יין ללא הפסקה • חדשות היין חודש דצמבר

 
משתתפי ההצגה 'החיים בשלוש גרסאות'
משתתפי ההצגה 'החיים בשלוש גרסאות' צילום: יח"צ
 
עודכן 15:45 23/12/2012
אוכל ורק אוכל

יקבי כרמל מציעים כרטיסים לתיאטרון • פרס יוקרתי ליקבי רמת הגולן • פסטיבל 'טעמים בעמקים' חוזר אל צפון הארץ • ארוחות פרטיות ביקב אסף ותפריט ארוחות בוקר חדש ביקב דלתון • סדרת הרצאות ביקב ברבדו ועוד חדשות היין

 
 
 
 
 

1+1 להצגה "החיים בשלוש גרסאות" בתיאטרון גשר, לחברי מועדון יקבי כרמל
 

יקבי כרמל ותיאטרון גשר פותחים בשיתוף פעולה של תיטארון ויין משובח, ומזמינים אתכם לקבל את השנה האזרחית החדשה עם קצת תרבות.

 

במסגרת שיתוף הפעולה יוכלו חברי מועדון הלקוחות של היקב ליהנות מהטבה מיוחדת: קונים כרטיס אחד ומקבלים את הכרטיס השני במתנה. בנוסף באי ההצגה יהנו מכוס יין מבעבע מסדרת פרייבט קולקשן.

 

קצת על ההצגה: שני זוגות בורגניים מודרניים נפגשים לארוחת ערב. הזוג המארח שכח בכלל מכל הסיפור ומנסה לאלתר כיבוד ולנסות להרדים את הילד בו זמנית. כולם אומרים את המשפטים שכולנו אומרים, כולם מתחנחנים, מפלרטטים, מתאכזבים, מצחקקים ופולטים שקרים מטופשים ואז הכל מתחיל מהתחלה, הפעם כסרט קולנוע, ואז הכל שוב מתחיל מההתחלה, בגרסה פרועה יותר.

  
המחזאית הצרפתיה יסמינה רזה שזכתה להכרה עולמית וחתומה על ההצלחות "אלוהי הקטל" ו"אמנות", בודקת במעבדת התיאטרון כיצד והאם אנו משתנים אם מריצים את סרט החיים אחורה ולוחצים שוב "הרץ", עם שינויים קלים.

 
ההצגות הראשונות תתקיימנה בתאריכים: 31/12/12 ו-1/1/13 בשעה 21:00, בתיאטרון גשר, שדרות ירושלים 9 תל-אביב-יפו. הזמנת כרטיסים בטלפון 03-5157000

 

 
יקבי רמת הגולן - היקב הטוב ביותר בעולם החדש לפי מגזין Wine Enthusiast
יקבי רמת הגולן - היקב הטוב ביותר בעולם החדש לפי מגזין Wine Enthusiast צילום : כפיר חרבי
 

יקב רמת הגולן נבחר כיקב הטוב ביותר לשנת 2012 בקטגורית העולם החדש של מגזין Wine Enthusiast

 

בפרוס שנת ה-30 לקיומו זכה יקב רמת הגולן בפרס Wine Star הנחשק ל-2012 מטעם מגזין Wine Enthusiast כיקב הטוב ביותר לשנת 2012 בקטגוריית "יקב העולם החדש". הכרזה זו משמעותית עוד יותר בשל העובדה שזו הפעם הראשונה שיקב ישראלי זוכה בתואר מכובד זה, ומהווה גם הוכחה לעלייה העצומה בהכרה באיכותם של יקבים ישראליים בארץ ובעולם .יקב רמת הגולן התחרה על התואר המכובד ביקבים מובילים מן העולם, ובהם יקבים כמו:

Bodega Colomé (Salta, Argentina), d'Arenberg (McLaren Vale, South Australia) Mission Hill Family Estate  (Okanagan Valley, British Columbia) Saint Clair Family Estate (Marlborough, New Zealand).

