מתכון לעוגיות שוקולד-קפה מושחתות

 
נמסות בפה
נמסות בפה צילום: קרן ביטון כהן
 

מכינים בקלי קלות - אורן גירון מלמד אתכם איך מכינים עוגיות שוקולד מושחתות עם קפה, מנוקדות בשבבי שוקולד חלב, לבן ומריר שנמסים בין ביס לביס

 
 
 
 
 

שלום לכולם. הפעם אנחנו בטור עם מתכון קליל, מהיר ומושחת מאוד - עוגיות שוקולד-קפה רכות, שוקולדיות ומענגות. הכללים להכנתן דומים מאוד להכנת בצק פריך ולכן נקפיד על ערבוב קצר של החומרים על מנת שלא לפתח את רשת הגלוטן בבצק.

 

מאחר ואנו רוצים לקבל עוגיות רכות ועסיסיות, המתכון לא מכיל כמויות קמח גדולות (כמות השומנים גדולה מכמות הקמח) שמייצב את הבצק ומעניק לו מרקם מוצק ופריך. במקרה זה ניעזר בכמות שומן גדולה של שוקולד, חמאה וחלמונים, ונייצב את התערובת במעט קמח ובחלבוני הביצה.

 

על מנת לוודא כי העוגיות לא ייתייבשו יש להקפיד על שני כללים חשובים: קררו את הבצק טרם האפייה (רצוי אפילו לקררו לאחר הכידרור ולפני האפייה, אז העוגיות ישמרו טוב יותר על צורתן), והקפידו גם לאפות את העוגיות לא יותר מ-8-9 דקות. העוגיות יוצאות מהתנור כשהן עדיין רכות ונראות לא לגמרי עשויות, אך הן יתייצבו לאחר צינון טבעי בטמפרטורת החדר.

 

חשוב לא לותר על תוספת השוקולד הקצוץ בתוך הבצק, מה שמעניק לעוגיות את ההפתעות הנעימות בכל ביס. ניתן לוותר על הקפה אם לא רוצים ואפשר להשתמש בכל תבלין אחר שאוהבים: קינמון, וניל, מוסקט ואפילו קליפת תפוזים מגוררת דק.

 

העוגיות האלו כמובן נהדרות לכשלעצמן, אך שווה לנסות להצמיד זוג עוגיות עם גלידה טובה במרכז לקבלת קסטה או קוקילידה ביתית מושחתת. בנוסף, אפשר להשתמש בהן כבסיס לקרמבו, אותו כבר למדנו להכין. בכל מצב - מדובר בשחיתות לשמה.

 

עוגיות שוקולד-קפה רכות ומושחתות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 25 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


160 גרם שוקולד מריר


60 גרם חמאה


1 כפית אבקת נס קפה


1 ביצה


40 גרם חלבון


50 גרם סוכר


100 גרם קמח


2 גרם אבקת אפייה


קורט מלח


90 גרם שוקולד מריר קצוץ גס


60 גרם שוקולד צ'יפס לבן


60 גרם שוקולד חלב קצוץ גס


 

 
 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי או במיקרוגל. מוסיפים נס קפה, מערבבים ומצננים.
  • מערבבים את הביצה עם הסוכר והחלבון לתערובת אחידה ומוסיפים לתערובת השוקולד.
  • מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד והביצים.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ לתערובת ומערבבים.
  • מניחים את התערובת לשעה לפחות בטמפרטורת החדר.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • יוצרים כדורים מתערובת השוקולד במשקל של כ-20 גרם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך כ-8-9 דקות בלבד. העוגיות תהיינה רכות בצאתן מהתנור אבל זה בסדר.
  • מצננים לגמרי על התבנית ורק אז משחררים.

 

 
הפתעות שוקולד בין ביס לביס
הפתעות שוקולד בין ביס לביס צילום : קרן ביטון כהן
 

רוצים לדעת כמה זה 100 גרם קמח בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:

פחזניות גבינה פיקנטיות

בלונדיס חמוציות ופקאן

עוגת שוקולד לבן ופטל

קרמבו וניל וקפה בציפוי שוקולד

טארט קרם פיסטוק ודובדבנים

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.