כמו באיטליה • מתכון לפיצה ביתית מושלמת

הדפס
 
לא הייתם לוקחים ממנה משולש?
לא הייתם לוקחים ממנה משולש? צילום: נטלי לוין
 

בצק דקיק ופריך, גבינת מוצרלה נמסה ורוטב עגבניות מעט פיקנטי. נטלי לוין מגישה לכם מתכון לפיצה ביתית מושלמת

 

אחד המאכלים האהובים עלי ביותר עוד מאז הילדות הוא פיצה. כשהייתי ילדה לא ממש בחלתי בכלום והייתי מוכנה לאכול כל פיצה מפיצרייה שכונתית הכי עלובה, גם אם עמדה שעות בחוץ. משהו בחיבור של הבצק, רוטב העגבניות (או בילדות - רסק עגבניות מקופסה) והגבינה הנמסה מעל הכל היה ונותר אהוב עלי, וגם היום יהיה לי מאוד קשה לסרב לפיצה טרייה וריחנית ישר מהתנור.

 

ועוד לא אמרתי כלום על פיצה-פיתה. כן כן, אותו מאכל-ילדות המוכר לכל ילדי שנות ה-80 (עדיין מכינים את זה בכלל?). לקרוא לזה פיצה יהיה קצת מעליב למתכון שהבאתי לכם היום, אבל אני מודה ומתוודה שגם היום, בערך 20 שנה אחרי הפעם האחרונה שאכלתי פיצה-פיתה, יהיה לי קשה לסרב לאחת כזאת אם תהיה לי במקרה בבית. אני מודה: יש לי טעם קצת טראשי.

 

למרות זאת, הפיצה הבאה היא ממש לא מהסוג המבאס של פעם. דמיינו לכם בצק דקיק ופריך, רוטב עגבניות ביתי וטעים ומעל הכל גבינת מוצרלה נמסה וכל התוספות שתרצו על הפיצה שלכם. דמיינתם? יופי! עכשיו גשו למטבח והכינו את הפיצה הכי טעימה שיש. באחריות.

 

  • המתכון לבצק מבוסס על מתכון הפיצה מתוך הבלוג הנהדר מתקמחים. אפייה ובישול. עם מעט התאמות שלי.
  • המתכון לרוטב העגבניות הוא של מעיין נדיר מהבלוג קולינרי ועוד.
  • מהמתכון יוצאות 3 פיצות די גדולות שמספיקות בקלות ל-6-7 אנשים. אם רוצים, אפשר להכין את הפיצה עד לשלב האפייה ולהקפיא אותה כמו שהיא. כך ברגע שרוצים אפשר להכניס אותה ישירות מהמקפיא לתנור רותח ולאפות עד שמוכן.
  • אפשר לגוון בסוגי הגבינות ולהשתמש בכל מה שאוהבים.

 
כל השלבים בדרך לפיצה מנצחת
כל השלבים בדרך לפיצה מנצחת צילום : נטלי לוין
 

פיצה ביתית מושלמת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 2 שעות | כמות מנות: 3 פיצות משפחתיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבצק:

 

550 גרם קמח לבן


360 גרם מים
10 גרם מלח
5 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר לבן


 

לרוטב:


חצי בצל סגול קצוץ דק


2 שיני שום קצוצות דק
קופסת שימורים של עגבניות קלופות וקצוצות
חופן עלי בזיליקום
מלח גס, פלפל שחור גרוס
קורט צ'ילי גרוס יבש
כפית סוכר
שמן זית


 

לתערובת הגבינות:


150 גר' אמנטל מגורר דק


150 גר' מוצרלה יבשה מגורר דק
150 גר' קשקבל מגורר דק


 

תוספות:


עגבניות פרוסות


בצל פרוס


זיתים שחורים


או כל מה שאוהבים


 

 

אופן הכנה:

  • בצק הפיצה: שמים את החומרים היבשים במיקסר ומערבבים ביד קלות. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים את הבצק 8-10 דקות, עד שהוא גמיש ואחיד.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  • הרוטב: בסיר קטן מחממים שמן זית ומאדים לשקיפות את הבצל.
  • מוסיפים את שיני השום ומאדים למשך דקה נוספת.
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות, עלי הבזיליקום ומתבלים על פי הטעם. מבשלים למשך 5 דקות נוספות.
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק ומקררים.
  • הרכבה: מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש בתנור (220-250 מעלות). על מנת לקבל פיצה פריכה צריך שילוב של חום גבוה ועדיף גם אבן שמוט לאפות עליה את הפיצה.
  • את הבצק יש לרדד לעיגול ובנוסף לפתוח אותו בעזרת הידיים לעיגול הכי דק שיש (קצת דומה לבצק שטרודל שפותחים בעזרת הידיים).
  • לאחר מריחת הרוטב (אין צורך להעמיס) מורחים את שולי הפיצה בשמן זית, ככה נקבל קרום פריך ושזוף.
  • מפזרים את הגבינות והתוספות לפי הטעם.
  • מכניסים את הפיצה לתנור ומנמיכים לחום של 220 מעלות. אופים בצורה זו במשך כ-7-10 דקות עד שהתחתית מזהיבה והגבינה נמסה ומבעבעת.

 

 
אפשר לשים כל תוספת שאוהבים
אפשר לשים כל תוספת שאוהבים צילום : נטלי לוין
 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.