קינוח חורפי מפנק • מתכון לקראמבל אגסים ופקאן

 
פירורים חמאתיים שמתחתם מתחבאים פירות מתוקים
פירורים חמאתיים שמתחתם מתחבאים פירות מתוקים צילום: קרן ביטון כהן
 

דמיינו לעצמכם שכבת אגסים מקורמלים ומתובלים ומעליה פירורי קראמבל פקאן ושיבולת שועל פריכים וחמאתיים - לא מתחשק לכם ביס? אורן גירון מלמד אתכם איך מכינים קינוח במינימום עבודה ובלי יותר מדי מאמץ אבל עם המון טעם נהדר

 
 
 
 
 

שלום לכולם. שמחתי מאוד לקבל את התמונות והרשמים שלכם ממתכוני הטורים האחרונים של עוגת הוניל-טופי ולחם המחמצת הביתי. חיממתם את ליבי! השבוע אנחנו במתכון קל מהיר ומנצח - קראמבל פירות. את הקינוח הזה מכירים לרוב האופים האמריקאים, שם הוא מאוד נפוץ ומבוסס על מגוון עצום של פירות.

 

הרעיון המסתתר מאחורי טכניקת אפיה זו היא שימוש בפרי בשל אך מוצק, חתוך לקוביות או פרוס לפרוסות (ניתן לשלב עם הפרי הראשי גם מעט פירות יער כמו אוכמניות או פטל). את קוביות הפאי מתבלים קלות בסוכר (לבן, חום או דמררה), תבלינים יבשים או טריים (נסו הל טחון, מוסקט מגורר או קליפת תפוז/מנדרינה לארומה חורפית), ומבשמים במעט אלכוהול (לא חובה, אך מאוד משפר את טעמו של הקינוח ואת מצב הרוח) ומצפים במעט שומן מומס (לרוב חמאה מומסת אך לא חובה - אפשר להשתמש בשמן צמחי כמו שמן אגוזים/ פיסטוק/ שקדים וכו').

 

כל זה מונח בכלי חסין חום (גם כאן היצירות היא מילת המפתח: ניתן לאפות אותו בכלי מרכז לפינוק משפחתי ומושחת או בכלים אישיים חסיני חום דוגמת כלי קרם ברולה, כוסיות אספרסו ואפילו קעריות מרק מקרמיקה או פורצלן). מעל כל הפירות מונחת אחר-כבוד ערימה פירורית, לחה ומלטפת של בצק פריך חמאתי מפורר (שטרויזל) מועשר בשקדים או אגוזים, תבלינים ושיבולת שועל.

 

מאחר ומדובר בטכניקת הכנה של בצק פריך, חשוב להקפיד מראש על קירור כל המצרכים, כולל הקמחים, ועל עיבוד מהיר מאוד ודי קצר במעבד מזון (למרות שניתן גם "לשפשף" את החמאה הקרה עם הקמח הקר בין שתי כפות הידייים בתנועות מהירות וקצרות) על מנת לשמר את מרקמו הפריך של הציפוי.

 

כשאופים את הקינוח, הפירות מתרככים ושוחים ברוטב קרמלי עשיר, מבושם ומתוק, וציפוי הפירורים מקבל פריכות מופלאה שמתמזגת עם התוכן הרך. זהו קינוח פשוט, מנחם מאוד וחורפי בדיוק לימים סוערים אלו. הגישו עם תלולית קצפת ממותקת קלות ומבושמת במעט וניל או כדור גלידת וניל איכותית ויש לכם קינוח מעולה ומהיר הכנה. אה, וזהו גם רעיון מצוין לקינוח שתוכלו להכין לאהוביכם בסילבסטר. אפייה נעימה!

 

 
אפשר להכין בכל כלי חסין אש שיש לכם
אפשר להכין בכל כלי חסין אש שיש לכם צילום : קרן ביטון כהן
 

קראמבל אגסים ופקאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 12 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


6 אגסים קלופים פרוסים לפרוסות דקות


100 גרם סוכר (1/2 כוס)


30 גרם חמאה מומסת


1/2 כפית קינמון


15 מ"ל קלבדוס (אפשר להחליף בברנדי או לוותר)


 

לציפוי פריך:

 

150 גרם קמח (כוס + כף)


80 גרם אבקת שקדים


150 גרם חמאה


150 גרם סוכר דמררה


75 גרם פקאן קצוץ דק


75 גרם שיבולת שועל


 

להגשה:


קצפת טרייה


אבקת סוכר


 

 
 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את האגסים עם הסוכר, החמאה, הקינמון והקלבדוס.
  • משמנים היטב כלים אישיים בחמאה וממלאים עד שני שליש גובה בתערובת האגסים.
  • מכינים פירורים: במעבד מזון טוחנים קמח עם שקדים.
  • מוסיפים סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים.
  • מוסיפים פקאנים ושיבולת שועל מעבדים עוד כמה שניות ומעבירים לקערה. מקפיאים במשך 10 דקות ומפזרים את הפירורים מעל האגסים.
  • מכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.
  • מקשטים באבקת סוכר ותלולית קצפת או גלידה.

 

 
רוצים גם? קדימה למטבח!
רוצים גם? קדימה למטבח! צילום : קרן ביטון כהן
 

רוצים לדעת כמה זה 150 גרם קמח בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

לטורים הקודמים במדור סודות האפייה:

המדריך המלא לאפיית לחם דגנים

עוגת וניל בחושה עם טופי

קאפקייקס דבלים וקינמון

סופגניות פנטונה

פינוקי שוקולד ונוגט

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.