 

"אנו גאים מאוד לזכות בפרס כה יוקרתי", אמרה ענת לוי, מנכ"לית יקב רמת הגולן. "הכרה זו מעניקה לנו מוטיבציה נוספת להמשיך בחקר הפוטנציאל של אזור נהדר זה לגידול ענבי יין. אנו נרגשים אף יותר לזכות בתואר של היקב הטוב בקטגוריית עולם חדש כמחדשי תרבות היין מימי קדם".

 

ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן, ביטא אף הוא רגשות דומים, "ההישג החשוב ביותר שלנו הוא היכולת לשתף פעולה עם איתני הטבע, וליצור יינות באיכות גבוהה, המשקפים נאמנה את קו הרוחב, הגובה והקרקע הוולקנית הנהדרת. אנו ממשיכים ללמוד את סגולותיו של האזור המדהים הזה ואת הפוטנציאל הבלתי נדלה שלו".

 

פרסי Wine Star ל-2012 יוענקו ליקב רמת הגולן ולזוכים בקטגוריות האחרות בטקס חגיגי והרשמי שיתקיים בספרייה הציבורית של ניו יורק ב-28 בינואר, 2013. עוד על התחרות ניתן לקרוא כאן.

 

פסטיבל טעמים בעמקים חוזר

 
 
פסטיבל טעמים בעמקים 2012 בשיתוף יקב תבור
פסטיבל טעמים בעמקים 2012 בשיתוף יקב תבור

פסטיבל "טעמים בעמקים" בהשתתפות יקב תבור חוגגים חודש קולינאריה וחקלאות בין התאריכים 10-30 לינואר. בפסטיבל שילוב של מיטב מסעדות העמקים, תוצרת חקלאית טרייה ויין טוב של יקב תבור.

 

הקהל הרחב מוזמן ליהנות מארוחות מובחרות של 3 מנות וכוס יין מסדרת אדמה של יקב תבור, במגוון המסעדות המשתתפות בפסטיבל, במחירים שנעים בין 79-109 ש"ח לארוחה. 

 

בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל: אדלה, אוקטגון, אל באבור,בלה, טנדוקה (כשרה), פרנג'ליקו, קפה לואיז, קפה פלוס, רוסו, שלו ביער,שפר ביר גרדן ותשרין.

 

במסגרת הפסטיבת תתקיימנה בתאריכים 16-17 לינואר בין השעות 17:00-20:00, סדנאות שף פתוחות לקהל הרחב, בשילוב טעימות בחוצות אלונים. לקינוח, תתקיים תחרות "שף העמק" בין שפים חובבים מאזור העמקים שיתחרו על מנות בפני חבר שופטים.

 
כרמי יקב דומיניקו קלריקו בפיימונטה, איטליה
כרמי יקב דומיניקו קלריקו בפיימונטה, איטליה צילום : יח"צ
 

טעימה קטנה מאיטליה: נציג מיקב דומיניקו קלריקו מפיימונטה ביקר לאחרונה בארץ

 

בשבוע שעבר אירחה רשת החנויות דרך היין את לוצ'יאנו ראקה מיקב דומיניקו קלריקו שממוקם בחבל פיימונטה בצפון איטליה. במסגרת הביקור התקיימו ערבי טעימה אינטימיים אשר הציגו את יינותיו המיוחדים.

 

היקב הוקם בשנת 1977, כאשר החליט דומניקו קלריקו לעזוב את עבודתו ולחזור לכרמי משפחתו, כחמישים דונם בדרום אזור ברולו. עד לחזרתו מכר אביו את הענבים לקואופרטיב האזורי וייצר מעט יין לשימוש המשפחה. דומניקו החליט ליצור יינות ברמה מסחרית ולפתח את היקב והיה חלק מקבוצה דינאמית של ייננים אשר פתחו גישות ושיטות חדשות ושינו לעשה את פניה של פיאמונטה. עם השנים הרחיב את שטח הכרמים שכיום עומד על מעל 200 דונם. מדי שנה מפיק היקב 110 אלף בקבוקים, אשר זוכים לתשבוחות וציונים גבוהים ועקביים ממבקרי יין ברחבי העולם.
 

