לכל כיס • סקירת יינות מבעבעים לשנה האזרחית החדשה

 
מימין לשמאל: ברוט רוזה יקבי כרמל, בלאן דה בלאן יקבי רמה"ג, ברוט טפרברג, 562 אדום יקב תבור
מימין לשמאל: ברוט רוזה יקבי כרמל, בלאן דה בלאן יקבי רמה"ג, ברוט טפרברג, 562 אדום יקב תבור צילום: כפיר חרבי, יח"צ
 
עודכן 07:17 25/12/2012
אוכל ורק אוכל

ממש בעוד כמה ימים, כשהשעון יראה חצות, מיליונים ברחבי העולם יחגגו את בואה של שנה אזרחית חדשה ואינספור בקבוקים של שמפניות ויינות מבעבעים יפתחו וילגמו בהנאה. לרגל החגיגות סקרנו עבורכם ארבעה יינות מבעבעים מתוצרת הארץ ועוד שבעה מחו"ל, ממחירים שנעים מ-30 ועד 230 ש"ח

 
 
 
 
 

בועת היין • יינות מבעבעים מהארץ

ברוט רוזה, סדרת פרייבט קולקשן, יקבי כרמל

מה הסיפור שלו: יין יבש ומבעבע שהופק מזני הענבים שרדונה, קולמברד וסירה. הענבים נבצרו מוקדם ועברו סחיטה עדינה, לאחר מכן היין עבר תסיסה במיכלי נירוסטה וחלקו בחביות צרפתיות. לאחר השלב הזה עבר למיכלי לחץ והתיישן עוד כשלושה חודשים, בשיטה הנהוגה לייצור קאוות ופרוסקו (נגיע אליהם בהמשך הסקירה). התוצאה היא יין בעל גוף בינוני עם צבע שבין כתום לורוד בהיר.

כשטועמים: נותן תחושה קיצית וקלילה. באף מורגשים ריחות של תותים ואפרסקים בשלים ובפה תחושת רעננות נעימה.

יתאים למאכלים כמו: סושי, סלמון מעושן, תותים וקצפת. כדאי להגיש קר מאוד.

מחיר: 55 ש"ח.

 

בלאן דה בלאן 2007, יקבי רמת הגולן

מה הסיפור שלו: יין מבעבע המיוצר אך ורק מענבי שרדונה שגודלו בצפון רמת הגולן, אזור גידול ענבי היין הקר ביותר בישראל. היין מיוצר בדקדקנות על פי השיטה המסורתית של אזור שמפאן. שיטה זו כוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שניה בבקבוק. היין עבר יישון של חמש שנים על משקעי השמרים בכדי לפתח את טעמו ומרקמו. ובעל יכולת התיישנות של עד 10 שנים (אם מסיבה כלשהי ישארו בקבוקים).

כשטועמים: בעת מזיגתו רואים בעבוע רציף ומרשים, ניחוחות וטעמים פירותיים מרשימים של הדרים, תפוחים ואף אננס.

יתאים למאכלים כמו: קיש פטריות, סביצ'ה וטרטר מדגי ים ואגס בנדיקט. להכניס למקרר לילה לפני שפותחים.

מחיר: 131 ש"ח.

 

ברוט 2010, יקב טפרברג

מה הסיפור שלו: זהו הניסיון הראשון של ינני יקב טפרברג להפיק יין מבעבע בשיטת הייצור של הקאווה הספרדית. להפקת היין נעשה שימוש ב-90% שרדונה ו-10% ענבי קולומבאר ממבוא חורון, אשר הותססו באיטיות, עברו ליישון של ארבעה חודשים באלון ולאחר מכן הועברו למיכל נירוסטה לתסיסה השנייה, בה מתפתח הבעבוע. היין שהתקבל בעל צבע זהוב עדין ונאה למראה.

כשטועמים: יין כיפי וחברתי, עם ניחוחות עדינים של לחם קלוי, קליפת תפוח ירוק וליים.

יתאים למאכלים כמו: פבלובה, טארט תותים וגבינות מחלב כבשים. כדאי להגיש קר ככל האפשר.

מחיר: 69 ש"ח.

 

562 אדום, יקב תבור

מה הסיפור שלו: יין מבעבע יבש ואדמדם הנקרא 562 לפי גובהו במטרים של הר תבור. היין מיוצר מענבי ברברה גליליים אשר זוהו על ידי ינני היקב כבעלי פוטנציאל גבוה להפקת יין מבעבע משובח. הפרי החל תסיסה עם הקליפות (לקבלת צבע וטעם גם מהן) ולאחר מכן הותסס במיכלי לחץ אטומים ליצירת הבועות. 562 אדום יוצר בכמויות קטנות, וניתן לרכישה בחנות היקב ובמספר מוגבל של חנויות יין.

