מתכון לסלט פול, אבוקדו ומלפפונים

 
כמה פשוט - ככה טעים
כמה פשוט - ככה טעים צילום: אפרת ליכטנשטט
 

מסיבה בפה - אפרת ליכטנשטט מכינה סלט מיוחד של פול, אבוקדו ומלפפונים, עם ניגוד מרקמים וטעמים שלא ישאיר אף אחד אדיש

 
 
 
 
 

סלט זה הדבר הכי הגיוני לאכול - כל יום, כל היום. אבל לפעמים מתחשק לגוון; בשבוע שעבר אכלתי סלט פול, אבוקדו ומלפפונים מ-ע-ו-ל-ה של אורנה ואלה.

 

מה היה בו כל כך מעולה אתם שואלים? הניגודים של המרקמים: פול, אבוקדו ומלפפון, החריפות העדינה של הבצל הסגול עם המתיקות של הגמבה וכמובן הכוסברה הערמומית... פשוט מסיבה בתוך הפה! השתכנעתם? מעולה, לעבודה!

 

כמה הערות על המתכון לפני שמתחילים:

  • ערכתי על המתכון המקורי מעט שינויים והתאמות שלי.
  • אם לא אוהבים - אפשר לותר על הפלפל הירוק החריף. הסלט עובד גם בלעדיו.
  • הטרגון מוסיף קצת טעם של אניס.
  • בגרסה המקורית הסלט מכיל גם עוף, אבל אני החלטתי לותר.
  • אני משתמשת בפול ירוק קפוא וחולטת או מפשירה אותו במיקרוגל לפני השימוש.

 

 
אפילו המצרכים הפשוטים ביותר יכולים להיראות מיליון דולר
אפילו המצרכים הפשוטים ביותר יכולים להיראות מיליון דולר צילום : אפרת ליכטנשטט
 

סלט פול, אבוקדו ומלפפונים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: 10 דקות | כמות מנות: 2-3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


200 גרם פול ירוק קפוא


4-6 מלפפונים ירוקים קצוצים


חופן עלי רוקט קצוצים


מעט פלפל ירוק חריף קצוץ (אני וויתרתי)


בצל אדום קטן פרוס דק דק


1 אבוקדו חתוך לקוביות


פלפל אדום פרוס לפרוסות דקות


2 כפות טרגון קצוץ


חופן עלי כוסברה קצוצים


 

לרוטב:


1/4 כוס מיץ לימון טרי


1/4 כוס שמן זית


כף מייפל (לא חובה)


מלח ופלפל לפי הטעם


 

 
 

אופן הכנה:

  • חולטים את הפול או מפשירים אותו במיקרוגל.
  • קולפים את הפול מהקליפה הדקה ומניחים בקערה.
  • מוסיפים מלפפונים, עלי רוקט, פלפל חריף, בצל אדום, אבוקדו, פלפל אדום, טרגון קצוץ וכוסברה ומערבבים היטב.
  • מכינים רוטב: בצנצנת קטנה מערבבים יחד היטב מיץ לימון, שמן זית, מייפל, מלח ופלפל.
  • לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

 
מוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה
מוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.