מקשטים ואוכלים • בלוג מתוקים מרהיב מארה"ב

 
לא מוכרחים לקשט רק בקרמל. תפוחים מסוכרים
לא מוכרחים לקשט רק בקרמל. תפוחים מסוכרים צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 07:11 06/01/2013

הכירו את Canfiquik, בלוג מתוקים שיעשה לכם זריקת מרץ מלאה בסוכר, עם מתכונים יפהפיים ומעוררי השראה לעוגיות מקושטות, קייק-פופס וקינוחים. ויש גם שני מתכונים: חטיף טוויקס ביתי שמכינים בקלי קלות וקייק-פופס מרשמלו שאף אחד לא יאמין לכם שלקח בדיוק 5 דקות להכין

 
 
 
 
 

אפתח בוידוי: הסיכוי שאכין עוגיות מקושטות או קייק-פופס בבית כל כך נמוך שהרבה לפני כן עוד אתחיל לבשל. העוגיות והמתוקים האישיים האלה אמנם יפהפיים ומעוררים תיאבון, אבל בדרך כלל הטעם שלהם הוא בעיקר של סוכר, ואני דווקא חובבת שילובי טעמים קצת יותר מורכבים. תנו לי להכין עוגות שמרים או קינוחי שכבות במיליון טעמים ומרקמים - ואבחר בהם ללא היסוס על פני כל עוגיה מקושטת, יפה ככל שתהיה.

 

למרות הוידוי שבפסקה הקודמת, אין הרבה דברים שאני אוהבת יותר מאשר לשוטט בבלוגי אוכל צבעוניים עם רעיונות נפלאים לקישוטים מתוקים. כאמור - ככל הנראה לא אכין יותר מדי מתכונים מתוך בלוגים בסגנון הזה, אבל גם "ממתקים לעיניים" (למרות שבאנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב - Eye Candy) הם סוג של אהבה, ומהווים שינוי מרענן (ויפהפה) בתוך שלל בלוגי האוכל אחריהם אני עוקבת באופן קבוע.

 

את הבלוג CandiQuik גיליתי במהלך שיטוט שגרתי ב-Foodgawker. התמונה שתפסה את עיני והובילה אותי אל תוך העולם הצבעוני הייתה של עכברוני השוקולד המקסימים (בתמונה מתחת), שלאחר מכן הבנתי גם כמה קל להכין אותם בבית. בהמשך גיליתי שהבחורה שעומדת מאחורי הבלוג מכינה בעיקר מתוקים מקושטים, אישיים וצבעוניים, עם המון סבלנות, יצירתיות ודמיון, ודי התאהבתי בעולם הקסום הזה שלה.

 

 
רעיונות צבעוניים ויצירתיים
רעיונות צבעוניים ויצירתיים צילום : מתוך הבלוג
 

איך הכל התחיל?

מאחורי הבלוג עומדת שרה לוקמאייר, בחורה בשנות העשרים לחייה, אופה חובבת ומנהלת שיווק ומדיה חברתית שמתגוררת במינסוטה שבארצות הברית. לוקמאייר החלה לכתוב את הבלוג במטרה לשתף את העולם במתכונים ובניסיונות המתוקים שהיא מחוללת במטבח שלה, כאשר היא מעידה על עצמה שהיא מתפתה לא פעם לטבול כמעט הכל בשוקולד.

 

הבלוג בן השנתיים וחצי מתמקד לרוב במתוקים כיפיים וטעימים ובמתכונים לבארים (חיתוכיות) שכל אחד יכול להכין בבית. למרות זאת אפשר למצוא שם לא מעט קטגוריות מפתות כמו טראפלס ובון-בונים, לחמים ומאפינס, עוגיות, מתכונים ללא גלוטן, קייק-פופס ועוד הרבה מתוקים אחרים, שגם מסודרים לפי חגים ועונות השנה.

