מתכון לטרטר דגים עם בצל ואבוקדו

 
מנה צבעונית ומפתיעה
מנה צבעונית ומפתיעה צילום: עידן אדלר רייס
 

למרות שפעם היא לא הייתה אוכלת דגים, עידן אדלר רייס מגלה שמדובר באפשרות קלילה לארוחה מהירה ומכינה טרטר צבעוני עם בצל סגול כבוש, קוביות אבוקדו ועשבי תיבול רעננים

 
 
 
 
 

שנים שלא אכלתי דגים בכלל. כשהתחלתי לאכול לפני כמה שנים, אכלתי רק דגים שלא נראו כמו דגים (בתצורת פילה או קציצות), אבל לאט-לאט גיליתי עולם נפלא של אוכל קל, בריא וטעים. היום אני כבר אוכלת דגים שלמים בגריל בלי בעיה ובשמחה רבה.

 

מה שכן, דגים טריים - בסביצ'ה או בטרטר - היוו עבורי בעיה, ולגביהם נשארתי בררנית בעיקר בגלל שאני לא אוהבת טעם של ים. למרות זאת, צבעים יפים ומנות מגרות אני דווקא ממש אוהבת, וכך מצאתי את עצמי מוקסמת ממנה מהממת, מרהיבה ביופיה, שמורכבת מחומרי גלם צבעוניים וטריים. את המנה הביא חבר טוב, חוקר ובשלן, שגיא תמיר, לארוחת ערב משותפת, ובמשך דקות ארוכות לא הצלחתי להוריד את המצלמה מהידיים. בלי תכנון, בלי סט, בלי רפלקטור ובלי אביזרים מיוחדים - כי כשהמנה כל כך יפה היא גונבת את ההצגה.

 

כשהורדתי את המצלמה מהיד וישבנו לאכול נוכחתי לגלות שהטרטר פשוט מעולה. הבצל הכבוש, הדגים המתובלים בעדינות, עשבי התיבול והאבוקדו שנחים בצלחת זה לצד זה, יוצרים קולאז' צבעים מרהיב ומתמזגים בפה לקשת של טעמים עדינים, חמצמצים ומענגים. זוהי תאווה לא רק לעיניים, אלא גם ובעיקר לחיך. מתברר שגם בררנית דגים כמוני יכולה ליהנות מטרטר דגים - מי היה מאמין.

 

טרטר דגים עם בצל סגול כבוש, אבוקדו ועשבי תיבול

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: יממה | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 
הבצל הכבוש מוסיף טעם מיוחד
הבצל הכבוש מוסיף טעם מיוחד צילום: עידן אדלר רייס

מצרכים:

 

200 גרם סלמון טרי ללא עצמות


200 גרם טונה אדומה טרייה ללא עצמות


3 כפות רוטב סויה


עלים מ-5 ענפי נענע


עלים מ-7 ענפי כוסברה


7 ענפי עירית


1 בצל סגול, קלוף


מיץ מ-1 לימון גדול


1 אבוקדו אחד גדול חתוך לקוביות


מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


 

לבצל כבוש:

 

1 בצל סגול קלוף


מיץ מ-1 לימון


 

לקישוט:


עירית קצוצה


 
 

אופן הכנה:

  • מכינים בצל כבוש: חותכים את הבצל לרצועות, מניחים בקערה קטנה ויוצקים עליו מיץ לימון. מניחים במקרר במשך 24 שעות עד שהבצל נכבש קלות.
  • ביום ההגשה: קוצצים את עשבי התיבול וחותכים את הבצל הסגול לקוביות קטנות. מניחים בקערה.
  • חותכים את הדגים לקוביות, מניחים בקערה נפרדת ומתבלים בסויה, מלח ומיץ מ-3/4 לימון (כחצי שעה לפני ההגשה).
  • הרכבת המנה: מניחים בצלחת הגשה אבוקדו חתוך לקוביות, עשבי תיבול ובצל קצוצים, בצל כבוש ואת קוביות הדגים. אפשר להניח את הכל זה על זה ואפשר בפינות נפרדות של הצלחת, לפי בחירה.
  • מטפטפים מעל הכל מעט מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • מקשטים במעט עירית קצוצה ומגישים מיד.

 

 
לפני ההגשה מטפטפים עוד קצת מיץ לימון
לפני ההגשה מטפטפים עוד קצת מיץ לימון צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.