מתכון לבראוניז שוקולד, גבינה ותותים

 
שילוב צבעים מפתה
שילוב צבעים מפתה צילום: אפרת ליכטנשטט
 

ביום בו כולנו ניגשים להצביע בקלפי, אפרת ליכטנשטט נזכרת שבעצם אנחנו עושים בחירות בכל יום בחיינו, ומגישה מתכון מעולה לבראוניז שוקולד נימוחים עם מלית גבינת עזים ותותים עסיסיים

 
 
 
 
 

בחירות. מילה גדולה. כמה בחירות שאנחנו עושים ביום: בוחרים מתי לקום, ואם לקום בכלל, ולפעמים גם ליד מי לקום. בוחרים בגדים - זו החלטה גדולה, אחת החשובות של היום. בוחרים קפסולה למכונת הקפה, האם לשתות אותו בספל או בכוס זכוכית, האם נטול קפאין, עם או בלי סוכר. בוחרים למי לחייך בבוקר, בוחרים להיות נחמדים לכולם ולא להתעצבן, בוחרים לסיים את כל המשימות החשובות ולצאת מוקדם כדי לעבור בסופר. בוחרים לאכול בצהריים סלט ולא לנשנש עוגיות לפני 14:00.

 

אנחנו בוחרים את מי להזמין לארוחת ערב כי יש עוגה מדהימה שכולם חייבים לטעום. בוחרים. בוחרים שמחר יהיה טוב יותר, שבבוקר לא נפתח את הרדיו, ושניקח לעבודה את הבראוניז שנשארו כדי שהחיים יהיו מלאים בתותים ושוקולד, לא משנה מה. הרי בכל מקרה בעוד 4 שנים בוחרים שוב, ועד אז כבר הכל יסתדר.

 

העוגה הבאה היא אחת ההורסות והטעימות ביותר שאי פעם הכנתי. ראו זאת כאזהרה אז אל תכתבו לי אחר כך שלא יכולתם להפסיק לאכול ממנה. השילוב הזה של שוקולד, תותים וגבינה הוא ממכר והיסטרי, והטעמים מתאחדים ונוצר פינוק שווה במיוחד.

 

  • אם לא מתחשק לכם להכין את העוגה עם גבינת עיזים אפשר להשתמש רק בגבינת שמנת, אך קחו בחשבון שהטעם יהיה קצת שונה.
  • חשוב לבחור מראש בתותים מתוקים ובשלים. אם התותים לא מתוקים מספיק פשוט מוסיפים להם גם כפית סוכר ומערבבים.

 

 
מצרכים צבעוניים, כמה דקות עבודה, ויש לכם קינוח מנצח
מצרכים צבעוניים, כמה דקות עבודה, ויש לכם קינוח מנצח צילום : אפרת ליכטנשטט
 

בראוניז שוקולד, גבינה ותותים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: תבנית בינונית | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבראוניז:


140 גרם שוקולד מריר (אני משתמשת ב-60% מוצקי קקאו)


75 גרם חמאה


1/4 כוס חלב שקדים או חלב רגיל


1/2 כוס מייפל אמיתי


1 כפית תמצית וניל איכותית


2 ביצים


1/2 כוס קמח מלא (או רגיל)


1/8 כפית אבקת אפיה


1/4 כפית מלח


 

לתערובת גבינה:


80 גרם גבינת עיזים בטעם טבעי בטמפרטורת החדר


80 גרם גבינת שמנת 5% בטמפרטורת החדר


15 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


2 כפות מייפל


1/4 כפית תמצית וניל


1 כוס תותים קצוצים ומעוכים מעט


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים תבנית בינונית ומרפדים ברצועת נייר אפיה רחבה כדי שיהיה קל לשלוף את הבראוניז לאחר האפייה.
  • שכבת בראוניז: מערבבים יחד קמח, מלח ואבקת אפייה.
  • על בן מארי או במיקרוגל ממיסים יחד חמאה ושוקולד. חשוב להיזהר שלא לשרוף את השוקולד.
  • כשתערובת השוקולד והחמאה מתקררת מעט טורפים פנימה חלב שקדים, מייפל ווניל ומערבבים עד שאחיד.
  • מוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה, עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח פנימה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים היטב גבינת עיזים, גבינת שמנת, מייפל, חמאה ווניל לבלילה אחידה.
  • חותכים את התותים לקוביות קטנטנות.
  • מרכיבים את הבראוניז: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומיישרים.
  • מפזרים בעדינות את תערובת הגבינה מעל תערובת השוקולד בעזרת לקקן או מרית. אין צורך שזה יהיה אחיד לגמרי.
  • מעל הכל מפזרים בעזרת כפית את תערובת התותים. אפשר לאפות את הבראוניז בצורה הזו או לעשות חריצים עם סכין ליצירת דוגמה של שיש.
  • אופים במשך 25-30 דקות. כאשר החלק של השוקולד נראה יציב תוקעים קיסם בחלק הצדדי של העוגה ועם יש עליו קצת פירורים העוגה מוכנה.
  • לאחר קירור מוחלט בטמפרטורת החדר ולאחר מכן במקרר אפשר יהיה לחתוך את העוגה לקוביות בראוניז אחידות.
  • שומרים את הבראוניז בקירור בקופסה סגורה.

 

 
חשוב להשתמש בתותים מתוקים
חשוב להשתמש בתותים מתוקים צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.