מתכון לבורקס (עם בצק פטנט) במילוי בשר ופטריות

 
ככל שתרדדו את הבצק דק יותר - כך יהיה מקום ליותר מילוי
ככל שתרדדו את הבצק דק יותר - כך יהיה מקום ליותר מילוי צילום: אפיק גבאי
 

בלי מרגרינה או תחליפים: אינס שילת מכינה את בורקס הפסטה של סבתא, עם בצק גמיש ודקיק שמכיל שמן זית בלבד ומלית עשירה של בשר טחון ופטריות

 
 
 
 
 

תמיד כשאני נזכרת בתקופת הילדות שלי אני נזכרת בסבתא. אני זוכרת את עצמי בגיל 6 עומדת על כסא ליד סבתא. על השיש במטבח נמצאים ביצה, קמח, שמן זית, בשר, פטריות, שום ועוד תבלינים, ואני בטוחה שסבתא הולכת להכין לזניה.

 

ואז היא מחייכת: "מכינים בורקס", היא אומרת. מיד אני חושבת על הסבתא התוניסאית שלי שהייתה מכינה בצק עלים מדהים וישר אני אומרת לה: "סבתא, בצק לבורקס עושים עם מרגרינה", והיא מיד עונה: "בבורקס איטלקי אין מרגרינה. איטלקים יודעים מה הם עושים - תאמיני לי". אז האמנתי.

 

שתי הסבתות כבר לא בחיים, אבל המאכלים שלהן והזכרונות נשארים איתי עד היום. הבורקס הבא עשוי מבצק פסטה גמיש, בלי מרגרינה שמרודד דק מאוד. ממלאים אותו בבשר, מגלגלים, אופים, חותכים ואז מבינים שהארץ שלנו היא קיבוץ גלויות ענק, בו לכל עדה יש את המאכלים שלה וכמה כיף שאפשר להעביר את המתכונים מדור לדור ולהנציח אותם, בדיוק כמו את בורקס הפסטה של סבתא.

 

 

בורקס פסטה במילוי בשר ופטריות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 4 רולדות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


2 כוסות קמח לבן


6 כפות שמן זית


חצי כוס מים רותחים


חצי כפית מלח


 

למלית:


כף שמן זית


חצי קילו בשר בקר טחון


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


חצי כוס פטריות קצוצות


4 כפות בזיליקום טרי קצוץ


1 בצל קצוץ


4 שיני שום כתושות


1 כפית שטוחה של כמון


1 כפית של פפריקה מתוקה


 

לציפוי:


ביצה טרופה


מעט שומשום או אורגנו יבש


 

 

אופן הכנה:

  • מכינים מלית: מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים יחד את כל חומרי המלית עד שהם מזהיבים.
  • מסירים מהאש ומצננים בצד עד השימוש.
  • מכינים בצק: לשים יחד את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק גמיש, עוטפים בנילון נצמד ומשאירים למנוחה מחוץ למקרר במשך כ-20 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים.
  • מרדדים כל כדור לבצק דק מאוד, מניחים במרכז העלה ממלית הבשר, מקפלים את הצד הקרוב אלינו על המלית ולאחר מכן את הצד הרחוק ויוצרים מעין רולדה.
  • מרימים בעדינות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר התפר פונה כלפי מטה.
  • מכינים כך את כל שאר הרולדות ומניחים בתבנית האפייה (לא מוכרחים להשאיר מרווחים גדולים בין רולדה לרולדה משום שהן לא תופחות).
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים שומשום או אורגנו יבש ואופים במשך כ-30 דקות עד שהן משחימות.
  • פורסים לפרוסות ומגישים חם.
  • מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום או אורגנו יבש, אופים בחום של 180 עד השחמה( כחצי שעה)

 

 
כמעט אפשר להריח דרך המסך
כמעט אפשר להריח דרך המסך צילום : אפיק גבאי
 

המתכון באדיבות אינס שילת ואפיק גבאי מהבלוג תיק אוכל.

 

מחפשים עוד מתכונים למאפים בשריים? נסו את אלה:

מיני פאי בשר עם פטריות

אגרול במילוי עוף וירקות

פשטידת פסטה ועוף

אמפנדס במילוי בשר טחון

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.