האח של הבראוניז • בלונדיס חמוציות

 
מכינים בקלי קלות. בלונדיז מתקתקים
מכינים בקלי קלות. בלונדיז מתקתקים צילום: קרן ביטון כהן
 

אורן גירון מכין ריבועים מתוקים של בלונדיס עם שוקולד לבן, משובצים בחמוציות אדומות ואגוזי פקאן קצוצים

 
 
 
 
 

שלום לכולם. אני מקווה שהצלחתם לחזור לשגרת החיים הרגילה לאחר הבחירות וכי כולנו לפני עתיד טוב יותר מכל הבחינות. אנחנו כאן למטרות קצת אחרות ולכן לא נכנס לעיניינים פוליטיים. היום נלמד להכין בלונדיס - מתכון קל, מהיר ופשוט, שהוא הגרסה הלבנה, הזהובה והבלונדינית לבראוניז. מדובר באותה גברת בשינוי אדרת גדול מאוד - שוקולד לבן במקום שוקולד מריר.

 

חשוב לדעת כי הרכב השוקולד הלבן מקשה מאוד להשתמש בו באפיה. מאחר ושוקולד לבן מכיל אחוז גבוה של שומן, אבקת חלב וסוכר, זה עלול לגרום לכך שברוב המקרים יתקבל מרקם סופי שומני, גרגרי ולא נעים למאכל. לכן לא נמצא הרבה מתכונים לעוגות אפויות על בסיס שוקולד לבן מומס, אבל הם אכן קיימים.

 

במקרים בהם כן רוצים להשתמש בשוקולד לבן כבסיס לעוגות אפויות, חשוב להצטייד במתכון המכיל אחוז גבוה של נוזלים, שמגינים על השוקולד מפני התפרקות וחריכה. זוהי בדיוק הסיבה שבעוגות גבינה אפויות קל מאוד לשלב שוקולד לבן מומס - זו בדיוק הסביבה ורמת הלחות לה זקוק שוקולד לבן בעת האפיה.

 

המתכון שלפניכם מבוסס אף הוא על אחוזי מים גבוהים יחסית, ובינהם גם גבינה לבנה שעושה את העבודה. התוצאה מתקבלת לחה ועסיסית ובטעמים מקורמלים קלות, הודות להשחמת מוצקי החלב הרבים שיש בשוקולד.

 

חשוב מאוד להקציף את הביצים והסוכר לתפיחה אוורירית מאוד בתחילת התהליך, על מנת לאפשר לביצים להידלל על ידי הסוכר ולהפוך את העוגה לבעלת מרקם מעט לעיס ולא יבש. בשלב חיבור יתר החומרים אל התערובת המוקצפת של הביצים יש לערבב היטב ו"להפיל" את רוב האוויר- מה שיעניק את המרקם הדחוס והלח לעוגה. חשוב לא לשמר את האוויר שהושג על ידי ההקצפה!

 

מדובר במתכון פשוט להכנה וטעים מאוד. אם רוצים, ניתן לשבץ בו כל סוג של פרי מיובש קצוץ או כל סוג אחר של אגוז קצוץ. כמובן שתוספת של שברי שוקולד לבן קצוצים תשדרג את המרקם והטעם, ואף אותם ניתן לשנות לשוקולד מריר או חלב.

 

 
אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים
אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים צילום : קרן ביטון כהן
 

בלונדיס שוקולד לבן עם חמוציות ופקאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: תבנית בגודל 20*20 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


100 גרם שוקולד לבן


50 גרם חמאה


2 ביצים


1 כפית מחית וניל


קורט מלח


110 גרם סוכר


80 גרם שוקולד לבן, קצוץ


160 גרם גבינה לבנה 9% שומן


60 גרם אגוזי לוז, קלויים, קלופים וקצוצים גס


100 גרם חמוציות מיובשות


100 גרם קמח תופח


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית אפיה.
  • מעל באן מארי ממיסים שוקולד וחמאה.
  • בנפרד, מקציפים ביצים שלמות, משחת וניל, מלח וסוכר לקציפה אוורירית.
  • מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת השוקולד הלבן המומס.
  • מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים אגוזים, חמוציות וקמח ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 30-35 דקות עד להתייצבות.
  • לאחר קירור מוחלט חותכים לקוביות.
  • שומרים את הבלונדיס בכלי אטום במקרר.

 

 
חשוב "להפיל" את התערובת על מנת לקבל מרקם דחוס ופאדג'י
חשוב "להפיל" את התערובת על מנת לקבל מרקם דחוס ופאדג'י צילום : קרן ביטון כהן
 

רוצים לדעת כמה זה 100 גרם קמח בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:

עוגת שוקולד לבן ופטל

קרמבו וניל וקפה בציפוי שוקולד

טארט קרם פיסטוק ודובדבנים

קראמבל אגסים ופקאן

המדריך המלא לאפיית לחם דגנים

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.