מתכון למרק עדשים כתומות ועגבניות שרי

 
טעם של בית
טעם של בית צילום: אפרת ליכטנשטט
 

מחבק וריחני, סמיך ועשיר • אפרת ליכטנשטט מכינה את המנה הכי אהובה של החורף - מרק עדשים כתומות עם עגבניות שרי שמהווה ארוחת צהריים מושלמת

 
 
 
 
 

הדבר הכי טוב בחורף הוא מרק! מרק מחבק וריחני, סמיך ועשיר מהווה ארוחת צהריים מושלמת, ארוחת ערב מעולה או אפילו נשנוש ללילה. ואל תגלו לאף אחד - בשעה 11:00 בבוקר אני כבר מוכנה למרק.

 

אבל איזה מרק? יש מיליון סוגים וכולם טובים, אבל מה שכיף זה לגלות מרקים חדשים ולגוון. אז לאחרונה טעמתי מרק מעולה שהכינה חברה למסיבה ומאז הכנתי אותו שוב ושוב. יש בו שילוב מופלא של עגבניות שרי טריות (אל תוותרו) עדשים כתומות (מעדן) וחלב קוקוס (המרענן הרשמי). חשוב לא פחות, הוא קל להכנה ולא צריך לעמוד ולקצוץ ירקות - לא תתנו לו צ'אנס?

 

  • שימו לב: המתכון דורש שימוש במי קוקוס, אבל אם מתחשק לכם אפשר להשתמש גם בחלב קוקוס, שיצור מרקם קרמי יותר.
  • חשוב לטחון ולסנן את העגבניות לפני הכנסתן למרק, מה שיצור מרקם חלק יותר.
  • אל תוותרו על שטיפת העדשים.
  • אם נותרות שאריות - שומרים את המרק במקרר עד 2-3 ימים ומחממים על הכיריים או במיקרוגל.

 

 
כמה מצרכים פשוטים - ויש לכם מרק פשוט מעולה
כמה מצרכים פשוטים - ויש לכם מרק פשוט מעולה צילום : אפרת ליכטנשטט
 

מרק עדשים כתומות ועגבניות שרי

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 4-5 מנות | רמת קושי: קל

 
שילוב טעמים מנצח
שילוב טעמים מנצח צילום: אפרת ליכטנשטט

מצרכים:


1 קילו עגבניות שרי מתוקות


2 כוסות עדשים כתומות (לפני הבישול)


כוס מי קוקוס


4 שיני שום כתושות


2 כפיות אבקת קארי


כפית זרעי כוסברה טחונים


חצי כפית אבקת ג'ינג'ר


2 כפיות מלח (או לפי הטעם)


כפית פלפל


2 כפיות סוכר


2-3 כפות שמן חמניות או קנולה


 

 
 

אופן הכנה:

  • שוטפים היטב את העדשים.
  • מרסקים בבלנדר או במעבד מזון את העגבניות ומסננים מהקליפות.
  • מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים קארי, ג'ינג'ר, כוסברה וסוכר.
  • מערבבים כ-2 דקות עד שהתבלינים מפיצים ריח טוב.
  • מוסיפים את העדשים והשום ומערבבים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את מיץ העגבניות המסונן, מלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-10 דקות.
  • מוסיפים 3-4 כוסות מים רותחים (אם יש צורך אז קצת יותר, בהתאם לספיחת המים של העדשים) ומבשלים הכל יחד על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות.
  • לבסוף מוסיפים את מי הקוקוס ומבשלים עוד דקה, תוך ערבוב.
  • מגישים חם.

 

 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.