מתכון לפחזניות פרווה עם 2 אפשרויות למילוי

הדפס
 
אפשר עם מילוי מלוח או מתוק
אפשר עם מילוי מלוח או מתוק צילום: טל אברזל
 

אחרי שנות ילדות מלאות בפחזניות ביתיות, טל אברזל לומדת מאמא שלה איך מכינים את המאפה התפוח (בגרסת פרווה) ומציעה גם 2 מליות מתוקות וטעימות: גנאש שוקולד מריר מוקצף ומילוי שוקולד לבן עם תותים

 

מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי מכינה פחזניות. במלית קצפת וציפוי שוקולד מפצפץ, או במילוי סלט פטריות, או סתם פחזניות ריקות על השולחן כשבאים אורחים עם מלא דברים שאפשר למלא בתוכן. לפעמים בצורה ברבורים, ולפעמים זריזות וביתיות, פרי סטייל, שעוצבו עם כף.

 

לגדול על פחזניות זה נחמד. לגדול ולרצות להיות כמו אמא ולהכין פחזניות עם יד אחת קשורה מאחורי הגב זה קצת יומרני. הכנתי המון פחזניות בחיי, ואני יכולה להגיד לכם שעשיתי כל טעות אפשרית. פתחתי את התנור באמצע, ערבבתי יותר מדי ואפילו עשיתי לעצמי הנחה כשהשתמשתי בחלבון שנשאר במקרר במקום להיות חרוצה ולהביא עוד ביצה.

 

מזל שהייתה לי מורה טובה, שלימדה אותי איך להכין פחזניות טובות ממש, ואיך אפשר לכופף כמה חוקים ולהכין פחזניות עם שמן. כן כן, שמן ומים. זה נראה כאילו כלום לא יכול לצאת משני חומרים שלא מתחברים, ואז בתנור קורה הפלא שיעשה כל אופה חובב מאושר מאד- הפחזניות תופחות כל כך. ואז, שוב, יש לנו אחלה אופציה לקינוח פרווה ללא פשרות: בלי מרגרינה או חלב סויה ובלי טעם אנמי.

 

במהלך השנים אספתי עצות וטיפים שעזרו לי להצליח בהכנת פחזניות. אלו לא עצות שמבוססות על כללים של קונדיטורים, אלא דברים שגיליתי במהלך הדרך מנסיוני האישי:

 

  • לא חייבים שק זילוף. אפשר פשוט להניח את התערובת בתבנית באמצעות כף לקבלת פחזניות עגולות.
  • חשוב מאד להקפיד על הוספת ביצים בהדרגה ולערבל היטב בין ביצה לביצה. לפעמים מספיקות רק 3 ביצים לקבלת בצק במרקם טוב, לכן חשוב מאד לערבל את התערובת היטב. הוספה של כל הביצים בבת אחת תפרק את התערובת והבצק לא יתאחד בצורה טובה.
  • איך יודעים שהבצק של הפחזניות מוכן? הוא צריך להיות חלק ולא גבשושי, וכשלוקחים מעט מהבצק בין שתי אצבעות ופותחים אותן אמורים להיווצר חוטי בצק דקים בין שתי האצבעות. שני אלה הם הסימנים לכך שהבצק מוצלח.
  • זילוף לא נכון יפגע בתפיחה הפחזניות בתנור. כשמזלפים פס בצק ועליו עוד אחד, פס אחד מכביד על השני ומונע את עליית הפחזנית בתנור.עדיף לזלף פס אחד לאורך, או להשתמש בצנתר כוכב גדול וללחוץ לחיצה אחת שתשחרר בצק בשכבה אחידה.
  • לא פותחים את התנור עד שהפחזניות מתחילות להזהיב. לפני שהן מזהיבות, הן עדיין רכות מבפנים, וכל ירידה בטמפרטורה תגרום להן לצנוח בשניות. כשהן זהובות הן כבר יותר יציבות, וכך ניתן לפתוח את התנור ולאמוד כמה זמן עוד נשאר להן.
  • חשוב לצנן את הפחזניות היטב לפני החיתוך והמילוי.
  • הפחזניות במתכון מתאימות למליות מתוקות ומלוחות - לפי בחירתכם.
  • המתכון לבצק מבוסס על מתכון לפחזניות מהספר עוגות לכל עת של נירה שויאר עם שינויים שלי.

