מתכון למיני קאפקייקס נוטלה

 
אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים
אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים צילום: טל אברזל
 

הבטחתם להביא קינוח למפגש חברים ואתם קצת חוששים מה להכין? טל אברזל מגוונת את העוגה הבחושה המסורתית ומכינה קאפקייקס קטנטנות וקלות להכנה עם ממרח נוטלה. ויש גם בונוס: כך תבחרו את המנז'טים המתאימים ביותר

 
 
 
 
 

אם אתם לא אופים הרבה או קצת מפחדים מהמטבח אתם בטח מכירים את הסיטואציות הבאות:


  • יש ארוחה בעבודה או אצל חברים ונפל עליכם "תיק" להביא עוגה.
  • חמותכם מגיעה לביקור בסוף השבוע ואין חגיגה בלי עוגה.
  • קיבלתם הזמנה לארוחת ערב אצל הבשלנית המדופלמת של החבורה וכמובן שאי אפשר לבוא בידיים ריקות.

 

הדבר הראשון שבודאי עולה לכם לראש הוא ללכת למכולת או לסופר ולקנות עוגה. אפשר גם לקפוץ לקונדיטוריה אבל זה כבר הופך להיות עסק יקר. רוב הסיכויים שהעוגה שתקנו בסופר לא תהיה מי-יודע-מה טעימה, ובמחיר ששילמתם עבורה תהיו בטוחים שהיה אפשר להכין שתי עוגות ביתיות.

 

אז אני אגלה לכם סוד. עוגה בחושה - כזו הכי פשוטה להכנה שיש, לא משנה מה הרכיבים שלה, אם תאפו אותה בתבנית שקעים ולאחר האפייה תקשטו בקצת ממרח שוקולד וסוכריות, תשדרגו את המראה שלה פלאים ותזכו להרבה תשבוחות.

 

משהו בעוגות הקטנות והמקושטות האלה פשוט עובד טוב על אנשים. זה מה שאני עשיתי כשנמאס לי להביא לחברי ללימודים עוגות בחושות בכל מיני ואריאציות. הכנתי את העוגה הקבועה שלי בתוספת ממרח נוטלה ואפיתי בתבנית מיני קאפקייקס. התקבלו עוגות קטנות ועשירות עם טעם עדין של נוטלה וכולם היו מרוצים.

 

 
ערבוב פשוט של כמה מרכיבים - וגם לכם יצאו קאפקייקס טעימות
ערבוב פשוט של כמה מרכיבים - וגם לכם יצאו קאפקייקס טעימות צילום : טל אברזל
 
כך תבחרו את המנז'טים המתאימים ביותר
כך תבחרו את המנז'טים המתאימים ביותר צילום : טל אברזל
 

מיני קאפקייקס נוטלה

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: חצי שעה | כמות מנות: 30 יחידות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


2 ביצים גדולות


130 גרם סוכר


90 מ"ל שמן


100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה


60 מ"ל חלב


3 כפות ממרח נוטלה


קורט מלח


1 כפית אבקת אפייה


175 גרם קמח מנופה


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ו מרפדים תבניות שקעים או מיני מאפינס בעטרות נייר.
  • בקערה מניחים ביצים ומקציפים במהירות גבוהה. כאשר מתחילות להופיע בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים פנימה את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה עד שהוא נטמע לחלוטין.
  • מוסיפים חלב, נוטלה ושמנת חמוצה וממשיכים לערבל במהירות בינונית.
  • מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב להימנע מערבוב יתר של התערובת.
  • ממלאים את תבניות השקעים עד ל-2/3 מגובה השקע.
  • אופים במשך 10 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מומלץ לבדוק את מצב העוגות אפילו קצת לפני משום שתנורים שונים אופים בצורה שונה.
  • טיפ: אם אופים בתבניות שקעים רגילות ולא מיני זמן האפייה מתארך לכ-15-20 דקות, אך מומלץ לבדוק עם קיסם.

הערות:

  • ניתן להחליף את הנוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים.
  • ניתן לאפות את הבלילה בתבנית אינגליש קייק רגילה, אך אז זמן האפייה יתארך לכ-25 דקות.
  • אפשר למרוח מעל כל קאפקייקס מעט ממרח נוטלה ולפזר סוכריות אך לא חייבים. הם מאד טעימים בלי כל תוספת.

 

 
אפשר לצפות בשוקולד וסוכריות, אבל ממש לא חייבים
אפשר לצפות בשוקולד וסוכריות, אבל ממש לא חייבים צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.