מתכון למרק ערמונים ודלעת

 
פשוט מעולה
פשוט מעולה צילום: יח"צ
 

במבט ראשון לא נרשמה התלהבות, אבל אחרי טעימה קצרה עפו לבבות של התאהבות. רגע אחרי שטעמנו את הספק מרק ספק קרם ערמונים ודלעת של מסעדת רוסטיקו, החלטנו שחייבים להשיג את המתכון ולהכין בבית. ואכן, כך קרה. עכשיו תורכם

 
 
 
 
 

אם הייתם שואלים אותנו לפני אם כדאי להכין את המרק הזה, רוב הסיכויים שהיינו אומרים שלא. ערמונים לא תמיד נמצאים בבית ופטריות פורצ'יני קונים רק לעיתים רחוקות.

 

כל זה השתנה אחרי שטעמנו השבוע מהמרק הזה במסעדת רוסטיקו. התפאורה המושלמת של הגשם בחוץ הוסיפה אף היא להתרגשות שלנו מהשילוב המיוחד שקיים במרק. מתיקות עדינה מהדלעת, מרקם קטיפתי מההערמונים והשמנת וחתיכות קטנות של ערמונים שהוסיפו עוד טאץ' מיוחד.

 

אז נכון, בשביל להכין אותו תצטרכו לקפוץ לסופר, אבל מה זה לעומת הפינוק שתקבלו אחר כך? וחוץ מזה, שלבי ההכנה פשוטים מאוד, אז לגמרי שווה.

 

שימו לב, המרק ועוד מנות נוספות עם דלועים כמו פיצה עם פרוסות דלעת, פילה בקר עם פירה כתום וקראמבל דלעת ובננות, יוגשו כחלק מפסטיבל סאגרה החל מה-20 לדצמבר ועד ה-31 בדצמבר במסעדת רוסטיקו שחוגגת 7 שנים לסניף רוטשילד ו-4 שנים לסניף בזל.

 

מתכון למרק ערמונים ודלעת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 12-15 מנות | רמת קושי: בינוני

 
ככה זה נראה אצלנו במטבח
ככה זה נראה אצלנו במטבח צילום: רחלי קרוט

מצרכים:


2 ק"ג דלעת, קלופה, וריקה מגרעינים


מיכל שמנת לבישול


20 גרם חמאה


1/2 כוס יין לבן


300 גרם ערמונים קצוצים (קלויים וקלופים או ארוזים בואקום)


100 גרם בצל לבן קצוץ


30 גרם פטריות פורצ'יני יבשות


10 עלי מרווה


חופן עלי סלרי


שן שום קצוצה דק


 

 
 

צליית הדלעת (שלב מקדים להכנת המרק):

  • קולפים את קליפת הדלעת בזהירות עם קולפן או סכין וחותכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ.
  • מברישים את קוביות הדלעת בשמן זית ומצמידים לכל קובייה עלה מרווה. מסדרים את קוביות הדלעת על גבי נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לכ-40 דקות לערך - עד שהדלעת רכה ומוכנה (ניתן לוודא שהיא רכה על ידי דקירה במזלג). הדלעת צריכה להשחים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • לאחר שהדלעת מתקררת מעט, מועכים עם מזלג לפירה גס ומשאירים בו 5 מעלי המרווה.

 

הכנת המרק:

  • בסיר למרק ממיסים את החמאה יחד עם הבצל ועלי הסלרי. מאדים בנשך 5 דקות.
  • מוסיפים לסיר את השום הקצוץ והיין הלבן, מחממים לאש גבוהה ומאדים את האלכוהול לגמרי.
  • מוסיפים לסיר את פטריות הפורצ'יני יחד עם מי ההשריייה, וכן את פירה הדלעת הצלויה, הערמונים והשמנת.
  • מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, כאשר מערבבים מדי פעם בכדי להימנע מהידבקות משקעים לתחתית הסיר.
  • טועמים את מליחות המרק ומתקנים אם צריך.
  • בעזרת מוט ריסוק ידני טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. המרק אשר יתקבל צריך להיות בצבע מוקה.
    מגישים בקערית מרק עם זילוף של שמן זית.

 

מחפשים עוד מתכוני מרק? נסו את אלה:

מרק לחשו של אבי לוי

מרק ירקות ורוד שילדים אוהבים

מרק עגבניות ואורז

מרק חומוס יווני

מרק סלק עם שמנת חמוצה

מרק חומוס וכרישה

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.