מתכון לריזוטו עם פטריות וערמונים

 
חורף בצלחת
חורף בצלחת צילום: עידן אדלר רייס
 

פטריות שמבשרות על בוא החורף, ערמונים נימוחים ואורז מלא בטעמים. עידן אדלר רייס מכינה מנה מנחמת שתשלח את הדמיון שלכם הישר לעיר סגרירית באיטליה

 
 
 
 
 

פטריות עבורי זה הכי חורף שיש. צבע חום יפהפה וטעם עדין, במרק או תבשיל, לאכול ולהתכרבל בשכבות של פוך נעים, ואפילו ילדת קיץ כמוני יכולה להתאהב בחורף (במיוחד חורף ישראלי בו הטמפרטורה הממוצעת היא 19 מעלות ויש שמש).

 

אפילו שיש פטריות גם בקיץ, בשבילי הן חורף, גשם שדופק על החלון, בית חם, כוס יין וריזוטו. פטריות ומאכליהן גורמים לי לאהוב את החורף והן עושות לי חשק גדול להכין משהו בסיר גדול וכבד שיהיה כייף למזוג ממנו לצלחות עמוקות ולהתחמם. ואם כבר, אז ריזוטו עם עשבי תיבול, כמה סוגי פטריות וערמונים, שמתבשל לאיטו, בצבע מדהים, ריח משכר וטעם מושלם.

 

השתמשתי בחומרי גלם טובים והתוצאה היתה מענגת במיוחד. ממליצה מאוד לא לוותר על שמן כמהין, שמעט ממנו במנה מוסיף טעם עז, לא לשכוח לגרר מעל מעט פרמז'נו טובה (שעושה הבדל גדול, תפנקו את עצמכם באחת מיושנת טעימה ואיכותית) והמנה הזו תעיף אתכם ליום סגרירי באיזו עיר שתבחרו באיטליה, שם החורף אמיתי וקר. כוס יין ליד המנה, וזהו, אני בגן עדן.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


כוס וחצי אורז לריזוטו (מומלץ מסוג ארבוריו)


ליטר ציר ירקות (אם לא משתמשים ביין אז יש להשתמש בליטר ועוד חצי כוס)


3 עלי מרווה


6 עלי רוזמרין קצוצים (או שמינית כפית תבלין רוזמרין יבש)


עלים מ-6 ענפי טימין


50 גרם חמאה


כף שמן כמהין


בצל גדול קצוץ


2 שיני שום קלופות וקצוצות


רבע כוס שמנת 10% לבישול


מלח, פלפל שחור גרוס


רבע כפית אגוז מוסקט טחון


חצי כוס יין לבן (לא חובה אבל מומלץ)


סלסילת פטריות (כ-250 גרם, מומלץ כמה סוגים) שטופות וחתוכות לרבעים


שקית ערמונים בואקום (100 גרם)


פרמז'נו לגירור מעל (כ-50 גרם)


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים חמאה בסיר גדול. מאדים בצל עד שיזהיב על אש גבוהה כשהסיר מכוסה, מערבבים בכף עץ מידי פעם.
  • מוסיפים לסיר שום קצוץ. מערבבים כדקה.
  • מוסיפים פטריות, ערמונים, טימין, רוזמרין, ועלי מרווה ומטגנים בסיר מכוסה כ-5 דקות עד שניגרים מהן נוזלים, מערבבים מhדי פעם.
  • מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • שוטפים את האורז.
  • מרתיחים את ציר ירקות.
  • מוסיפים אורז לסיר עם הפטריות ומטגנים עד שהגרגרים מצופים (כחצי דקה - דקה). מנמיכים את האש מסיר הריזוטו.
  • כעת עובדים עם שני סירים במקביל. סיר אחד של הציר שרותח כל הזמן וסיר של הריזוטו שמערבבים כל הזמן.
  • מוסיפים את היין (אם משתמשים) ומערבבים עד לספיגה. מוסיפים מצקת מהציר הרותח לסיר הריזוטו ומערבבים בכף עץ בעדינות כל הזמן עד לספיגת הנוזלים.
  • כשהנוזלים נספגים מוסיפים עוד מצקת וחוזר חלילה עד שמסתיימים הנוזלים (כ-40 דקות) תוך כדי ערבוב איטי מתמיד.
  • כשכל הנוזלים נספגים, טועמים ובודקים שהאורז מוכן (האורז צריך להיות רך אבל לא עיסתי). אם האורז לא מוכן מוסיפים עוד מצקת עד שהאורז מוכן.
  • מסירים מהאש, מוסיפים רבע כוס שמנת לבישול 10%, כף שמן כמהין ומערבבים.
  • מחלקים לצלחות, ומגררים מעל פרמז'נו.
  • אוכלים חם ונהנים.

 

 
מנה מנחמת
מנה מנחמת צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.