מתכון לעוגיות שיבולת שועל וטחינה

 
כוס חלב ליד ואתם מסודרים
כוס חלב ליד ואתם מסודרים צילום: טל אברזל
 
עודכן 07:29 03/02/2013

אחרי שעברה עליה תקופה עמוסה בלימודים ובעבודה, טל אברזל מתפנה סוף-סוף להכין עוגיות פריכות ומשגעות עם טחינה ושיבולת שועל מקמח מלא, פרווה וללא ביצים

 
 
 
 
 

התקופה האחרונה הייתה ממש עמוסה בשבילי: בחינות, הגשות, קורסים מסתיימים, סדנאות שוקולד מתחילות וכל האירועים והמפגשים איכשהו נדחסו יחד לסוף שבוע אחד ארוך ומתיש.

 

אני כל כך עמוסה שאני בקושי אופה. כשבקושי אופים, אין מה לשתות עם הקפה בבוקר. אין! זה ממש מבאס אותי, כי כמה שחבילת הביסקוויטים מסתכלת עלי וקורצת לי, אני לא ממש מתחברת אליהם בצורתם הגולמית, ויותר מכל - אני שונאת לאכול דברים בכח. כך יצא שבכל הבקרים האחרונים, סיימתי את ספל הקפה הענק שלי ב-2-3 לגימות וישר רצתי לאוטובוס כשהבטן שלי מרגישה כמו שקית מלאה מים ודג זהב (מכירים את הרעש?).

 

בכל מקרה, לאט לאט הלחץ התחיל קצת לרדת, ומצאתי לי סוף-סוף זמן להכין עוגיות לקפה. העוגיות שהכי השתוקקתי להן היו עוגיות שיבולת שועל פשוטות. אז ערבבתי כמה מרכיבים שהיו לי בבית, ובלי ביצים, חמאה או קמח לבן התקבלו עוגיות שיבולת שועל וטחינה רכות ומושלמות לקפה של הבוקר או אחרי הצהריים.

 

עוגיות שיבולת שועל וטחינה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: חצי שעה | כמות מנות: 30 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


3/4 כוס (140 גרם) סוכר חום


1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית


1/2 כוס (120 מ"ל) מים


3/4 כוס (80 גרם) שיבולת שועל שלמה או אינסטנט


3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא


1/2 כפית סודה לשתייה


1/2 כפית קינמון


 

 
 

אופן הכנה:

  • מניחים בקערה טחינה, סוכר ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה שיבולת שועל וקינמון ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר בקערה עטופה היטב.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  • באמצעות שתי כפות מסדרים תלוליות בצק בכמות של כחצי כף עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
  • אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים, יציבות ומעט רכות במרכז.
  • מצננים באופן מוחלט ושומרים בצנצנת אטומה.

 

הערות:

  • אפשר להוסיף לעוגיות אגוזים ופירות יבשים בכמות שאוהבים. גם שוקולד צ'יפס ישתלבו פה מצוין.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון לחצי כוס, במיוחד אם מוסיפים תוספות מתוקות.
  • חשוב לקרר את הבצק חצי שעה כדי שהעוגיות ישמרו על צורה יפה באפייה.
  • אפייה של 15-16 דקות תניב עוגיות פריכות יותר, ואפייה של 12 דקות תניב עוגיות רכות.

 

 
מעולות גם לטבעונים
מעולות גם לטבעונים צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.