מתכון לקיש עגבניות שרי וגבינה בולגרית

 
שילוב צבעים יפהפה הודות לשימוש בעגבניות מסוגים שונים
שילוב צבעים יפהפה הודות לשימוש בעגבניות מסוגים שונים צילום: טל אברזל
 

אחרי שקיבלה שיעורי בית בצילום, טל אברזל החליטה להכין מאפה ריחני ולהנות משני העולמות: צילום מזון וארוחת צהריים מפתה של קיש עגבניות עם גבינה בולגרית ואורגנו

 
 
 
 
 

חשק עז לקיש הוליד מאפה עם ניחוח נפלא שמשלב את כל הדברים שאני אוהבת: עגבניות שרי, בצק פריך וחמאתי, גבינה ותיבול איטלקי. הקיש הוכן כחלק משיעורי בית בצילום בהם קיבלתי תרגיל פתוח. החלטתי להתמקד בצילום אוכל, גם כדי שיהיה לי כיף להכין את שיעורי הבית, וגם כדי שיהיה לי מה לאכול כשאסיים לצלם.

 

המאפה מאד מרשים בשל שימוש בעגבניות שרי בשני צבעים. זו אמנם לא חובה, אבל הצבעוניות מאוד מוסיפה. ניתן למצוא בסופרים ובשווקים מגוון עגבניות שרי: כתומות, צהובות, אדומות ומנומרות - מה שתמצאו יהיה טוב, ואם יש רק אדומות זה גם מעולה. הבצק עצמו מתובל באורגנו והפריכות שלו משתלבת מצוין עם רכות המילוי.

 

  • טיפ: אם נשארות שאריות בצק שלא נכנסות בתבנית - הרווחתם עוגיות מלוחות נהדרות לנשנוש בזמן שהקיש בתנור.
  • בצק הקיש מבוסס על המתכון הנהדר שהכנתי עם נטלי מעוגיו.נט לבצק מתובל. הפעם הורדתי את התבלינים והחלפתי באורגנו.
  • המלית היא המלית הקבועה שלי לקישים. אני משתמשת בשמנת חמוצה 9% שומן אבל אפשר יותר אם רוצים.
  • אם אין מעבד מזון אפשר להכין את הבצק בידיים: מקפיאים את החמאה עד שהיא מוצקה לגמרי ומגררים אותה בפומפייה גסה לקערה. מוסיפים את הקמח, המלח והאורגנו ומעבדים בידיים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים בעדינות עד לקבלת גוש בצק. מקררים את הבצק, וממשיכים לפי המתכון.
 

קיש עגבניות שרי, גבינה בולגרית ואורגנו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: קיש בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


240 גרם (כוס וחצי + 2 כפות גדושות) קמח לבן


160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


כפית מלח


כפית גדושה אורגנו מיובש טחון


ביצה


2 כפות מים (במידת הצורך)


 

למלית:


200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה


50 מ"ל (רבע כוס) חלב


2 ביצים


3 כפות קמח


1 שן שום כתושה


מלח ופלפל לפי הטעם


100 גרם גבינה בולגרית מפוררת


חצי סלסלה עגבניות שרי צהובות


חצי סלסלה עגבניות שרי אדומות


 

 
 

אופן הכנה:

  • שוטפים היטב את העגבניות וחוצים כל אחת לשני חצאים.
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, מלח ואורגנו ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
  • לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מרפדים תבנית פאי מתפרקת או רינג בבצק. חשוב להדק את הבצק היטב לדפנות ולתחתית ולוודא שאין מרווחים בין התבנית לבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
  • מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה או נילון נצמד עמיד בחום ומפזרים קטניות יבשות שיהוו משקולת במהלך האפייה.
  • אופים אפייה עיוורת (עם הקטניות מעל) במשך 10 דקות. לאחר מכן מסירים את הקטניות והנייר וממשיכים לאפות עוד 4-5 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית מלבד העגבניות. יוצקים לקלתית החצי אפויה ומיישרים.
  • מסדרים את חצאי העגבניות בשורות שורות לפי צבע. למראה יפה במיוחד מסדרים שורה אחת כשהצד החתוך כלפי מעלה ואת השורה הבאה כשהצד החתוך כלפי מטה.
  • אופים את הקיש בתנור החם במשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ושולי הבצק זהובים.
  • מגישים חם לצד סלט ירוק.

 

 
סלט ירוק בצד - ואתם מסודרים
סלט ירוק בצד - ואתם מסודרים צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.