מתכון לעוגת שוקולד בחושה עם 2 אופציות לציפוי

 
מצפים בגנאש או בסירופ שוקולד
מצפים בגנאש או בסירופ שוקולד צילום: טל אברזל
 

פשטות מנצחת - טל אברזל מכינה עוגת שוקולד בחושה, עסיסית וטעימה במיוחד עם ציפוי מפתה ומבריק של גנאש שוקולד מריר או סירופ קקאו. מעולה לימי הולדת של הילדים או כפינוק מושחת אחרי הארוחה

 
 
 
 
 

היא אמנם נראית מאיימת ומסובכת להכנה, אבל למעשה מדובר בעוגת השוקולד הטעימה ביקום. לטעמי, עוגות השוקולד הטובות ביותר הן עוגות השוקולד הפשוטות, עם הכינוי הגזעני-משהו שאני לא אוהבת. מכינים אותן תמיד לימי הולדת של ילדים בגן, מקשטים בציפוי שוקולד שחור משחור וסוכריות צבעוניות. כמה פשוט - ככה טעים.

 

אני מתה על העוגות האלה: הן שחורות, רכות, ממש-טיפה מלוחות (לא ברור לי למה), וכל כך טעימות. העוגה הזאת הפכה לעוגת השוקולד הקבועה שלי, ואני מכינה אותה לא פעם לחגיגות יום הולדת של משפחה ושל חברים, ובכל פעם מבקשים ממני את המתכון. אז הנה המרכיבים לעוגה הטעימה ביותר שיש - היא אמנם נראית ממש פשוטה ולא מיוחדת, אבל התוצאה תפתיע אתכם. כל מה שתצטרכו זה 5 דקות פנויות, קערה, מטרפה ידנית וזהו.

 

שימו לב: במצרכים ובאופן ההכנה תוכלו למצוא את 2 האפשרויות לציפוי לבחירתכם.

 

עוגת שוקולד מושחתת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1 כוס שמן צמחי


1 כוס מים רותחים


1 כוס סוכר


2 ביצים טרופות


כף סוכר וניל


כוס וחצי אבקה להכנת שוקו


100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


2 כפות קקאו


2 כוסות קמח תופח


קורט מלח


 

ציפוי גנאש:


150 גרם שוקולד מריר


150 מ"ל שמנת מתוקה


 

לסירופ:


50 גרם שוקולד מריר


2 כפות אבקה להכנת שוקו


2 כפות שמן


רבע כוס מים


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  • שמים בקערה סוכר, שמן, ביצים וסוכר וניל ומערבבים יחד באמצעות מטרפה ידנית.
  • מוסיפים את אבקת השוקו ומערבבים עד להיטמעות בתערובת.
  • מוסיפים את המים הרותחים תוך בחישה נמרצת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי.
  • מוסיפים את השוקולד המומס לבלילה העוגה וטופים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מנפים פנימה קמח, קקאו ומלח ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי עם מעט פירורים לחים עליו.
  • ציפוי גנאש: מביאים את השמנת לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד.
  • מחכים כדקה ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • יוצקים את הגנאש על העוגה בעודה חמה.
  • סירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  • ממשיכים לבשל במשך 5-10 דקות על להבה נמוכה עד שהסירופ יצטמצם מעט ויסמיך. הסירופ צריך להישאר נוזלי קצת על מנת שיוכל להיספג בעוגה כמו שצריך.
  • דוקרים את העוגה עם שיפוד ויוצקים עליה את הסירופ בעודה חמה.

 

 
השתמשו בתבנית סיליקון מעוצבת כדי לקבל עוגה יפה במיוחד
השתמשו בתבנית סיליקון מעוצבת כדי לקבל עוגה יפה במיוחד צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.