מחממים את החורף • 3 מתכונים למרקים מעולים

 
הקרוטונים הופכים אותו למפנק במיוחד. מרק אפונה וקרוטונים
הקרוטונים הופכים אותו למפנק במיוחד. מרק אפונה וקרוטונים צילום: מעדניית משפחת ששון
 

כשהימים מתקררים והחושך מקדים, החשק למרק עולה עולה. קבלו 3 מתכוני מרקים נפלאים: מרק בטטה ושמנת, מרק אפונה וקרוטונים ומרק עדשים וסלרי

 
 
 
 
 

מרק אפונה וקרוטונים

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1/4 כוס שמן


שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות גסות


1 בצל גדול קצוץ גס


500 גרם אפונה ירוקה


100 גרם מרק עוף


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


ליטר וחצי מים


 

לקישוט:


חופן פטרוזיליה


קרוטונים


 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בצל ושורש פטרוזיליה יחד עד להזהבה.
  • מוסיפים אפונה ומים ומבשלים עד שהאפונה מתרככת.
  • מוסיפים מרק עוף, מלח ופלפל שחור וטוחנים את המרק למרקם חלק.
  • בהגשה מוסיפים קרוטונים וחופן פטרוזיליה.

 
קרמי וחורפי במיוחד. מרק בטטה ושמנת
קרמי וחורפי במיוחד. מרק בטטה ושמנת צילום : מעדניית משפחת ששון
 

מרק בטטה ושמנת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


100 גרם חמאה


2 בטטות חתוכות לקוביות גסות


2 בצל גס קצוץ גס


2 שיני שום כתושות


ליטר וחצי מים


250 גרם שמנת מתוקה


חצי כפית אגוז מוסקט


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


100 גרם עירית קצוצה


 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול ממיסים חמאה ומטגנים בצל, בטטה ושום טיגון קל.
  • מוסיפים מים ומבשלים עד שהבטטות מתרככות.
  • מתבלים באגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השמנת וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק.
  • מקשטים בעירית קצוצה ומגישים.

 
כמה פשוט - ככה טעים. מרק עדשים וסלרי
כמה פשוט - ככה טעים. מרק עדשים וסלרי צילום : מעדניית משפחת ששון
 

מרק עדשים וסלרי

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1/4 כוס שמן


1 בצל גדול קצוץ גס


1 סלרי עלים קצוץ גס


1 גזר גדול חתוך לקוביות דקות


2 שיני שום כתוש


ליטר וחצי מים


1/2 ק"ג עדשים ירוקים


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


1 כף כמון


חופן כוסברה קצוצה


 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד להזהבה.
  • מוסיפים שום כתוש ומערבבים היטב.
  • מוסיפים עדשים ומים ומבשלים יחד עד לריכוך העדשים.
  • מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר עד להזהבה.
  • מוסיפים את שיני השום, מערבבים ומוסיפים את העדשים יחד עם המים.
  • מבשלים עד לריכוך העדשים.
  • טוחנים את המרק למרקם גס (לא חובה).
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון וכוסברה קצוצה ומגישים.

 

המתכונים באדיבות שף אבי כהן ממעדניית משפחת ששון.

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:

מרק שעועית ובשר

מרק עדשים כתומות ועגבניות שרי

מרק עדשים סמיך

מרק ערמונים ודלעת

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.