 

 
מגדלי קייק פופס יפהפיים
מגדלי קייק פופס יפהפיים צילום : מתוך הבלוג
 

המלצה שלנו:

  • עכברוני שוקולד - לא תאמינו כמה קל להכין אותם, והם יוצאים מתוקים להפליא!
  • קייק-פופס גלידה - במקום המקל המסורתי, הקייק-פופס האלה מוגשים בתוך גביע גלידה מוקטן. מקסים ומעורר השראה.
  • תפוחים בקרמל - לוקמאייר מוכיחה שלא חייבים לצפות רק בציפוי המסורתי ומוסיפה גם שוקולד וסוכריות צבעוניות.
  • ביצי שוקולד עם הפתעה - ביצים חלולות שעשויות משוקולד במילוי מסטיקים וסוכריות.
  • מגדל קייק-פופס - רעיון יפהפה לעוגת יום הולדת לאנשים שפחות מחבבים את העוגה המסורתית: מגדל שלם שעשוי כולו מקייק-פופס מצופים.

 
נראה מיליון דולר, נכון?
נראה מיליון דולר, נכון? צילום : מתוך הבלוג
 
 

ואחרי כל זה, אי אפשר בלי מתכונים ורעיונות מיוחדים מתוך הבלוג:

 

קייק-פופס מרשמלו ושוקולד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: משתנה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


שוקולד Candiquik coating לציפוי (או שוקולד מומס)


מרשמלו בצבע לבן


פירורי ביסקוויטים


 

למקלות:


בייגלה מקלות עבים


מקלות סוכריה (להשיג בחנויות המתמחות)


 

 
פשוט וקל - באמת שכל אחד יכול
פשוט וקל - באמת שכל אחד יכול צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד בתוך קערה קטנה.
  • נועצים מקל או בייגלה בתוך כל מרשמלו.
  • טובלים את המרמלו בשוקולד במומס עד לחצי מגובהו.
  • מיד לאחר מכן טובלים את קצה המרשמלו בפירורי ביסקוויט לציפוי.
  • מניחים את הקייק-פופס על גבי משטח להתגבשות השוקולד ומגישים.
 

חטיף טוויקס ביתי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 24 יחידות | רמת קושי: קל

 

לשכבת הבסיס:


230 גרם חמאה רכה


כוס סוכר


2 כפיות תמצית וניל


2 כוסות קמח


 

לקרמל:


2 כוסות סוכריות טופי חלב


2 כפות שמנת מתוקה


 

לציפוי השוקולד:


450 גרם שוקולד Candiquik coating (או שוקולד מריר/ חלב)


 

 
לא צריך לפחד מהכנת הקרמל - מכינים אותו עם סוכריות טופי
לא צריך לפחד מהכנת הקרמל - מכינים אותו עם סוכריות טופי צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 23*33 ס"מ.
  • בקערה בינונית טורפים יחד חמאה, סוכר ווניל בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אוורירית ורכה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד.
  • דוחסים את הבצק בתחתית התבנית ומיישרים לשכבה בגובה שווה.
  • דוקרים את הבצק בעזרת שיפוד או קיסם. החורים מאפשרים לאדים שנוצרים במהלך האפייה להשתחרר ובכך מבטיחים שהבסיס ייאפה בצורה אחידה ולא יתפח.
  • אופים את התחתית במשך 35-45 דקות או עד שהקצוות זהובים. מוציאים מהתנור ומעבירים מיד סכין בשוליים על מנת לשחרר אותם.
  • מצננים את הבסיס לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מכינים את שכבת הקרמל: בתוך קלחת קטנה ממיסים יחד את סוכריות הקרמל והשמנת. זה אמור לקחת משהו כמו 10 דקות ומתקבל קרמל אחיד ובעל צבע ענברי.
  • יוצקים את הקרמל על שכבת הבסיס ומיישרים. מצננים במקרר במשך כ-30 דקות או עד שהקרמל מתקשה קצת.
  • כאשר הקרמל התקשה והתקרר חותכים את החטיף ל-24 מלבנים בגודל שווה.
  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן-מארי וטובלים את החטיפים בתוכו. מומלץ להיעזר במזלג כדי להיפטר מעודפי השוקולד.
  • מניחים את החטיפים המצופים על תבנית עם נייר אפייה ומצננים.

 

 
מכינים בקלי קלות
מכינים בקלי קלות צילום : מתוך הבלוג
 
 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.