כל אחד יכול • מתכון לחריימה חריף

 
קצת חלה ליד ואתם מסודרים
קצת חלה ליד ואתם מסודרים צילום: עידן אדלר רייס
 

למרות שחשבה שחריימה זו מנה מסובכת להכנה, שרק סבתות יודעות להכין, עידן אדלר רייס מגלה שמדובר במתכון פשוט ומהיר. עד שהחריימה יתבשל כל מה שצריך זה להשיג חלה

 
 
 
 
 

חריימה. שם מוזר למנה. פעם המנה הזאת נראתה לי כמו משימה בלי אפשרית שמתאימה דווקא לסבתות מרוקאיות רציניות, אבל מסתבר שגם צעירים יכולים - ובגדול! עומר, בן זוגי, מומחה לחריימה. זה יוצא לו טוב יותר משל כל סבתא- מאמא (באחריות), אז הפעם אני מביאה מנה שהוכנה על ידו במיומנות מרשימה וצולמה על ידי בהתפעלות וחוסר סבלנות כבר לטבול בה חלה קרועה בידיים. ממכר כבר אמרתי?

 

כל אחד בטוח ששלו הכי טעים, אבל בחריימה הזה נפרסו פרוסות לימון קלוף שנתנו לו טעם פשוט מדהים. המתכון מבוסס על מתכון שפורסם במגזין על השולחן של מסעדת גדרה 26. במקור מדובר במתכון לקציצות בורי ברוטב חריימה, אנחנו השתמשנו רק במתכון לרוטב ובישלנו בו דג. את הפלפל החריף לא חתכנו כדי שלא יהיה חריף מידי אלא רק ייתן פיקנטיות עדינה.

 

ככה ישבנו לנו שני אנשים רעבים, ביום שבת בצהרים, בפינת אוכל קטנה שצופה על גגות תל אביב וטרפנו סיר דגים וכמעט חלה שלמה. שחיתות ממכרת. אוכל של סבתא מעולם לא היה נגיש יותר. 10 דקות עבודה, כ-30 דקות בישול ויש לכם את זה.

 

שימו לב: אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים: בורי, נסיכת הנילוס, לוקוס וכיו"ב.

 

חריימה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10-20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


500 גרם דג חתוך ל-3 חלקים


 

לרוטב:


1/2 כוס שמן (השתמשנו בקנולה)


1 בצל לבן חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ


3 פלפלים אדומים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ


1 פלפל ירוק חריף


4 שיני שום קלופות ופרוסות


3 כפות פפריקה מתוקה


1 כפית פפריקה חריפה


קופסת רסק עגבניות


צרור כוסברה קצוצה


1 לימון קלוף פרוס דק


כפית מלח


מים לכיסוי הירקות


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל במשך כ-2 דקות.
  • מוסיפים פלפלים אדומים, פלפל חריף ושום ומטגנים עד לריכוך.
  • מוסיפים 2 סוגי פפריקה ורסק עגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים מים, כוסברה לימון ומלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים את הרוטב במשך כ-20 דקות.
  • מוסיפים פנימה את הדג הפרוס ומבשלים עוד כ-15 דקות.
  • מגישים עם הרבה רוטב ומנגבים עם חלה טרייה.

 
מי היה מאמין שכל כך קל להכין חריימה?
מי היה מאמין שכל כך קל להכין חריימה? צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.