חגיגה בשחור לבן • מתכון לעוגת אוראו

 
שילוב צבעים וטעמים משגע
שילוב צבעים וטעמים משגע צילום: נטלי לוין
 

אהבתה לשילובי צבעים וטעמים שלחה את נטלי לוין למטבח, להכין עוגת אוראו חגיגית בשחור לבן ובטעמי שוקולד ווניל שתהיה מושלמת למסיבת יום הולדת או כל אירוע חגיגי

 
 
 
 
 

אני אוהבת שילובים של ניגודים באוכל - מתוק ומלוח, קר וחם, פריך ורך ועוד. במיוחד אני אוהבת שבנוסף לשילובים האלה גם מתווספים צבעים יפים לעוגה או לקינוח. תותים בקצפת לעולם יהיו שילוב קלאסי מופלא הן מבחינת טעם והן מבחינה ויזואלית, וכמובן השילוב האלמותי של שוקולד ווניל תמיד יקבל מקום של כבוד בפנתיאון הקינוחים.

 

כך או כך, הרבה פעמים אני אוהבת להכין מתוקים עם שילובים כאלה ואחרים. לאחרונה הכנתי עוגת אוראו שמשלבת בתוכה צבעי שחור-לבן (בדיוק כמו העוגיה) וטעמים של שוקולד ווניל. זוהי עוגת השוקולד המושלמת בעיני: 3 שכבות של עוגת שוקולד עסיסית במיוחד, ביניהן 2 שכבות של קרם וניל חמאתי עם מרנג שוויצרי, שלמרות שהוא נשמע כבד - הוא אידאלי בתור מילוי לעוגה הזאת (ואחרי הכל - עוגיות אוראו ממולאות בקרם חמאה). מעל הכל העוגה מצופה בקצפת כמעט לא ממותקת ובדפנות כהות של עוגיות מרוסקות.

 

  • עיצוב העוגה בהשראת עוגת האוראו היפהפייה של הבלוג Sunny Side Up.
  • אם לא מתחשק לכם על מילוי המרנג השוויצרי אפשר גם פשוט למלא בקצפת וניל ממותקת במעט אבקת סוכר.
  • מומלץ להגיש פרוסות קטנות משום שהעוגה כבדה יחסית.
 

עוגת אוראו חגיגית

סוג מתכון: חלבי | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

לעוגת שוקולד:


180 מ"ל שמן


3 ביצים


400 מ"ל חלב


280 גר' סוכר


קורט מלח


כף ברנדי


80 גר' קקאו איכותי


200 גר' קמח לבן


10 גר' אבקת אפייה

 


 

לקרם חמאה-מרנג שוויצרי:


3 חלבונים


רבע כפית מלח


120 גר' סוכר


150 גר' חמאה רכה מאוד


כפית תמצית וניל

 


 

לציפוי העוגה:


375 מ"ל שמנת מתוקה


כף אבקת סוכר


חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות)

 


 

 
 

אופן הכנה:

  • מכינים עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים 3 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ.
  • בקערה מניחים שמן, ביצים, חלב, סוכר, מלח וברנדי וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה מבריקה ושוקולדית.
  • מחלקים את הבלילה ל-3 תבניות ואופים כל שכבה במשך 10-12 דקות.
  • מצננים את 3 השכבות לחלוטין לפני המילוי.
  • קרם חמאה-מרנג שוויצרי: בסיר בינוני מביאים מעט מים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • בקערה חסינת אש מניחים חלבונים, מלח וסוכר וטורפים (לא מקציפים) בעזרת מטרפה ידנית.
  • מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים (בן מארי) ומבשלים את תערובת החלבונים-סוכר, תוך כדי ערבוב, עד שכל הסוכר נמס והתערובת חמה למגע.
  • מעבירים את תערובת המרנג למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה במשך 8-10 דקות עד שדפנות הקערה קרות ונוצר מרנג מבריק ויציב מאוד.
  • מנמיכים למהירות הקצפה בינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה קוביות חמאה רכה מאוד. בשלב זה יתכן והתערובת תיראה לא אחידה או כאילו היא מתפרקת, אך זה בסדר - המשיכו להקציף והכל יסתדר.
  • מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים להקציף את הקרם עוד 3-4 דקות עד שכל החמאה נטמעת בקרם היטב ומתקבל קרם יציב.
  • מורחים כמחצית מכמות הקרם על שכבה אחת של העוגה וסוגרים עם שכבה נוספת. מורחים את יתרת הקרם על השכבה השנייה וסוגרים עם השכבה השלישית. מהדקים את העוגה כמו שצריך ובעזרת פלטה או קלף מיישרים מעט את הקרם בצדדים.
  • מכינים ציפוי: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה ואחידה.
  • מצפים את העוגה מכל הכיוונים ומיישרים את החלק העליון והדפנות בעזרת פלטה. משאירים מעט קצפת בשק זילוף עם צנתר משונן לקישוט.
  • טוחנים מחצית מעוגיות האוראו (אפשר בעזרת סכין חדה או במעבד מזון עם להב פלדה) לתערובת פירורית דקה.
  • מדביקים את פירורי האוראו על דפנות העוגה בעזרת הידיים.
  • מזלפים 8 תלוליות קצפת על פני העוגה ומניחים על כל אחת מהן עוגיית אוראו לקישוט.
  • שומרים בקירור עד ההגשה.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • שומרים את העוגה בקופסה סגורה במקרר עד חמישה ימים.
  • אם אין לכם 3 תבניות עגולות אפשר פשוט לאפות בנגלות (ומאחר וזמן האפייה לא ארוך זה לא נורא) - ממלאים 1/3 מכמות עוגת השוקולד בתבנית, אופים, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. רינג אפייה, אגב, יעשה את העבודה בקלות רבה ויהיה נוח הרבה יותר לעבודה.
  • אם רוצים אפשר לותר על ציפוי הקצפת ופשוט להסתפק בשכבות העוגה. אפשר לקשט במעט קרם חמאה-מרנג שוויצרי שתשמרו בצד לטובת העניין.
  • מבין 3 שכבות העוגה בחרו את הישרה ביותר להיות החלק העליון של העוגה, כך היא גם תיראה טוב יותר וגם יהיה קל יותר לצפות אותה. אם השכבות לא ישרות - אפשר ומומלץ ליישר אותן בעזרת סכין משוננת.
  • נשארו לכם 3 חלמונים מיותמים? הכינו איתם אלפחורס או קרם ברולה.

 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.