 

 
במילוי שוקולד לבן ותותים - חלומי!
במילוי שוקולד לבן ותותים - חלומי! צילום : טל אברזל
 

פחזניות פרווה על בסיס שמן

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10-15 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 30 פחזניות קטנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


60 מ"ל (רבע כוס) שמן


240 מ"ל (כוס) מים


רבע כפית מלח


170 גרם (כוס ורבע) קמח מנופה


4 ביצים גדולות


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מניחים בסיר קטן מים, שמן ומלח ומביאים לרתיחה.
  • כשהנוזלים רותחים ומבעבעים, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עם כף עץ עד שמתקבל בצק רך שמתגבש מסביב לכף (בערך 1-2 דקות).
  • כשכל הקמח הוטמע בתערובת מכבים את האש.
  • מעבירים את התערובת לקערת המיקסר (או לקערה רגילה עם מטרפה) עם וו גיטרה ומוסיפים ביצה. מערבלים היטב ומוסיפים עוד ביצה, מערבבים וכך עד שנגמרות הביצים והבצק במרקם הרצוי.
  • מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים או פסים מאורכים.
  • אופים במשך 20 דקות או עד שהפחזניות תפוחות וזהובות.

ואי אפשר בלי למלא את הפחזניות שהכנו. הנה 2 אפשרויות טעימות למליות:

 

 
לא יאמינו לכם שהן פרווה
לא יאמינו לכם שהן פרווה צילום : טל אברזל
 

גנאש שוקולד מריר ונוגט מוקצף

סוג מתכון: פרווה/ חלבי | זמן הכנה כולל: שעתיים | כמות מנות: 30 פחזניות קטנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן או קרם קוקוס 20% שומן


200 גרם שוקולד מריר איכותי


3 כפות אבקת נוגט


 

 

אופן הכנה:

  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  • מניחים את השמנת או קרם הקוקוס והנוגט בסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה.
  • כשהתערובת הגיעה לסף רתיחה, יוצקים אותה על השוקולד.
  • משהים כדקה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר, ולאחר שהצטננה היטב מעבירים למקרר לכשעתיים או עד שהתערובת מוצקה.
  • כשהתערובת מוצקה, מקציפים אותה עד לקבלת מרקם מוס רך. אם התערובת ממש קשה, אפשר לזלף תוך כדי הקצפה עוד מעט שמנת או קרם קוקוס עד למרקם רך ונוח לעבודה.
  • מעבירים לשק זילוף וממלאים את הפחזניות.

 

 
חוצים וממלאים
חוצים וממלאים צילום : טל אברזל
 

קרם שוקולד לבן ותותים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעתיים | כמות מנות: 30 פחזניות קטנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


250 גרם שוקולד לבן


250 מ"ל שמנת מתוקה


חצי סלסלת תותים נקיים וחתוכים לקוביות קטנות


2 כפות אבקת סוכר


 

 

אופן הכנה:

  • שוברים את השוקולד הלבן לקוביות.
  • מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה.
  • יוצקים את השמנת החמה על השוקולד.
  • משהים כדקה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר, ולאחר שהיא הצטננה היטב מעבירים למקרר לכשעתיים או עד שהיא מסמיכה. בגלל שמדובר בשוקולד לבן התערובת לא ממש מתמצקת וזה בסדר.
  • מערבבים את התותים ואבקת הסוכר ומשהים בטמפרטורת החדר
  • מקציפים את הגנאש הקר עד לקבלת מרקם של קרם יציב.
  • מעבירים א הקרם לשק זילוף וממלאים את הפחזניות.
  • מניחים על הקרם קוביות תות וסוגרים את הפחזניות.
  • הערה חשובה: חשוב להימנע מהקצפת יתר זה קורה מהר מאד, עדיף להקציף פחות ואז להמשיך ולהקציף עוד קצת מאשר לפרק את הקרם בטעות.
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.