בין יינות היקב שהוגשו בטעימה וניתן לרכוש בחנויות הרשת:

 
יינות יקב דומיניקו קלריקו - למתקדמים
יינות יקב דומיניקו קלריקו - למתקדמים צילום: יח"צ

Domenico Clerico, Dolcetto 'Visadi', Langhe DOC 2010

יין יומיומי המופק מענבי דולצ'טו היחודיים לאזור, מאחד הבצירים המסקרנים יותר של היקב. בניגוד למקובל ביינות אדומים, יין זה אינו מיושן בחביות עץ (או בנוכחות עץ), אלא רק במיכלי נירוסטה, אך עם זאת מפגין נוכחות מרשימה של ניחוחות קקאו וקפה מגובים במעט פרי שחור וחמיצות מורגשת אשר הופכת את היין למלווה נפלא למגוון מנות בשר מעושנות, רוסטביף עסיסי או קרפלך במילוי בשר. מחיר: 100 ש"ח.

 

Domenico Clerico, 'Trevigne' Barbera d'Alba DOC 2009

למרות שמספר יקבי ישראלים עושים שימוש בענבי הברברה, ביין זה מורגש כי הזן הייחודי בא לידי ביטוי במלוא הדרו. הפרי ליין זה הותסס במיכל מסתובב במשך כשבועיים לאחר מכל עבר ליישון בחביות עץ אלון (חדשות וישנות) תקופה שנעה בין 12-16 חודשים. היין שהתקבל עשיר ובעל אופי עדין ואלגנטי, עם ניחוחות קלים של עשן והרבה פרי שחור בשל. ישתדך מצוין לגבינות עיזים עשירות ותבשילי קדרה. יתאים ליישון של עד 8 שנים. מחיר: 160 ש"ח.

 

Domenico Clerico, Barolo 'Pajana' DOCG 2008

יין בארולו המופק מענבי נביולו בהתאם לכללי הייצור הנוקשים של האזור: מיוצר מגפנים שאינן מושקות כלל ויכול לצאת לשוק רק בחלוף 38 חודשים ממועד הבציר. הענבים ליין זה מגיעים מחלקת Pajana של היקב, ולאחר תסיסה של עד 30 יום ויישון של למעלה משנתיים בחביות צרפתיות, ניכר בטעימתו כי העץ בו אינו דומיננטי אך היין טרם התרכך לחלוטין. זוהי תופעה מוכרת ליינות אלו, אשר ידועים בכך שלעיתים צריכות לחלוף יותר מ-12 שנים עד היותם נגישים לשתייה. על אף האמור, ביין זה הורגש איזון מוצלח וניחוחות של פטל שחור וטבק, שישתדכו היטב לחמין ולתבשילים ארוכים של ברווז ובקר. העלויות ואופיו הייחודי של היין משפיעים על על מחירו, כ-550 ש"ח.

 

 
אוכלים ושותים ומטיילים ביקב אסף
אוכלים ושותים ומטיילים ביקב אסף צילום : שחר קדם
 

ארוחות פרטיות ביקב אסף

 

יקב אסף מרחיב את מתחם 'קדם כפר יין' ומציע ארוחות פרטיות הכוללות טעימת יינות בתפריטים הניתנים להתאמה אישית.

 

יקב אסף, במושבו החדש בכפר היין שנושא את שם משפחת היינן והבעלים, אסף קדם, וממוקם ליד היישוב קדמת צבי ברמת הגולן, מציע כעת לקהל לקוחותיו והמבקרים שירות חדש וייחודי: ארוחות פרטיות בהתאמה אישית בתוך מתחם היקב, הכוללות טעימות מיינות היקב השונים, הסברים מאת היינן וסיור ביקב ועוד הפתעות באווירה ייחודית ואינטימית.

