שאלה של איכות • האם יין כשר פחות טוב מיין לא כשר?

 
עודכן 22:03 27/11/2012
אוכל ורק אוכל

ערן גולדווסר מיקב יתיר מסביר מה ההבדל בין יין כשר ליין לא כשר והאם הכשרות משפיעה על האיכות. מדריך היין הגדול

 
 
 
 
 

העיתונאי וחובב האוכל קובי אריאלי שואל: האם יין כשר פחות טוב מיין לא כשר?

 

ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר, עונה:

 

למרות הסטיגמה לפיה יין כשר פחות איכותי, הכשרות אינה משפיעה על תהליך ייצור היין. העניין המרכזי בכשרות של יין הוא שכל עובדי היקב, אשר באים במגע עם היין בשלבי הייצור השונים, יהיו יהודים שומרי שבת. עובדה זו אין בה להפריע לאיכות הענבים והטיפול בה.

 

יינות קידוש, אשר מקושרים אסוציאטיבית לכל היינות הכשרים, עוברים לרוב תהליך של בישול, שהורס חלק נכבד מתרכובות הטעם של היין ובכך 'מפחית' מאיכותו, ומשם נוצרה הסטיגמה.

 

הסרטון הופק על ידי ענני תקשורת

 

שווה קריאה:

איך לטעום יין?

מה זה בכלל יין?

הקשר בין יין לבריאות

 

 
עוד כתבות במדור מדריך היין הגדול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.