מהמטבח של אמא • מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי

 
הכי טעימות בעולם
הכי טעימות בעולם צילום: עידן אדלר רייס
 

מעטה פריך, פנים רך ורוטב אדום פיקנטי שעוטף את הכל - עידן אדלר רייס מכינה את קציצות הדגים של אמא שמזכירות לה יותר מכל את הבית. חלה טריה ליד ואתם מסודרים

 
 
 
 
 

הקציצות דגים של אמא שלי הן בהחלט קציצות הדגים הכי טובות בעולם. כשמתחשק לי לאכול אוכל של בית, זו המנה בשבילי. רוטב אדום עשיר וסמיך, פיקנטי אך עדין, עוטף ברכות קציצות פריכות רכות מבפנים, שכיף לנגב עם חלה טריה של יום שישי, להתענג על כל ביס ועל השבת שבפתח.

 

כשאני אוכלת אותן באמצע השבוע אני ישר עוברת ל"מוד" של שבת.

 

המעבר לבית חדש וכל הסידורים הנלווים, חדוות הבישול שלי כבר מחכה לפרוץ שוב ברוב הדרה אחרי שיגמרו הסידורים, לכן מתחשק לי לשתף במתכון כזה - הכי הכי של בית.

 

קציצות דגים ברוטב של אמא

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: 30-40 דקות | כמות מנות: 10 מנות (2 קציצות לאדם) | רמת קושי: קל

 

לקציצות:

 

1/2 קילו פילה דג לבן (נסיכת הנילוס, לוקוס, דניס, לברק)


בצל בינוני חתוך


4 שיני שום קלופות קצוצות


1/2 צרור כוסברה


תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך


פרוסה וחצי לחם מיום קודם


מלח, פלפל


כמון


כף פפריקה


כורכום


4 כפות שמן זית


לטיגון הקציצות: ביצה עם מעט מים


 

לרוטב:

 

2 כפות רסק עגבניות


שמן זית


מלח, פלפל שחור גרוס


כפית פפריקה אדומה מרוקאית


1/4 כפית כמון


חצי גמבה חתוכה לפרוסות


פלפל ירוק חריף


4 שיני שום קצוצות


עלים מ-4 ענפי כוסברה קצוצים


 
 

אופן הכנה:

  • לקציצות: אמא שלי טוחנת את כל חומרי הקציצות במטחנה בבית. למי שאין מטחנה, ניתן לקצוץ את הדג אצל מוכר הדגים ובבית לקצוץ את כל המרכיבים הנוספים מלבד התבלינים במקסר או בלנדר ולהוסיף לדג הקצוץ או הטחון.
  • מוסיפים תבלינים ולשים בידיים למרקם חלק. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים קצת.
  • בקערית קטנה מכינים ביצה עם מעט מים. טובלים ממש מעט כל קציצה משני הצדדים (ממש החלקה קטנה) ומטגנים טיגון קל מכל צד (ממש כ-10-20 שניות מכל צד). ומניחים על נייר סופג.
  • מכינים רוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר רחב מביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות אחת אחת, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כשעה. בודקים שהרוטב לא מצטמצם לגמרי ומוסיפים במידת הצורך. חשוב שבתחילת הבישול המים יכסו את הקציצות.
  • הקציצות מוכנות כשהרוטב מעט מסמיך.
  • מגישים חם עם חלה טרייה.

 

 
חלה ליד ואתם מסודרים
חלה ליד ואתם מסודרים צילום : עידן אדלר רייס
 
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.