מתכון לריבועי ג'ינג'ר פריכים

 
לא תאמינו כמה הם טעימים
לא תאמינו כמה הם טעימים צילום: אפרת ליכטנשטט
 

ממכרים ומטריפים • עקב אהבתה הגדולה לג'ינג'ר אפרת ליכטנשטט מכינה ביחד עם מורקייק ריבועי ג'ינג'ר משגעים שמכינים בקלי קלות

 
 
 
 
 

לא תאמינו מה קרה השבוע: מור מבלוג האפייה המצחיק ביותר ברשת היתה פה שוב! אתם בטח זוכרים אותה מהמפגש הקודם שלנו. היא לא יודעת - אבל הזמנתי אותה רק כדי שאוכל לקרוא את הפוסט שלה שבו היא מתארת את המפגש בינינו. בפעם שעברה זה היה כל כך מצחיק, ומי לא אוהב לקרוא על עצמו?

 

אני לא יודעת אם יצא לכם פעם לאפות עם מישהו ביחד, אבל מדובר בחוויה מופלאה ומצחיקה. כמעט תמיד הזמן לא מספיק, בכל פעם נשברת ביצה על הרצפה, תמיד טעים בטירוף - עומדים ליד התנור ומחזיקים אצבעות יחד, הריח משכר וכמובן שאוכלים יותר מדי. פשוט כיף.

 

ג'ינג'ר הוא תבלין היסטרי לטעמי. הוא מתאים למרק, לתבשילי עוף, לעוגות ולתה והוא חריף בצורה מענגת ומעירה. ללא ספק זהו התבלין האהוב עלי ביותר. אם גם אתם אוהבים, הבאתי לכם היום מתכון פשוט להכנה עם תוצאה טעימה ומפתיעה וכמובן יפהפיה של ריבועי ג'ינג'ר ממכרים. התעצבתי מאוד כשהם נגמרו.

 

  • המתכון מבוסס על מתכון של דיוויד ליבוביץ.
  • אנחנו השתמשנו בכוס קמח רגיל ובחצי כוס קמח מלא, אבל אפשר להכין את המתכון גם רק עם קמח רגיל.
  • בג'ינג'ר הכוונה היא לתבלין הטחון (זנגוויל) ולא לשורש הטרי.
  • אפשר להעלות את כמות המלח ל-1/2 כפית אם אתם אוהבים.
  • אני לא ממליצה על שימוש בשמן במקום החמאה בריבועים האלה משום שלדעתי זה לא יעבוד.

 

 
לא מכורחים להשתמש ברינג
לא מכורחים להשתמש ברינג צילום : אפרת ליכטנשטט
 

ריבועי ג'ינג'ר פריכים ומטריפים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: תבנית 20*20 | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבסיס:


125 גרם חמאה רכה מאוד


1/2 כוס סוכר


כוס וחצי קמח


1 כפית אבקת אפיה


1 כפית וחצי אבקת ג'ינג'ר


1/4 כפית מלח


 

לציפוי:


75 גרם חמאה


2 כפות דבש


50 גרם אבקת סוכר


1 כפית אבקת ג'ינג'ר


1/4 כפית מלח


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה עם 2 רצועות על מנת שאפשר יהיה לשלוף את הריבועים בנוחות בתום האפייה.
  • בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת ג'ינג'ר ומלח ומניחים בצד.
  • במיקסר בלון הקצפה או עם מטרפה ידנית טורפים יחד חמאה וסוכר עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה (כ-5 דקות הקצפה מהירה).
  • מוסיפים לקציפה את תערובת החומרים היבשים ומערבבים היטב בעזרת לקקן או כף עץ עד שאחיד. אמור להיווצר בצק פירורי, רך ונעים.
  • מניחים את פירורי הבצק בתוך התבנית ומשטחים בעזרת אצבעות הידיים. חשוב לנסות ליצור משטח אחיד וישר.
  • אופים במשך כ-15-20 דקות עד שהבצק מזהיב ומתקשה.
  • בזמן שהבצק בתנור מכינים את הציפוי: בסיר קטן מחממים חמאה, דבש, ג'ינג'ר ומלח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר בהדרגה עד שמתקבלת תערובת במרקם נוזלי אך עבה.
  • מסירים מהאש.
  • כשבסיס הבצק מוכן יוצקים עליו את הציפוי בעדינות וממתינים להתקררות מלאה ולהתייצבות הציפוי.
  • כאשר הציפוי התייצב חותכים לריבועים ומגישים.

 

 
חותכים, אוכלים ומתמכרים
חותכים, אוכלים ומתמכרים צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.