מתכון לחציל צלוי בטחינת עגבניות ויוגורט

 
הטחינה היא הלהיט של המנה
הטחינה היא הלהיט של המנה צילום: עידן אדלר-רייס
 

החציל אמנם מתפקד כאן כבסיס הדומיננטי, אבל חכו שתטעמו את הטחינה המיוחדת של עידן אדלר רייס שמשלבת עגבניות צלויות עם יוגורט ו-טחינה כמובן. צלייה קצרה, ערבוב מהיר ויש לכם ארוחה נהדרת

 
 
 
 
 

זהו. עברנו. כמעט נגמרו הארגזים, בכלל לא נגמרו הסידורים, ונשאר המון המון המון חשק לבישולים. אחד הדברים הכי טובים בבית החדש, שיש לי חלון דרומי עצום שמציף את הבית באור מקסים שהוא הכרחי ומצויין לצילומי מזון. אלתרתי לי חדר סטודיו חמוד משקיף לרחוב ולמגדלי העיר, מוצף באור ומלא באקסוסוריז של צילומים. אין לי כבר סבלנות, אני מחכה להתחיל לצלם שם. מטבעי אני לא ארגע עד שהכל יהיה מסודר למשעי, אז בינתיים עוד מסדרים.

 

בחרתי הפעם, להביא מתכון קליל ומהיר שמשקף את אופי הבישולים שלי בעת פרוייקט המעבר והשיפוץ. חציל צלוי בטחינה של עגבניות צלויות ויוגורט עיזים. החציל נצלה על אש גלויה על הגז (זה עושה לכלוך אבל טעים אש) ולמי שמתעצל לנקות או שאין אש יכול בהחלט לקלות את החציל בנייר כסף בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך כחצי שעה עד שהחציל מגיר נוזלים ומתרכך.

 

הטחינה היא הלהיט של המנה. עגבניות שרי צלויות בתנור נטחנות עם טחינה ויוגורט והתוצאה חלומית מבחינתי. אפשר להכפיל את הכמות במתכון אם חפצה נפשכם במנות לאירוח.

 

חציל צלוי עם טחינת עגבניות ויוגורט

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: 30 דקות | כמות מנות: 2 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

חציל שטוף


15 עגבניות שרי חצויות


עלים מ-2 ענפי טימין טרי או מעט טימין יבש


שמן זית


1/4 כוס טחינה


1/4 כוס יוגורט


מלח, פלפל שחור גרוס


להגשה: מעט בצל ירוק קצוץ


 
 

אופן הכנה:

  • מניחים את החציל על הגז והופכים במלקחיים מידי פעם עד שהחציל שרוף מבחוץ ומגיר נוזלים.
  • מניחים בצד.
  • בינתיים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגבניות שרי חצויות. מתבלים בטימין, מלח ופלפל ומעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כרבע שעה עד שהעגבניות צלויות ומגירות נוזלים.
  • מכניסים לבלנדר או לכלי שמתאים לבלנדר מוט עגבניות שרי, חצי מכמות הטחינה וחצי מכמות היוגורט. טוחנים. מוסיפים עוד טחינה ויוגורט (ואפשר קצת מים במידת הצורך) על מנת להגיע למרקם מושלם שאוהבים (אני אוהבת די סמיך ויש שאוהבים דליל). מתבלים במלח, ופלפל שחור גרוס.
  • שופכים מעל החציל ומגישים עם מעט בצל ירוק קצוץ.
  •  

     
    לחם בצד ואתם מסודרים
    לחם בצד ואתם מסודרים צילום : עידן אדלר-רייס
     
     
     
    רשימת קניות
    רשימת קניות
    המרת מידות
    המרת מידות
    טבלת קלוריות
    טבלת קלוריות
    הדפס מתכון
    הדפס מתכון
    שלח לחבר
    שלח לחבר
    xxx
     
    פעולות אחרונות
     
     
     
    תגובות
    הוסף תגובה 0 תגובות
    הוספת תגובה
    מאת
     
    נושא
     
    תוכן
     
     
    תודה! תגובתך התקבלה.
    התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.