מתכון לבקר וברוקולי מוקפצים בניחוח תפוז

 
ארוחה מושלמת
ארוחה מושלמת צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
 

מנה עיקרית מיוחדת בקלי קלות - בקר וברוקולי מוקפצים במחבת שמכינים במהירות ומגישים על אטריות אורז דקיקות. ניחוח אסיאתי במטבח שלכם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: חצי שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


350 גרם נתח סינטה (או פילה בקר) חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ כנגד הסיבים


1 ראש ברוקולי, ללא השורש הסיבי, מפורק לתפרחות


מלח לפי הטעם


1 כף רוטב סויה


1 כפית סוכר


2 כפות שמן


1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק


2 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים באורך 1 ס"מ


1/4 כפית שמן שומשום


 

למרינדה:


2 כפיות רוטב סויה


2 כפיות מירין (או יין שרי)


1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש


1/2 כפית שום כתוש


1 כפית קורנפלור


קליפה מגוררת מתפוז


 

להגשה:


1 חבילה (300 גרם) אטריות אורז


 

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב את חומרי המרינדה ומשרים את רצועות הבקר בתוכה במשך כ-10 דקות.
  • בינתיים חולטים ברוקולי 3 דקות במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים. לחילופין פורסים את הברוקולי הטרי דק ולא חולטים.
  • מערבבים סוכר עם סויה עד שהסוכר נמס.
  • מחממים היטב מחבת עם שמן ומקפיצים את רצועות הבקר 3 דקות על להבה גבוהה עד השחמה.
  • מוסיפים את הברוקולי, את תערובת הסויה והסוכר ופלפל חריף ומערבבים.
  • מוסיפים בצל ירוק ושמן שומשום ומקפיצים עוד חצי דקה.
  • מגישים על אטריות אורז שהושרו במים רותחים במשך 15 דקות.

 

לרכישת גליון דצמבר 2012 >>

 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.