מתכון לקאפקייקס דבלים וקינמון

 
לחים ועסיסיים מבפנים
לחים ועסיסיים מבפנים צילום: קרן ביטון כהן
 

רכים בזכות ריבת תאנים, מדיפים ריח נהדר של קינמון ומפתים בזכות המראה המיוחד שעושה שימוש בתבניות עגולות במקום בתבנית קאפקייקס. אורן גירון מלמד אתכם, שלב אחרי שלב, איך להכין קאפקייקס שיקצרו מחמאות

 
 
 
 
 

שלום לכולם! איך אני אוהב דבלים (או תאנים מיובשות). הכנתי ריבת תאנים, או דבלים ליתר דיוק. התקבלה כמות מאוד גדולה וכמובן שישר רצו לי בראש כל מיני דברים שבהם נוכל לשלב את הריבה. דבר ראשון, הריבה היוותה מצע אנין לכריך מלחם מחמצת (מתכון יגיע בטור נפרד) עם גבינת עיזים בשלה, רוקט ואגוזי מלך.

 

שידוך שני היה לתבשיל עוף שהכנתי לשישי האחרון: הכנסתי לקערה 10 שוקי עוף נטולי עקב, הוספתי 1/2 כוס יין אדום ו-2 כפות רוטב סויה, 4 שיני שום כתושות וכוס ריבת דבלים. כל זה נכנס לתנור בחום של 180 מעלות לשעה ויצא פשוט מעדן.

 

וגם על עוגה חשבתי... מה נראה לכם? הכנתי קאפקייקס עסיסיים, רכים ובעלי מרקם מתפצפץ ומנוקד באלפי גרגרי דבלים טעימים. בחרתי להכין את הקאפקייקס בתבניות שקעים דמויות 1/2 כדור, שהעניקו לקאפקייקס מראה ייחודי ומרשים. למרות זאת כמובן שניתן להכינם גם בתבניות שקעי מאפינס קלאסיות, לא יהיה הבדל בתוצאה.

 

מילה והערה לסדר: מה ההבדל בין מאפינס לקאפקייקס (שתיאורטית נראים זהים)?

ובכן, מאפינס הם מאפים שהכנת נשענת על ערבוב בלבד (ולא הקצפה) של החומרים וסוג השומן בו משתמשים הינו במצב צבירה נוזלי (שמן או חמאה מומסים). קאפקייקס הן עוגות לכל דבר המבוססות על תהליך הכנה שנקרא בעגה המקצועית קרמאז' (cremage), המכונה גם הקצפה שומנית. בתהליך זה משלבים שומן מוקשה בטמפרטורה רכה (22-24 מעלות) אותו מקציפים יחד עם סוכר בשלב הראשון. המרקמים של המאפים גם שונים זה מזה: מאפינס מתאפיין במרקם יציב ועסיסי יותר ואילו קאפקייק במרקם רך, נימוח ומתפורר יותר.

 

ובכן, קבלו את המתכון במלואו לקאפקייקס המעולים הללו, אך לפני, הנה כמה דגשים למתכון:

 

  • הקפידו להוציא את כל החומרים מהמקרר שעה לפני ההכנה. על כל חומרי הגלם בהכנת מאפים על בסיס הקצפה שומנית להיות בטמפרטורה אחידה, על מנת לשמר את האמולסיה ומרקמה האחיד של התערובת.
  • אפשר להחליף את הדבלים בפירות מיובשים מסוגים אחרים. אם רוצים, אפשר גם להחליף את היין בכל נוזל אחר (נסו מיץ תפוזים או מחית פסיפלורה). גם את הקינמון אפשר להחליף בהתאם לטעמכם.
  • הקפידו לצנן את המרמלדה לפני הערבוב עם יתרת החומרים.
  • המנעו מערבוב יתר של התערובת, בעיקר לאחר הוספת הקמח. ערבוב יתר יעניק לקאפקייקס מרקם דחוס ויבש.
  • הסיבה בה יש בתערובת גם אבקת אפיה וגם סודה לשתיה נעוצה בעובדה שאבקת האפיה תתפיח את המאפים, בעוד הסודה תדאג לגוון שחום ועמוק. אל תוותרו על השילוב! (עוד על השימוש וההבדלים בינהן, בטור נפרד)
  • הקפידו לאפות את הקאפקייקס לרמת קיסם הננעץ במסה ויוצא לח, מה שעדיין ישמור על העסיסיות שלהם. דקה מיותרת תפגום במרקם.
  • שימו מים לקפה. השכנים יעלו כי יהיה להם קשה לעמוד בניחוח שיעלה מהתנור שלכם.

 

 
קצת אבקת סוכר לקישוט - ויש לכם עוגה מושלמת ליד הקפה
קצת אבקת סוכר לקישוט - ויש לכם עוגה מושלמת ליד הקפה צילום : קרן ביטון כהן
 

קאפקייקס מרמלדת דבלים וקינמון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 18 יחידות | רמת קושי: קל

 

למרמלדת דבלים וקינמון:


300 גרם דבלים


250 מ"ל מיץ תפוזים


100 גרם סוכר


150 מ"ל יין אדום


1/2 כפית קינמון טחון


 

לקאפקייקס:


200 גרם חמאה רכה


200 גרם סוכר חום כהה


כפית משחת/ תמצית וניל


3 ביצים


300 גרם קמח


10 גרם אבקת אפייה


5 גרם אבקת סודה לשתייה


כפית קינמון


80 גרם אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס


אבקת סוכר לקישוט


 
 

אופן הכנה:

  • מכינים מרמלדה: קוצצים דק את הדבלים ושמים בסיר. מוסיפים פנימה מיץ תפוזים, סוכר, יין אדום וקינמון ומביאים הכל יחד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות בסיר ללא כיסוי. מצננים לחלוטין לפני השימוש.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מכינים את העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מקציפים קלות את החמאה, הסוכר והווניל. מוסיפים את מרמלדת הדבלים והביצים בהדרגה ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים בקצרה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד שאחיד.
  • מעבירים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים ואופים במשך כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  • מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ומשחררים מהתבנית. מאבקים באבקת סוכר.
 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות אישיות? נסו את אלה:

מיני לחם קופים עם חמאת בוטנים

פינוקי שוקולד ונוגט

קאפקייקס וניל עם כדור שוקולד

עוגות ג'ינג'ר אישיות עם שזיפים

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.