 

הארוחות מיועדות לקבוצות הנעות בין 6-28 משתתפים, והתפריט עבורן מורכב ומבוצע על ידי בת המשפחה והשפית עדי קדם אלון, שמעבר להכשרה קולינרית ב-FCI בניו יורק גם מוסמכת כתזונאית על ידי מכללת רידמן לרפואה משלימה. היקב מציע תפריטים חלביים הכוללים קישים, מאפים וסלטים במחיר של 150 ש"ח לסועד וגם תפריטים בשריים עשירים הכוללים מנות כגון: צ׳וריסוס עם חרדל גרגרים, צלעות טלה על הגריל, רצועות של נתח אנטריקוט מבקר שגדל בגולן, ועוד, במחיר של 245 ש"ח לסועד. הארוחות השונות מלוות במגוון יינות של יקב אסף כיד המלך, וביקב ישמחו להתאים את התפריטים לכל דרישה תזונאית כזו או אחרת.

 

הארוחות בתיאום מראש בלבד. לפרטים נוספים: אורן - 0547790494 הדסה - 0544774667

  

 
הרצאות ביקב ברבדו
הרצאות ביקב ברבדו צילום : יח"צ
 

יקב כרמי יוסף BRAVDO יוצא בסדרת הרצאות בנושא גפן ויין

 

הייננים, פרופסור בן ימי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב, בעלי הכרה עולמית בנושא גפן ויין, יעבירו סידרה של הרצאות אשר תתקיימנה אחת לחודש, בימי שישי, בשעה 10:00, במרכז המבקרים של היקב בישוב כרמי יוסף.

 

ההרצאות תלוונה בטעימת יינות היקב ובכיבוד של לחמים, שמן זית וגבינה. משך כל הרצאה 40 דקות.

להלן רשימת הנושאים:

  • 18.01.13, יום שישי, שעה 10:00
    השפעת ההשקיה ועומס היבול על איכות הפרי והיין. מרצה: פרופ' בן עמי ברבדו
  • 08.02.13, יום שישי, שעה 10:00
    מיתוס הגובה. מרצה: פרופ' עודד שוסיוב
  • 15.03.12, יום שישי, שעה 10:00
    תהליכים ביוכימיים בייצור יין. מרצה: פרופ' בן עמי ברבדו

מחיר למשתתף: 40 ש"ח. לתיאום הגעה ופרטים נוספים : הדר - 050-2207022.

 

מסעדת דיקסי חוגגת 19 שנה עם יקבי רקנאטי בשבועיים של מנות נוסטלגיות

 
יינות יקב רקנאטי
יינות יקב רקנאטי צילום: יח"צ

ארבע מנות שהיו חלק בלתי נפרד מהתפריט של דיקסי בשנים עברו חוזרות לשבועיים בלבד. לצד המנות המיוחדות יוגשו יינות רקנאטי במחירים מיוחדים.

 

'דיקסי' חוגגת 19 שנה לקיומה בפסטיבל היין של דיקסי ורקנאטי. לכבוד המאורע בחר השף דן קרטלה להחזיר לתפריט ארבע מנות קלאסיות מתפריטי דיקסי בשנים עברו. לצד המנות יוגש מבחר מיינות רקנאטי במחירים מיוחדים, החל מסדרת "רקנאטי" ועד ליין הדגל - "ספיישל רזרב" 2009. מחיר כוס יין ינוע בין 25 ל-36 ₪ בלבד.

 

ארבע המנות, שתוגשנה במקביל לשאר מנות התפריט הקבוע, הן:

  • כבד עוף פריך במחבת עם ארוגולה ובצל סגול, בלסמי מתוק-חריף ופירה

  • חזה עוף מוקרם בשמנת-חרדל ופרוסות תפו"א

  • כבד אווז צרוב על הפלאנצ'ה עם בריוש, ריבת בצל ועלים ירוקים

  • קליפות תפו"א עם בצל מטוגן ובייקון מוקרמים, עם שמנת חמוצה וגבינת גאודה

 

המנות תוגשנה בין התאריכים 23/12/12 - 05/01/13 במסעדות דיקסי בתל אביב - רחוב תוצרת הארץ 3, ובראשון לציון - רחוב הכרמל 20.

