מתכון לירקות ממולאים בבשר ואורז

 
לא צריך תוספת ליד
לא צריך תוספת ליד צילום: יסמין ואריה
 

מנה עיקרית מושלמת - השף סהר רפאל מגיש מתכון לירקות ממולאים בבשר טחון ואורז ברוטב עשיר שמשלב עגבניות, קישואים ובצל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן הכנה כולל: שעתיים | כמות מנות: 15-20 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לירקות הממולאים:


8 גמבות


8 עגבניות


8 קישואים


4 בצלים לבנים


1 ק"ג אורז עגול או רגיל


800 גרם בשר טחון (שפונדרה או קשתית או צוואר)


1 עגבניה קצוצה


1 בצל מגורד


כפית וחצי מלח


חצי כפית פלפל


צרור פטרוזיליה קצוצה


 

לרוטב:


שמן זית לפי הטעם


3 בצלים, חתוכים לקוביות


3 עגבניות חתוכות לקוביות


גבעול סלרי קצוץ


2 קישואים חתוך ליחידות


3 כפות רסק עגבניות


2 כפות פפריקה מתוקה


1 כפית כמון


חצי צרור פטרוזיליה קצוצה


מלח ופלפל לפי הטעם


6 עלי אורגנו טרי


כוס מים


 

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה אורז, בשר טחון, עגבניה, בצל, מלח, פלפל ופטרוזיליה עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מוציאים מכל הירקות את החלק הפנימי שלהם בעזרת סכין קטנה או כף.
  • ממלאים את הירקות בתערובת האורז והבשר הטחון.
  • מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים עגבניות, קישואים וסלרי ומטגנים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כמון, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  • מוסיפים מים ואורגנו ומבשלים יחד במשך כ-20 דקות.
  • מסדרים את הירקות הממולאים בתוך הסיר עם הרוטב. הרוטב צריך לכסות את הירקות (במידה ולא יש להוסיף קצת מים).
  • מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך כ-45 דקות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים את הירקות הממולאים במשך 40 דקות (מכוסים ברדיד אלומיניום או מכסה).
  • מגישים חם.

 

 
אפשר לגוון בסוגי הירקות
אפשר לגוון בסוגי הירקות צילום : יסמין ואריה
 

המתכון באדיבות השך סהר רפאל לקרנבל הבשר של רשת יינות ביתן.

 

מחפשים עוד מתכונים עם בשר? נסו את אלה:

עוף בלימון עם ירקות צלויים

פרגיות מגולגלות עם קוסקוס

מיני פאי בשר עם פטריות

קציצות עוף ומנגולד ברוטב עגבניות

 

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.