מתכון למרק ירקות ורוד שילדים אוהבים

 
גם הילדים ישמחו לאכול
גם הילדים ישמחו לאכול צילום: בני גם זו לטובה
 

בימים חורפיים תמיד נחמד לאכול מרק חם, בריא ועשיר. הדיאטנית נטע בירן מציעה לכם להכין מרק ירקות על בסיס חלב עם טעם עדין אך ממכר. ההכנה פשוטה ומתקבלת ארוחה מהירה ובריאה שגם הילדים ישמחו לאכול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 2-3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1 גזר


תפוח אדמה עם קליפה אדומה


1 בצל גדול


1 פלפל אדום


שורש סלרי קטן


שורש פטרוזיליה


חצי חבילה פטרוזיליה (משאירים שלמה)


ספל מים


2 כוסות חלב או שמנת לבישול


מלח ופלפל לפי הטעם


 

 

אופן הכנה:

  • קולפים את הירקות, חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר בינוני.
  • מוסיפים את המים ומכסים את הסיר.
  • מבשלים במשך כחצי שעה על להבה נמוכה עד שכל הירקות מתרככים.
  • מוציאים וזורקים את צרור הפטרוזיליה.
  • מוסיפים פנימה חלב וטוחנים את המרק למחית חלקה. אם יש צורך מוסיפים עוד חלב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מביאים לרתיחה ומגישים.

 

גיוונים:

  • ניתן להוציא חלק מכמות הירקות לפני הטחינה וכך מקבלים מרקם מעורב - חלק וקוביות.
  • ניתן להחליף חלק מהחלב בשמנת לבישול לקבלת מרקם וטעם עשירים יותר.
  • אפשר לחתוך רק מחצית מהפלפל לקוביות ואת החצי השני לבשל בהתחלה בשלמותו ולאחר הריכוך של הירקות להוציא את מחצית הפלפל ולזרוק אותו. כך מקבלים טעם מעט פחות מודגש של הפלפל וגם המרק הופך לקצת יותר ורדרד.
  • אפשר להוסיף לפני ההרתחה האחרונה פרחי ברוקולי למרק ( בלי לטחון אותם). הם יצופו להם במרק כמו גינת פרחים חמודה.

 

 
המצרכים בדרך למרק
המצרכים בדרך למרק צילום : בני גם זו לטובה
 
טוחנים את כל המרכיבים או שמשאירים חלק שלמים
טוחנים את כל המרכיבים או שמשאירים חלק שלמים צילום : בני גם זו לטובה
 
 
טוחנים את המרק עד שנוצר צבע ורוד משגע וטעם נהדר
טוחנים את המרק עד שנוצר צבע ורוד משגע וטעם נהדר צילום : בני גם זו לטובה
 

המתכון באדיבות הדיאטנית נטע בירן למועצת החלב.

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ואורז

מרק חומוס יווני

מרק סלק עם שמנת חמוצה

מרק חומוס וכרישה

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.