 

יקב טוליפ משיק אפליקציית סמארטפון

 

יקב טוליפ משיק אפליקציית סמארטפון חדשה, ובכך הינו היקב הישראלי הראשון להציע אפליקציה שכזו. האפליקציה תואמת למכשירי IPhone ולמכשירי אנדרואיד.

 

באמצעות האפליקציה ניתן יהיה לקבל עדכונים מהיקב על יינות חדשים, אירועים, חידושים ביקב ועוד; לקבל מידע כללי אודות יקב טוליפ, האנשים שמאחוריו והכרמים מהם מגיעים הגפנים; לדפדף בקטלוג היינות וללמוד על כל אחד מיינות היקב השונים; לצפות בסרטוני וידאו וללמוד על שלבים שונים בהליך יצירת היין; לקבל את רשימת המסעדות והחנויות בהן ניתן לרכוש את יינות יקב טוליפ, תוך חלוקה לאזורי הארץ; להצטרף למועדון הלקוחות של היקב ועוד.

 

בנוסף, מציע היקב דרכים שונות להקל על יצירת קשר עם היקב, ביניהן: מילוי טופס הזמנת יינות היקב, חיוג ישיר תוך לחיצת כפתור ופרסום פוסטים. האפליקציה גם חברתית ומאפשרת שיתוף עם חברים, העלאת צילומים, חיבור לפייסבוק ואף חיבור ל-waze כדי להקל על ההגעה ליקב.

 

את האפליקציה שפיתחו App4u, ניתן להוריד ללא תשלום בחנויות האפליקציות של מכשירי הטלפון הסלולאריים החכמים.

 

יקבי עמק האלה ולהקת המחול ורטיגו מציגים סדרת יינות במהדורה מיוחדת

 
יינות של עמק האלה בעיצוב מיוחד עם להקת ורטיגו
יינות של עמק האלה בעיצוב מיוחד עם להקת ורטיגו צילום: יח"צ

יקבי עמק האלה חברו ללהקת המחול ורטיגו, לרגל חגיגות 20 שנה ללהקה וחגיגות עשור ליקב, וייצרו סדרה של שלושה בקבוקי יין במהדורה מיוחדת. סדרת הבקבוקים מציגה תוויות מקוריות של יקבי עמק האלה, שעל גביהן צילומי מחול אבסטרקטיים של הלהקה.

 

יקבי עמק האלה ולהקת המחול ורטיגו מביאים הרבה מן המשותף: יצירת יין ויצירה של מחול, ההשראה וההפריה מהאזור בו שניהם פועלים, בשכנות לקיבוץ הל"ה, שבעמק האלה. ההצלחה של שני המותגים וחגיגות המציינות את ההצלחה הזאת הביאו לשיתוף פעולה שלוקח את הטוב משני העולמות של יין ומחול לטובת סדרת של יינות במהדורה מוגבלת עם יינות נפלאים של יקבי עמק האלה וצילומי מחול מתוך היצירות של ורטיגו.

 

התוויות המיוחדות שעל גבי היינות הינן צילומים אותנטיים של חברי הלהקה, ועוצבו בסינרגיה ע"י מעצב התוויות של יקבי עמק האלה (יוני בן שלום) והמעצבת הגראפית של ורטיגו (דורית טלפז).

