מתכון לטארטלטים במילוי יוגורט וטחינה

 
אפשר לבחור בין 2 המליות השונות
אפשר לבחור בין 2 המליות השונות צילום: אפרת ליכטנשטט
 

כזה עוד לא אכלתם: מרענן, שונה ולא מתוק מדי. אפרת ליכטנשטט מכינה טארטים אישיים עם קמח מלא ושיבולת שועל במילוי יוגורט וטחינה או יוגורט ותבלינים. שווה לנסות

 
 
 
 
 

בשבוע שעבר נסעתי שוב לרמת גן, והפעם לפגוש את גל מהבלוג פתיתים. בדירה קסומה מוקפת ירוק ומטבח שטוף שמש ביחד בישלנו, צילמנו ואכלנו, וצילמנו עוד, ואכלנו עוד. ובלי הגזמה - כל המנות היו מופלאות ומיוחדות כמו שרק גל יכול להמציא, ועל אחת מהן אתם יכולים לקרוא ממש עכשיו כאן.

 

המשימה שלי היתה להכין קינוח בלי מיקסר ובלאגנים, וגם לקלוע לטעם המיוחד של גל, שלא משתגע על מתוקים. חיפשתי ומצאתי בבלוג האהוב עלי מתכון מסקרן וקל להכנה: טארטים עם בצק מעולה שגם ל"אנשים שלא מדברים עם בצקים" יהיה נוח איתו, במילוי של יוגורט (!).

 

קצת אלתרתי על המתכון והמצאתי שתי אופציות כיפיות למילוי: יוגורט עם טחינה ויוגורט עם תבלינים. אתם יכולים להכין את מה שיותר נראה לכם ואפשר בקלות גם להכין את שני המילויים ואז להחליט.

 

בשני המקרים התוצאה היא טארט שכמותו עוד לא אכלתם: מרענן, שונה, לא מתוק מדי ואפילו קצת חמצמץ בזכות השימוש ביוגורט. הבצק שלו טעים ומשלים מאוד את טעם המילוי - פשוט תענוג. בונוס נוסף הוא גם הערך התזונתי הקלורי הנמוך יחסית: קמח מלא, שיבולת שועל, יוגורט, טחינה, סילאן.

 

טיפ: אם רוצים לנסות את 2 המליות פשוט מחלקים את הכמויות ל-2, טועמים כל בלילה ומוסיפים ביצה אחת לכל אחת מהן.

 

 
לא תאמינו כמה קל להכין אותם!
לא תאמינו כמה קל להכין אותם! צילום : אפרת ליכטנשטט
 

טארטלטים במילוי יוגורט וטחינה או יוגורט ותבלינים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 6 טארטלטים/ טארט בקוטר 22 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבצק:


כוס קמח מלא (או רגיל)


1/3 כוס שיבולת שועל


80 גרם חמאה לא מלוחה


2 כפות מייפל אמיתי


2 כפות סוכר חום


1/8 כפית מלח


 

למילוי טחינה ויוגורט:


כוס יוגורט רגיל 3% שומן


6 כפות טחינה גולמית איכותית


4 כפות סילאן


2 ביצים טרופות


 

למילוי יוגורט ותבלינים:

 

כוס יוגורט


חצי כפית קינמון


חצי כפית הל


חצי כפית אבקת ג'ינג'ר


רבע כפית פלפל שחור (כן!)


5 כפות סילאן


2 ביצים טרופות


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל ומלח ומניחים בצד.
  • בסיר בינוני ממיסים חמאה על להבה נמוכה.
  • כשהחמאה נמסה מערבבים פנימה מייפל וסוכר.
  • כשהכל נמס בצורה אחידה מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב מעל האש במשך כדקה.
  • כשהתערובת כבר לא חמה מדי מחלקים לתבניות הטארטלטים ובאצבעות מועכים את הבצק ומצפים את התבניות - בסיס ודפנות. במהלך האפייה הבצק לא תופח ולא מתכווץ אז אפשר להגיע עד הקצוות.
  • מעבירים את בסיסי הטארט למקפיא למספר דקות עד שמכינים את המילוי.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מלית טחינה ויוגורט: מערבבים יוגורט, טחינה וסילאן לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים וטורפים עד שאחיד.
  • מלית יוגורט ותבלינים: מערבבים יוגורט, קינמון, הל, ג'ינג'ר, פלפל שחור וסילאן לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים וטורפים עד שאחיד.
  • ממלאים את הטארטים הקרים ואופים במשך 20-25 דקות עד שהמלית מתייצבת (אך לא לגמרי קשה) והבצק מזהיב בצדדים.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ומקררים במקרר עד ההגשה.

 

 
אפשר להכין גם כטארט אחד גדול
אפשר להכין גם כטארט אחד גדול צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.