מתכון לעוגת טחינה, קוקוס וסילאן

 
לא תאמינו כמה קל להכין אותה
לא תאמינו כמה קל להכין אותה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 

מפתיעה וטעימה • ליטל לבל-אלפנדרי מגישה מתכון לעוגת טחינה רכה עם קוקוס שמעניק לה מרקם אוורירי וסילאן שמוסיף מתיקות עדינה. מושלמת ליד הקפה

 
 
 
 
 

היא נראית כמו עוד עוגה בחושה פשוטה, עד הרגע בו טועמים אותה. ואז מיישרים, ורק עוד פרוסה אחת, אחרונה ודי.

 

השילוב בין הטחינה והסילאן מעניק לה טעם מתקתק ועדין של חלבה, הקוקוס מאוורר את המרקם והופך אותה לרכה במיוחד וביחד הם יוצרים עוגה פשוטה למראה אבל עם טעם נהדר - נימוח וממכר.

 

שימו לב: את העוגה המוכנה שומרים עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 

עוגת טחינה, קוקוס וסילאן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 2 עוגות ארוכות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

200 גרם (כוס) סוכר


2 ביצים, גודל L


180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה


100 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית


100 גרם (רבע כוס) סילאן


210 גרם (כוס וחצי) קמח


12 גרם (שקיק) אבקת אפייה


100 גרם (כוס) קוקוס


2 כפות שומשום לקישוט


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-165 מעלות, משמנים ומקמחים קלות את התבניות.
  • מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקוקוס ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד ביצים וסוכר במשך כ-2 דקות.
  • מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עוד כדקה עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה ומוסיפים לקערה את הטחינה והסילאן. מערבבים היטב.
  • מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות, מפזרים מעט שומשום מעל ואופים במשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

 
השימוש בשמנת המתוקה מעניק לה רכות ממכרת
השימוש בשמנת המתוקה מעניק לה רכות ממכרת צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.