מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

 
רכה וטעימה
רכה וטעימה צילום: טל אברזל
 

למרות שהיא לא חובבת גדולה של עוגות תפוזים, טל אברזל מכינה עוגה רכה ועסיסית עם מיץ תפוזים וקוקוס טחון ומתאהבת. בלי חמאה או שמנת אבל עם המון טעם נהדר. אין ספק, מדובר בעוגה המושלמת ביותר ליד הקפה בחורף

 
 
 
 
 

החורף לו ייחלתי סוף סוף הגיע, ואיתו הצורך לחמם את הבית. התפוזים שבהו בי מהקערה התחננו שאעשה בהם שימוש ועשו לי חשק לעוגת תפוזים חורפית. לא יודעת איך זה קרה - בתור אחת שאף פעם לא באמת חיבבה את ז'אנר עוגות התפוזים - אבל כל הדיבורים עליהן גרמו לי לחשוב שאולי יש אמת בכך ושעוגות תפוזים הן אכן טעימות.

 

אז אצתי רצתי למחשב וחיפשתי מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס (כן, כן איכשהו גם הקוקוס נכנס למערכה בשלב מסוים). כל המתכונים שמצאתי הכילו כמויות לא הגיוניות של חלב קוקוס, חמאה וסוכר, עד שמצאתי מתכון אחד שפוי, שגם בו קיצצתי, המרתי ושיניתי.

 

עם כל הכבוד לכמה שאני פתוחה לשינויים: רבע כוס גרידת תפוז בעוגה שלי? אין שום סיכוי. חלב קוקוס? הממ... לא נראה לי הפעם. עוגות בחושות עם חמאה? לא אוהבת. 3 כפיות אבקת אפייה? לא הגיוני בעליל. קרם חמאה לציפוי? מיותר לחלוטין. גבינת שמנת? לא, לא ולא.

 

אז אחרי שסיימתי לשבור את הראש בהמרות ותכנונים, החלטתי להמיר את החמאה בשמן, לותר על גרידת התפוז, ובמקום קרם חמאה להכין סירופ תפוזים קרמלי שיוסיף לחות ועושר לעוגה. העוגה יצאה כל כך טעימה, נימוחה ועסיסית, ומעכשיו אני ועוגות תפוזים - החברות הכי טובות שיש!

 

  • המתכון מבוסס על מתכון מתוך הבלוג How sweet it is עם שינויים והתאמות שלי.
  • המצרכים במתכון מתאימים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
 

עוגת תפוזים וקוקוס

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 12-14 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

2 וחצי  כוסות קמח


כוס פתיתי קוקוס


1 שקיק אבקת אפייה


כוס סוכר לבן


1/2 כוס שמן


3 ביצים גדולות


קורט מלח


2 כפיות תמצית וניל


3/4 כוס מיץ תפוזים


 

לסירופ תפוזים קרמלי:

 

100 מ"ל מיץ תפוזים


כף גדושה סילאן


סרט מקליפת תפוז


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב תבנית ומפזרים מעט סוכר על התחתית והשוליים.
  • מערבבים בקערה קמח, קוקוס ואבקת אפייה. מניחים בצד.
  • מניחים בקערה סוכר ושמן ומערבלים באמצעות מיקסר. מוסיפים ביצה, מקציפים, וכשהיא נטמעה לחלוטין בתערובת הסוכר והשמן מוסיפים ביצה נוספת, מקציפים ומוסיפים את הביצה השלישית.
  • ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  • מוסיפים מלח, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים בבת אחת את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה יחסית. חשוב לא לערבב יותר מידי גם אם נשארים מעט גושים.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומיישרים.
  • אופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
  • בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מניחים בסיר קטן מיץ תפוזים, סילאן וסרט קליפת תפוז. מחממים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. כשהסירופ רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום עוד כ-8-10 דקות.
  • בעודה חמה, יוצקים את סירופ התפוזים הקרמלי על העוגה בצורה אחידה.

 

 
אל תוותרו על הסירופ שמקנה לעוגה לחות ונימוחות נהדרת
אל תוותרו על הסירופ שמקנה לעוגה לחות ונימוחות נהדרת צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.