כשטועמים: יין פירותי וענן עם ריחות וטעמים של פטל אדום ותות שדה טרי, בעבוע עדין ותחושה נעימה בפה.
יתאים למאכלים כמו: סלמון אפוי, רביולי בטטה. כדאי להגיש קר ככל האפשר.

מחיר: 53 ש"ח.

 

 
מימין: ברוט אימפריאל מבית מואט שנדון, שמפניה בלק לייבל מבית לנסון, שמפניה קוט ד'אור מבית דרפייר
מימין: ברוט אימפריאל מבית מואט שנדון, שמפניה בלק לייבל מבית לנסון, שמפניה קוט ד'אור מבית דרפייר צילום : יח"צ
 

הכינו את הארנקים מראש • שמפניות מבית טוב

שמפניה ברוט אימפריאל, בית מואט שנדון (Moet & Chandon)

מה הסיפור שלה: שמפניה מאחד מבתי שמפניות המפורסמים בעולם. זוהי השמפניה הייצוגית של בית השמפניה (שבבעלותו גם בית השמפניות דום פריניון) מאז 1869. המשקה מורכב מבלנד של 21% שרדונה, 50% פינו נואר ו-29% פינו מונייה אשר טופלו בשיטה המסורתית ויחד יוצרים שמפניה מעודנת והרמונית. רכיביה השונים עברו יישון מינימלי של 3 שנים והיא מכילה 12% אלכוהול.

כשטועמים: צבע זהוב נאה עם בעבוע רציף של בועיות קטנות. ניחוחות של פריחת הדרים מלויים בחמיצות מורגשת ונעימה.

יתאים למאכלים כמו: פטה כבד, ארטישוק צלוי, טראפלס שוקולד. כדאי להגיש הכי קר שאפשר.

מחיר: 199 ש"ח - מחיר מיוחד עד ה-31/12/2012. ניתן להשיגה גם בחצאי בקבוקים. לא כשר. מיובאת ע"י י.ד. עסקים.

 

שמפניה לנסון, תווית שחורה, ברוט

מה הסיפור שלה: לנסון, אחד מהבתים הותיקים בשמפאן, נוסד בשנת 1760 ע"י פרנסואה דלאמוט, שהיה שופט שלום בריימס. שמפניה קלאסית זו מגלמת את הרעיונות והאופי של הבית. זני ענבים: 35% שרדונה, 50% פינו נואר, 15% פינו מונייה שנבצרו מ-50-60 חלקות מובחרות. השמפניה התיישנה למשך 3 שנים לפחות ובניגוד לשמפניות מבתים אחרים לא עברה תסיסה מלולקטית לשמירה על רעננות הפרי.

כשטועמים: ניחוחות של פרחי אביב מלווים את הבעבוע הנאה והרציף של שמפניה זו. בטעימתה מורגשים דבש ושקדים קלויים.

יתאים למאכלים כמו: קרפצ'יו בקר, טרטר טלה, סשימי סלמון. להעביר למקרר לילה לפני שפותחים.

מחיר: 238 ש"ח לבקבוק של 750 מ"ל, 126 ש"ח לבקבוק של 375 מ"ל. לא כשר. מיובאת ע"י הסקוטית.

 

שמפניה דרפייר קארט ד'אור, ברוט (Drappier Carte d'Or Brut)

מה הסיפור שלה: עוד מ-1808 משפחת דרפייר מעבדת כרמים בחבל שמפאן. ב1930, המשפחה הייתה מבין הראשונות לנטוע ענבי פינו נואר באזור. שמפניה זו, אשר מאופיינת בתוית צהובה ובולטת, יוצרה לראשונה ב-1952, כשהצבע הצהוב מסמל את ריבת החבושים שנהגו בני המשפחה לאכול וטעמי המשקה מזכירים אותה. פינו נואר, המהווה 80% מהבלנד מעניק ל Carte D'or Brut את המבנה, את הטעמים ואת הניחוחות שהופכים אותה למיוחדת.

כשטועמים: ארומה אגוזית ורמזים לתבלינים. בעבוע רציף ונאה וטעמי תפוז והדרים.

יתאים למאכלים כמו: נהדרת בפני עצמה או ביחד עם טארט טאטן משובח או קרם ברולה. כדאי להגישה קרה מאוד.

מחיר: 199 ש"ח. לא כשר. מיובאת ע"י חברת שקד.

 

 
מימין: ספרלטיני אסאי, פרוסקו בוטגה, פרוסקו אקסטרה דריי, קאווה ג'אום סרה
מימין: ספרלטיני אסאי, פרוסקו בוטגה, פרוסקו אקסטרה דריי, קאווה ג'אום סרה צילום : שיר אדיבי, יח"צ
 
 

אירופה זה כאן • עוד מבעבעים מיובאים

קאווה חצי יבשה ג'אום סרה

מה הסיפור שלה: קאווה ספרדית חצי יבשה מאת יקב ג'אום סרה. הקאווה מופקת משלושה זני ענבים מקומיים: מקאבאו, פארלדה וצ'רל-לו (Macabeo, Parellada, Xarel-lo). לאחר תסיסה נפרדת עורבבו היינות הבסיסיים אליהם הוספו סוכר ושמרים בדרך לתסיסה שנייה שבוצעה בבקבוק, בה נוצר הבעבוע. בתום התסיסה הועברו הבקבוקים ליישון של שנה במרתפים התת קרקעיים של היקב.

