מתכון לפלפלים ממולאים של סבתא סטלה

 
במילוי אורז ובשר טחון הפלפלים האלה הם מנה עיקרית שלמה
במילוי אורז ובשר טחון הפלפלים האלה הם מנה עיקרית שלמה צילום: רחלי קרוט
 

מנה עיקרית מושלמת - עומר פאר מכין את הפלפלים הממולאים של סבתא סטלה, עם בשר טחון, אורז ותבלינים, והכל בתוך רוטב עגבניות סמיך

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 10-15 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


10-15 פלפלים ארוכים בינוניים (קפיה)


1.5 בצלים


400 גרם בשר בקר טחון


כוס וחצי אורז שטוף


מלח ופלפל שחור גרוס גס לפי הטעם


2 כפות גדושות רסק עגבניות


חצי צרור פטרוזיליה


5 גבעולי כוסברה


שמן זית לטיגון


 

לרוטב:


מים רותחים עד לגובה חצי מהפלפלים


2 כפות רסק עגבניות


1-2 כפות שמן זית


מעט מלח גס


 

 

אופן הכנה:

  • מרוקנים את התוכן של הפלפלים בעזרת סכין חדה.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים לחלוטין.
  • מוסיפים אורז וממשיכים לטגן הכל יחד.
  • מוסיפים מלח, פלפל ורסק עגבניות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
  • מורידים את התערובת מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז ומניחים בתבנית פיירקס.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים רסק עגבניות ושמן זית לתערובת אחידה ויוצקים על גבי הפלפלים הממולאים.
  • מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי הפלפלים הממולאים. אם רוצים, אפשר לשפוך מים למחבת בה טיגנו את המילוי, על מנת "לאסוף" את השאריות, ואז לצקת לתוך התבנית.
  • מפזרים מעל מלח גס.
  • אופים במשך שעה עד שעה וחצי ומדי פעם מערבבים את הרוטב ויוצקים אותו על הפלפלים עצמם. במידה וכל המים התאדו - מוסיפים עוד קצת.
  • מגישים חם.

 
משתמשים בפלפלים מאורכים בכל מיני צבעים
משתמשים בפלפלים מאורכים בכל מיני צבעים צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.