מתכון ללחם בירה ושיבולת שועל

 
קצת טחינה או כל ממרח אחר - ואתם מסודרים
קצת טחינה או כל ממרח אחר - ואתם מסודרים צילום: טל אברזל
 

בעקבות אהבתה ללחם ולבצקי שמרים, טל אברזל מקפידה להכין כיכר או שתיים לפחות פעם בשבוע, ומגישה מתכון ללחם בירה (עם שמרים) מקמח מלא ושיבולת שועל. כהה, ממלא ומושלם לצד קערת מרק או טחינה

 
 
 
 
 

אני אוהבת להכין לחם ואני מקפידה על כך מאד. משתדלת בכל שבוע לפנק בלחם ביתי או לחמניות  וביום שישי בבוקר לפזר ריח של מאפי שמרים בבית: לחם ללא לישה, לחמניות או חלה הכל הולך.

 

לחם בירה אתם מכירים? אז גם אני רציתי. אף פעם לא הכנתי לחם בירה אמיתי, וכל המתכונים שנתקלתי בהם לא הכילו שמרים, ותפחו באמצעות אבקת אפייה או סודה. נכון שזה נחמד שיש כיכר לחם שמוכנה תוך פחות מ-20 דקות ושלא צריך להתפיח וללוש, ואני יודעת שהבירה בעצם מחליפה את התפקיד של השמרים, אבל התוצאה יותר מזכירה עוגה מלחם, שזה נחמד, אבל לא מה שרציתי.

 

אז מסתבר שממש קשה למצוא מתכון טוב ללחם בירה עם שמרים. הדבר היחיד שמצאתי היה המתכון הזה, ובפעם הראשונה שהכנתי אותו, גם הוספתי עוד בירה וקמח והשמטתי את הביצה והסוכר, והלחם התקבל יותר מדי מתוק. לאחר מקצה שיפורים אני מביאה בפניכם מתכון בדוק ומצוין ללחם בירה עם מתקתקות מאוזנת, ניחוח עדין של בירה, וקראסט שיבולת שועל שמוסיף טקסטורה כיפית.

 

כמה טיפים חשובים:

  • כמות הבצק מספיקה ל-3 כיכרות קטנות או 2 בינוניות. חשוב לחלק את הכיכרות בצורה שווה (ואפילו לשקול אם אפשר) אחרת הן לא יאפו בצורה אחידה ויתקבל לחם בצקי מבפנים.
  • הבצק דביק יחסית. אין צורך להוסיף קמח אלא אם הוא ממש נוזלי, רק חשוב לעבוד על משטח מקומח היטב ולעצב את הכיכרות בידיים מקומחות גם כן.
  • חשוב לחכות עד שהלחם מתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותו, הוא צריך להתייצב בטמפרטורת החדר.
  • כדי שהלחם לא יתבקע במהלך האפייה חשוב לחרוץ עם סכין חדה חריץ ארוך לאורך הכיכר. אם חורצים לרוחבה, היא מתבקעת.
  • כדי ששיבולת השועל תידבק היטב ללחם, מרטיבים את הכיכר לפני האפייה במעט מים באמצעות הידיים או מברשת, ומפזרים מעל שיבולת שועל. מהדקים אותה בעדינות לכיכר.
  • אם הכיכרות משחימות מהר מדי, מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות וממשיכים לאפות.

 

 
קרום פריך ומתפצפץ עם שיבולת שועל
קרום פריך ומתפצפץ עם שיבולת שועל צילום : טל אברזל
 

לחם בירה ושיבולת שועל

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30-40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 2-3 כיכרות | רמת קושי: קל

 
אל תשכחו להוציא את האוויר מהבצק
אל תשכחו להוציא את האוויר מהבצק צילום: טל אברזל

מצרכים:


420 גרם (3 כוסות) קמח לבן


250 גרם (2 כוסות) קמח מלא


50 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל


1 כפית מלח


500 מ"ל בירה לבנה


1 כף סוכר


1 כף דבש


1 כף שמן


25 גרם (2 כפות וחצי) שמרים יבשים


 

לציפוי:


שיבולת שועל


 
 

אופן הכנה:

  • מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את שני סוגי הקמח, שיבולת השועל והמלח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים בירה, סוכר, דבש, שמן ושמרים ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 8-9 דקות עד שמתקבל גוש בצק אלסטי שמתלפף מסביב לוו הלישה. אם אין מיקסר אפשר ללוש את הבצק ידנית, אבל חשוב לא להוסיף יותר מדי קמח, גם אם הוא קצת דביק.
  • כשהבצק מוכן מכסים את הקערה במגבת ומניחים לו לתפוח בטמפרטורת החדר כמשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו (בחורף זה יקח קצת יותר משעה).
  • לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר ולשים במשך דקה או שתיים. הבצק אמור להיות מעט דביק.
  • מחלקים את הבצק בצורה שווה לכמות הכיכרות הרצויה. מעצבים כל חלק לכיכר עגולה או מאורכת על משטח מקומח היטב.
  • מניחים לתפיחה של 20 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהן מכוסות במגבת.
  • בינתיים מחממים תנור ל-210 מעלות.
  • לאחר תפיחת הכיכרות, מברישים כל אחת במים, מפזרים מעט שיבולת שועל ומהדקים היטב לכיכר.
  • חורצים באמצעות סכין חדה כל כיכר לאורכה.
  • אופים בתנור חם במשך כ-30-40 דקות, או עד שהכיכרות שחומות ותפוחות, בעלות תחתית אפויה היטב שמשמיע צליל חלול כשמקישים עליה.

 

 
לחם מושלם לחורף
לחם מושלם לחורף צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.