מתכון למרק דלעת

הדפס
 
מושלם לימים הקרים
מושלם לימים הקרים צילום: עידן אדלר רייס
 

למרות שהיא לא חובבת גדולה של עונת החורף, עידן אדלר רייס אוהבת את האפשרות ליהנות ממגוון מרקים במזגן המחמם, ומכינה מרק דלעת עשיר וטעים

 

חורף. סערה משתוללת בחוץ, הגשם דופק על חלוני וגם נוזל קצת הביתה. ככה זה כשמתקינים לך חלונות לא אטומים. אני מתסכלת על החלון הנוזל, מושכת באף הדולף והלב מתמלא לי בקור.

 

"סבלנות", הם אומרים, "מתקנים נזילות רק בקיץ - כשמתייבש ומתחמם". מבין קשת התכונות שקיבלתי, אין ספק שהכי התקמצנו עלי בסבלנות, ככה יצא שסבלנות אין לי. אני כל הזמן שואלת את עצמי למה לא יכול להיות כאן כל הזמן קיץ? בא החורף, ממלא אותנו בקור, בגשם, בשפעות ובנזילות ואנחנו אמורים לחכות לקיץ כדי שיתייבש.

 

זה אמנם נשמע כמו קלישאה אבל לפחות בחורף יש מרק (נכון שאפשר גם בקיץ, אבל גם חולת מרקים כמוני לא נהנית לאכול מרק כשבחוץ 40 מעלות עם 100% לחות). יש לפחות ברכה אחת שמגיעה עם החורף הזה - התכרבלות במזגן ולגימה ממרק דלעת עשיר. פזרו גבינת פרמז'נו מעל, נשנשו איזה טוסטון קלוי ליד ושיחקתם אותה.

 

מרק דלעת

סוג מתכון: פרווה/ בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


300 גרם דלעת


2 בטטות בינוניות


1 תפוח אדמה


2 גזרים


1 בצל


3 שיני שום


עלים מ-4 ענפי טימין או חצי כפית טימין מיובש


עלים מ-4 ענפי אורגנו או חצי כפית אורגנו


מלח ופלפל לפי הטעם


ציר עוף או ירקות לכיסוי


 

 

אופן הכנה:

  • קולפים את כל הירקות, חותכים לקוביות בינוניות ומכניסים לסיר גדול.
  • מוסיפים טימין, אורגנו, מלח ופלפל ומכסים בציר עוף או ירקות.
  • מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-1/2 שעה עד שהגזרים מתרככים.
  • טוחנים את המרק בבלנדר מוט ומגישים עם טוסטונים, פרמז'נו מגורר או כף יוגורט כבשים במרכז.

 

 
מגישים עם מעט גבינת פרמג'נו מגוררת
מגישים עם מעט גבינת פרמג'נו מגוררת צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.