מתכון לעוגת גבינה פירורים ברוטב תותים ופירות יער

 
גרסה מנצחת לעוגה הקלאסית
גרסה מנצחת לעוגה הקלאסית צילום: קרן ביטון כהן
 

אחרי שניסה ובדק למעלה מ-100 מתכונים לעוגות גבינה, גילה שי טנא את המתכון המנצח • עוגת גבינה עשירה ונימוחה, עם פירורים בהכנה ביתית ורוטב חמצמץ של תותים ופירות יער. עוגה נהדרת שתתאים לט"ו בשבט וגם לכל מאורע משמח אחר

 
 
 
 
 

במהלך ימיי כטבח וכשף הכנתי אולי מאה גרסאות שונות לעוגות גבינה, אבל זו המובאת לפניכם היום היא עוגת הגבינה האולטימטיבית לטעמי: עוגת גבינה פירורים קלאסית, שכולם אוהבים ואפשר להכין לאורך כל השנה.

 

כדי לייצב את העוגה אני משתמש באבקת ג'לטין, אותה ניתן להשיג בכל מרכול. בדרך כלל אינני נוהג לעשות בה שימוש, אולם בכמויות קטנות הג'לטין יבטיח עוגת גבינה יציבה ובמרקם מושלם.

 

את העוגה כדאי להגיש עם פירות טריים ורוטב פשוט וקל של תותים ופירות יער. אם לא מצאתם פירות יער טריים ניתן להשתמש בפירות קפואים או פשוט להכפיל את כמות התותים ברוטב. מלבד עוגות גבינה, הרוטב ישתלב בצורה מעולה גם עם כמעט כל קינוח אחר החל מגלידות ועד טארטים.

 

  • שימו לב: אם אין לכם תותים טריים אפשר להכין את הרוטב רק עם פירות יער. הוא יצא קצת יותר חמצמץ, אבל ישתלב בצורה טובה עם העוגה המתוקה.
 

עוגת גבינה פירורים עם רוטב תותים ופירות יער

סוג מתכון: חלבי | זמן עבודה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לפירורים:


כוס וחצי קמח


75 גרם חמאה


2 כפות גדושות סוכר


 

לעוגה:


600 מ"ל שמנת מתוקה


600 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן


1 כף אבקת ג'לטין


3 כפות אינסטנט פודינג וניל


3/4 כוס סוכר


1/2 כוס מים חמים


 

לרוטב תותים ופירות יער:

 

סלסלת תותים, שטופים ובלי העלה הירוק


200 גרם פירות יער טריים או קפואים


250 גרם סוכר


1/2 כוס יין אדום


1/2 כוס מים


1/2 מקל וניל או כפית תמצית וניל


 
 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הפירורים: מרככים את החמאה במיקרוגל במשך כ-30 שניות.
  • מערבבים יחד בקערה את החמאה המרוככת עם הסוכר והקמח עד שמתקבל בצק אחיד ופירורי.
  • מצננים במקרר במשך כחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משטחים את הבצק בתבנית אפייה ואופים במשך 10-14 דקות עד שהפירורים מזהיבים.
  • מניחים לפירורים להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מכינים את העוגה: שמים בקערה גבינה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • בקערה נפרדת טורפים את הג'לטין עם המים החמים עד שהג'לטין נמס. מקררים מעט.
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וכשמתחילה להיווצר קצפת יציבה מוסיפים פנימה את הג'לטין המומס בזרם דק, תוך כדי הקצפה.
  • יוצקים את הקצפת על תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • בתבנית קפיצית מסדרים פירורים אפויים בגובה של כ-1 ס"מ ומהדקים מעט לתחתית.
  • מעל הפירורים יוצקים את תערובת העוגה, מיישרים ומעליה מפזרים את יתר הפירורים.
  • עוטפים את העוגה בניילון נצמד ומקררים לפחות במשך 10 שעות.
  • מכינים רוטב תותים ופירות יער: שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-40-60 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך, כל הפירות מתרככים ומופיעות בועות קטנות.
  • מסירים את הרוטב מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • טוחנים את הרוטב הקר בבלנדר (אם השתמשתם במקל וניל מוציאים אותו מהתערובת לפני הטחינה). מעבירים את הרוטב הטחון דרך מסננת צפופה. ניתן לשמור את הרוטב המוכן בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים.
  • חותכים את העוגה למנות ומגישים ביחד עם תותים טריים ורוטב תותים ופירות יער.
 

המלצת יין לצד המנה:

מוסקטו Young Selected - יין קל, מתקתק ומבעבע קלות. היין הופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני ומתאפיין בניחוח נעים, במתיקות נעימה ומאוזנת ובאחוז אלכוהול נמוך (5.5%). יין המתאים לכל אירוע, עם אוכל או בלעדיו. ילווה היטב ארוחות קלות, פיקניקים ומסיבות, ויוסיף מתקתקות רעננה וכיפית לעוגת הגבינה. מומלץ להגישו צונן (6 מעלות).

 

המתכון באדיבות שי טנא, שף מסעדת ביסטרו הכובשים בתל אביב.


לעוד מתכונים
בעולם היין:

פסטה עם נתחי עוף וצ'ילי

קישואים ממולאים ברוטב עגבניות

פסטה ברוטב פטריות עשיר

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.