כשטועמים: ריחות של פרי הדר עם נוכחות של אגסים. טעם מתקתק ונעים.

יתאים למאכלים כמו: עוגיות ביסקוטי, קיש גבינות וטארט פירות. להגיש צוננת.

מחיר: 30 ש"ח. כשר. מיובא ע"י חברת שקד.

 

ורדי ספרלטיני בטעם אסאי

מה הסיפור שלו: יינות ורדי ספרקלטיני, שהינו היום אחד משלושת המותגים המבעבעים הנמכרים ביותר בארה"ב, הינם משקאות המבוססים על יין מבעבע בעלי מתקתקות עדינה ובוקה עשיר בשילוב תמציות טבעיות של פרי, החוברים יחד ליצירת משקאות נגישים לכל חך. המשקה החדש בסדרה מגיע בטעם הפרי הטרופי אסאי, שמזכיר מאוד בטעמו אוכמניות כחולות טריות.

כשטועמים: פירותי מבעבע ועדין. האלכוהול אינו מורגש. יתאים לכל יושבי הבית.

יתאים למאכלים כמו: המתיקות הרבה של המשקה הופכת אותו למומלץ כהגשה כיין קינוח או לפני שמתחילים לאכול. כדאי להגישו קר.

מחיר: 32 ש"ח. כשר וזמין ברשתות השיווק. מיובא ע"י חברת הכרם.

 

פרוסקו איל וינו די פואטי D.O.C.G, יקב בוטגה

מה הסיפור שלו: פרוסקו הינו יין מבעבע ייחודי לאיטליה. יין זה מיוצר ביקב בוטגה המעוטר, מענבי פרוסקו הגדלים בחלקות בדרגת האיכות המכובדת DOCG בגבעות של אזור ונטו. הענבים נבצרו ידנית ולאחר סחיטה ותסיסה ראשונית הועברו לתסיסה שנייה במיכלי לחץ מבוקרים ליצירת הבעבוע.  

כשטועמים: יין איכותי וכיפי המציע מגוון של ניחוחות פירות טרופיים, איזון מוצלח של טעמים ובעבוע מלטף.

יתאים למאכלים כמו: מוקפצים בסגנון אסיאתי, מלבי ודגים צלויים. כדאי להגישו קר מאוד (שעה וחצי בפריזר).

מחיר: 61 ש"ח. לא כשר. מיובא ע"י הסקוטית.

 

פרוסקו אקסטרא דריי, יקב קארפנה מאלבולטי

מה הסיפור שלו: בית קארפנה מאלבולטי שנוסד בשנת 1868, הוא מהוותיקים, היוקרתיים והחשובים בתולדות ענף היין האיטלקי בעת החדשה. הענבים לפרוסקו הזה מגיעים מאיזור הגידול ההיסטורי של פרוסקו, מאיזור הכפרים קונליאנו וואלדוביאדנה, הנמצאים בגובה של 300 מטר מעל פני הים עם חשיפה מצויינת לשמש.

כשטועמים: היובש ביין בהחלט מורגש, ביחד עם בעבוע עדין וטעמים וריחות של פריחת הדרים וליים טרי.

יתאים למאכלים כמו: עוף צלוי, פסטות על בסיס שמן זית, ירקות טמפורה. להגיש קר.

מחיר: 83 ש"ח. לא כשר. מיובא ע"י חברת הכרם.

 
כוסות לשמפניה ברשת דה קוק סטור מחיר 54 ש"ח לזוג
כוסות לשמפניה ברשת דה קוק סטור מחיר 54 ש"ח לזוג צילום: יח"צ

לאן מוזגים:

 

כוסות שמפניה, אשר ידועות גם בשם פלוט, הינן צרות וארוכות ומאפשרות לטועם להבחין באיכות הבעבוע ומעכבות את הימלטות הבועות מן המשקה.

 

נפח כוס הפלוט הינו 100 מ"ל, כלומר מבקבוק אחד שך יין מבעבע מרוויחים 7.5 כוסות.

 

ככל שהבועיות קטנות יותר והבעבוע רציף יותר, כך השמפניה נחשבת כיותר איכותית.

 

ידית הכוסות ארוכה גם היא בכדי להרחיק את ידי הלוגמים מהמשקה ובכך למנוע את התחממותו.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

איך לטעום יין?

מה זה בכלל יין?

הקשר בין יין לבריאות

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.