קוויאר מהטבע: מתכונים מנצחים עם עדשים שחורות

 
מושלם לימים הקרים
מושלם לימים הקרים צילום: בועז לביא
 

מרק עדשים סמיך ומחמם או סלט קראנצ'י מרענן עם גבינה בולגרית? קבלו שני מתכונים לסופ"ש חמים-קריר

 
 
 
 
 

מרק עדשים שחורות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן הכנה כולל: 3 שעות | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1 ק"ג עדשים שחורות


1/2 כוס (150 מ"ל) שמן זית


1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות


1 שורש כרישה חתוכה לקוביות


3 מקלות סלרי בינוני חתוך לקוביות


7-8 שיני שום כתוש


1 כוס (100 גרם) תבלין בצל יבש


5 ענפים מופרדים של טימין


1 כף גדושה כמון


2 ליטר ציר עוף (או 2 ליטר מים עם כף אבקת מרק עוף)


מלח ופלפל לפי הטעם


 

להגשה:


עלי פטרוזיליה


 

אופן הכנה:

  • משרים את העדשים במשך כשעה במים קרים.
  • מסננים את העדשים ומכניסים לסיר עם כמות כפולה של מים קרים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושומרים בצד.
  • מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית.
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב את הירקות לפני הסדר הבא: בצל לבן, סלרי, כרישה ושום. חשוב לתת לכל ירק טיגון של כ-1 דקה בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים תוך כדי ערבוב בצל יבש, טימין וכמון.
  • מוסיפים ציר עוף ועדשים ומתבלים במלח ופלפל.
  • מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על להבה בינונית.
  • טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני עד שמתקבל מרקם אחיד עם נקודות שחורות.
  • יוצקים את המרק לקערת הגשה ומקשטים במעט עלי פטרוזיליה.

 

 
מנה ראשונה בריאה וטעימה
מנה ראשונה בריאה וטעימה צילום : בועז לביא
 

סלט עדשים קראנצ'י

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:


800 גרם עדשים שחורות מבושלות


400 גרם גבינה בולגרית 24% - מגורדת בפומפייה


10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים


1 בצל סגול בינוני קצוץ


200 מ"ל יוגורט עיזים


1 צרור פטרוזיליה קצוצה


1 צרור נענע קצוצה


1 ראש בינוני (300 גרם) חסה משי מפורקת לעלים


300 גרם מיקס עלי בייבי


 

לתיבול:


מעט שמן זית


מיץ מלימון אחד


1 כפית כמון


מלח ופלפל לפי הטעם


 

להגשה:


יוגורט עזים קר


 

אופן הכנה:

  • משרים את העדשים במשך כשעה במים קרים.
  • מסננים את העדשים ומכניסים לסיר עם כמות כפולה של מים קרים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושומרים בצד.
  • בקערה מניחים חסה, עלי בייבי ועגבניות שרי.
  • בקערה נפרדת מניחים עדשים, גבינה בולגרית, פטרוזיליה, נענע ובצל סגול ומערבבים.
  • מתבלים הכל בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
  • מניחים את תערובת העדשים על בסיס הסלט ומגישים בליווי יוגורט עזים קר.

 

המתכונים באדיבות השף אבישי בדור מרשת קפנטו.

 

מחפשים עוד מתכונים עם קטניות? נסו את אלה:

תבשיל שעועית בקארי

מרק עדשים אדומות

מרק אפונה משודרג

מרק דלעת וחומוס

 

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.