נוסטלגיה בטעם חדש • מתכון לעוגת ביסקוויטים

 
שכבות של זכרונות
שכבות של זכרונות צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 20:30 06/01/2013

יום הולדת שנה לבלוג שלה הוא הזדמנות מצוינת להתרפק על אחת העוגות הכי נוסטלגיות שיש. עידן אדלר-רייס משדרגת את עוגת הביסקוויטים הפופולרית ומוסיפה לה ויסקי ונוטלה

 
 
 
 
 

הבלוג חוגג בימים אלה שנה. כבר שנה אני כותבת, מצלמת, מבשלת ומשתפת. כדי להימנע מהשתפכויות רגשיות מיותרות וסנטימנטליות מעושה אני רק אכתוב בקצרה שאני נהנית מאוד לשתף, שמחה לקרוא את התגובות ואני מרגישה שההתעסקות באוכל מהווה עבורי באופן הכי פשוט, בסיסי ואמיתי מקום נעים, מענג ושמח מלא באהבה לחיים.

 

זהו, ככה פשוט. בלי אידיאולוגיה, בלי פסיכולוגיה בשיט ולא בשורה לכאורה. רק נעימות ואהבה לחיים. מקווה שאני מצליחה להעלות חיוך ושאתם נהנים כמוני.

 

מתכון לעוגת ביסקוויטים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: לילה | כמות מנות: תבנית 25X30 | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

2 וחצי חבילות ביסקוויטים (פתי בר)


250 גרם שוקולד מריר (2 וחצי חבילות)


2 כפות ממרח פרלינה (להשיג בחנויות מתמחות) או 4 כפות נוטלה


2 קופסאות מסקרפונה (500 גרם)


3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל)


כוס אספרסו (או נס קפה) ממותק


1/4 כוס ויסקי


1/4 כוס סוכר


4 כפות אבקת נוגט (או 2 כפות אבקת קפה נמס מעורבבות עם 2 כפות קקאו ו-2 כפות סוכר)


 

אופן הכנה:

  • מכינים גנאש: מכניסים לקערה (שמתאימה למיקרוגל) שוקולד מריר חתוך לקוביות ו-3/4 כוס + 2 כפות שמנת מתוקה. מחממים במיקרו בפולסים של חצי דקה כל פעם, מוציאים מערבבים ומחזירים למיקרו עד כמעט להמסה. בסוף כשיש עוד גושים של שוקולד מערבבים היטב עד להמסה מלאה. חשוב להזהר, שוקולד נשרף בקלות במיקרו. מוסיפים פרלינה או נוטלה ומערבבים היטב.
  • מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים מעט את המסקרפונה במהירות נמוכה. מוסיפים את השמנת המתוקה (שנותרה מהגנאש) ועוד 2 חבילות שמנת מתוקה, סוכר ואבקת נוגט (או תחליף קפה קקאו) ומקציפים כשתי דקות עד לקבלת קרם טעים. את השמנת המתוקה מוסיפים ישר מהמקרר (חשוב שהיא תהיה קרה מאוד). שומרים בצד כוס מהקרם (ניתן לאכול סתם ככה עם תותים, מהמם). ביתרה משתמשים לעוגה.
  • מכינים אספרסו ארוך, ממתיקים ומוסיפים חצי מכמות הויסקי (את החצי השני שומרים לנגלה השנייה).
  • מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים אחד אחד בתערובת הקפה. מסדרים את הביסקוויטים בתבנית ומורחים מעל חצי מכמות קרם המסקרפונה.
  • חוזרים על הפעולה עם עוד שכבת ביסקוויטים והפעם מורחים שכבת גנאש. אם נגמר הקפה, מכינים עוד נגלה ומוסיפים את הויסקי שנשאר.
  • חוזרים על הפעולה לעוד שכבת מסקרפונה ומסיימים עם גנאש שוקולד.
  • מכניסים למקרר ללילה להתייצבות.

 

 
טעים!
טעים! צילום : עידן אדלר רייס
 
 
גרסה משודרגת לעוגת הביסקוויטים הנוסטלגית
גרסה משודרגת לעוגת הביסקוויטים הנוסטלגית צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.