחיות אחרות בבית החדש, לקחתי לי רגע ועליתי לגג. מסתבר שיש שם גג מקסים, ואז גמלה בליבי החלטה: הולכת להיות לי גינת ירק על הגג - מקסימה, אורגנית ובריאה. ועד הבית התלהב, ואני? אני לא יכולה לחכות שאסיים עם כל הארגונים למבוגרים, ואתמקם בבית החדש. לאחר מכן אתפנה לטפח לי גינה אורגנית, לבשל ולצלם כמו לפני ההרפתקה המופלאה הזו.

 

ובינתיים, תזכורת מגינה אורגנית של מישהו אחר: ירקות מקסימים שהפכו לקיש מנגולד טעים ובריא. הכנתי אותו (זהירות, קלישאה בדרך) למסיבת רווקות של חברה. כולם ממש התלהבו, ואני הייתי חייבת לרוץ לספר לחבר'ה (שזה אתם). קדימה למטבח!

 

שימו לב: המצרכים במתכון מתאימים לתבנית פאי עגולה גבוהה בקוטר 25 ס"מ.

 

 
עלי המנגולד הם שנותנים לקיש את הטעם המיוחד
עלי המנגולד הם שנותנים לקיש את הטעם המיוחד צילום : עידן אדלר רייס
 

קיש מנגולד וגבינה בולגרית

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לקלתית:


כוס וחצי קמח


120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


ביצה


קורט מלח


 

למלית מנגולד:


2 בצל סגול


חצי קילו עלי מנגולד/ סלק


כף שמן זית


1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה


2 ביצים


כוס חלב עיזים


200 גרם גבינת בולגרית 5%


עלים מ-4 ענפי טימין


מלח ופלפל לפי הטעם


 

 
 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים בידיים במשך כ-3-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • בעזרת הידיים מסדרים את הבצק בתבנית, כולל בדפנות. אם רוצים אפשר גם לרדד את הבצק בצורה מסודרת ולהניח בתבנית.
  • מכניסים את הקלתית להקפאה עד שמכינים את המלית והרויאל.
  • קוצצים בצל וחותכים עלי מנגולד.
  • מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה יפה.
  • מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים עד להזהבה וריכוך.
  • מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים כמה שניות.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מכינים רויאל: מערבבים חלב עיזים, ביצים וטימין. מוסיפים בולגרית ומערבבים.
  • מרכיבים את הקיש: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים את המנגולד מעל הקלתית הקפואה. שופכים מעל את הרויאל.
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהקיש מזהיב.
  • שומרים במקרר עד 3 ימים או בהקפאה עד שבועיים. אם מקפיאים מומלץ להפשיר 12 שעות לפני ההגשה במקרר ולחמם בתנור.

 

 
מלית רכה וענוגה על בצק פריך מלוח
מלית רכה וענוגה על בצק פריך מלוח צילום : עידן אדלר רייס
 
פרוסה אחת ואתם מסודרים
פרוסה אחת ואתם מסודרים צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.