 

המהדורה המיוחדת תימכר, בכפר האמנות האקולוגי ורטיגו בקיבוץ נתיב הל"ה ובמופעי להקת המחול ורטיגו: 8/1/2013 טרום בכורה בנתניה, 17/1/2013 בכורה בתיאטרון ירושלים, ,31/1/2013 1/2/2013 בכורות בסוזן דלל. הזמנות החל מ 6 בקבוקים לאספקה לבית הלקוח בכתובת sigal@vertigo.org.il

 

היינות המוצעים בסדרה הם: מרלו 2007 עמק האלה, מחיר 95 ש"ח. סוביניון בלאן 2011 עמק האלה, מחיר 70 ש"ח. Evered 2010, מרלו-קברנה, מחיר 75 ש"ח.

 

מקררי יין בייבוא מיוחד של חברת כפיים

 
מקררי יין בייבוא חברת כפיים
מקררי יין בייבוא חברת כפיים

כחלק מפעילות ענפה של שנים בתכנון ובניית ספריות ומרתפי יין מקצועיים, חברת כפיים למרתפי יין החלה לשווק את סדרת מקררי היין היוקרתית של SUB ZERO מארה"ב.

 

כצעד ראשוני משווקת החברה שלושה דגמים, הנעים בקיבולת של 46-147 בקבוקים בגודל סטנדרטי, חלקם משלובם עם אזור לקירור גבינות. כל הדגמים מגיעים בגימור פלדת אל חלד וזכוכית עמידה בפני קרני אולטרה סגולות, עם מחיר התחלתי של 22 אלף ש"ח, וכוללים מע"מ הובלה, התקנה, הדרכה ואחריות 5 שנים.

 

למידע נוסף ותיאום פגישה: 03-6131461 / 052-4003737

 

יקב דלתון משיק תפריט חדש במרכז המבקרים של היקב ומאמץ מערכת אקולוגית חדשה

 
מערכת אקולוגית ביקב דלתון
מערכת אקולוגית ביקב דלתון צילום: אלכס הרוני

יקב דלתון ממשיך במסורת האקולוגית והירוקה ובימים אלו ממש בחר להיות מהחלוצים של פרויקט מכוון למציאת פתרון לשפכים הנוזלים אשר נשארים בתהליך הפקת היין או השמן בבית הבד. השפכים ביקבים היא בעלת עומס אורגני ומהווה מפגע אקולוגי. בעזרת המערכת אותה פיתח פרופ' אורי מר-חיים, יאספו מי השפכים בעזרת מערכת אינטגרטיבית ניידת.

 

בעזרת המערכת ניתן לטהר את מי השפכים באתר עצמו ולגרום להם להיות ברמה שניתן להשתמש בהם להשקיה או לחילופין, כאלטרנטיבה לכל מקום שיש בו בזבוז מים (כמו עיריות).

 

בתוך המערכת הניידת עצמה נמצאת תרבית של חיידקים אשר גורמת לטיהור המים באופן מהיר. המערכת מיועדת לנסיעה בין יקבים, בזמן הבציר על מנת לספק להם מערכת טיהור אקולוגית בזמנים נחוצים מאוד והותקנה ביקב דלתון כפיילוט.

 

בנוסף למערכת האקולוגית, מרכז המבקרים של היקב יוצא בתפריט חורף חדש. התפריט החדש, שעוצב ומבוצע על ידי השף של מסעדת ה"ארי 8" בצפת, מציע ארוחת בוקר חלבית עשירה ומגוונת, עם נגיעות גליליות: מבחר לחמים טריים וחמים, מטבלים מגוונים בצבעים וטעמים, סלטים טריים מהשדה עם מבחר רטבים ושמנים מיוחדים. בנוסף מציע התפריט אפשרויות ביצים מקוריות כמו: שקשוקה עם פלפלים קלויים, חצילים ועגבניות שרי תמר, סלט ביצי משק טריות במיונז ועירית. המחירים נעים בין 50-80 שקלים לאדם לארוחת בוקר.

 

ליצירת קשר עם מרכז המבקרים ביקב דלתון: 04-6987683 שלוחה 3.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

איך לטעום יין?

מה זה בכלל יין?

הקשר בין יין לבריאות

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.