מתכון לתערובת ג'עלה ביתית

 
אפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים
אפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים צילום: טל אברזל
 

שדרוג מעולה לסלטים ולמנות ראשונות • טל אברזל מכינה ג'עלה - תערובת אגוזים וגרעינים מומלחים שמכינים בקלי קלות. מושלם על סלט ירוק

 
 
 
 
 

יודעים מה זה ג'עלה? זו תערובת פיצוחים מתובלת שמפזרים מעל סלט, או סתם מנשנשים עד שזה מתחסל. מאד מאד טעים וממכר.

 

לפני זמן מה נתקלתי בתערובת הזאת באחת מהחנויות שמתמקדות בחומרי גלם לאפייה ובישול. כמובן שלא הצלחתי לעמוד בפיתוי ורכשתי שקית. חוץ מלנשנש את זה בדרך הביתה, הוספתי את זה לסלטים שלי.

 

אז ג'עלה זה אכן מאד טעים, אבל אם חושבים על זה לרגע,  זה עדיין מוצר תעשייתי שמכיל כמויות גדולות של שומנים ומלחים. לכן החלטתי להכין בבית תערובת כזו, בה אני יכולה לשלוט על כמויות השומן והמלח וגם על הרכב האגוזים שאני מכניסה. התקבלה תערובת פריכה, ממכרת וטעימה יותר מהקנויה. אני מזהירה - ברגע שתתחילו, לא תוכלו להפסיק.

 

כדי לשמור על כמה שיותר ערכים תזונתיים של האגוזים, אנחנו לא רוצים לקלות ולשרוף אותם, אלא רק לייבש מהם את המים, לכן חשוב לעבוד בטמפרטורה נמוכה ולעקוב אחר מצבם בתנור, תוך כדי ערבוב כל מספר דקות.

 

שימו לב: אני השתמשתי בתערובת של אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה ושומשום, אבל אפשר לשחק עם היחסים ועם סוגי האגוזים והגרעינים לפי הטעם האישי.

 

תערובת ג'עלה ביתית

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 5 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: צנצנת גדולה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


3 כוסות אגוזים וגרעינים מכל סוג שאוהבים


1 כוס פולי סויה קלויים ללא מלח


1/2 כוס מים רותחים רותחים


2 כפיות מלח


2 כפות זעתר


1/2 כפית פפריקה מתוקה


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית תנור רחבה בנייר אפייה.
  • מניחים בקערה את כל האגוזים ופולי הסויה.
  • מערבבים היטב בקערה קטנה או ספל את המים הרותחים והמלח עד שכל המלח נמס.
  • יוצקים את המים על תערובת האגוזים ומוסיפים זעתר ופפריקה מתוקה.
  • מערבבים היטב עד שכל האגוזים מצופים במי המלח והתבלינים.
  • משטחים את תערובת האגוזים בתבנית בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר.
  • במשך 10 דקות. לאחר 10 דקות אפייה מוציאים את התבנית, מערבבים ומנמיכים את הטמפרטורה ל-70 מעלות.
  • ממשיכים לאפות עד שכל הנוזלים מתייבשים תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  • כאשר התערובת יבשה לחלוטין מוציאים ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.
  • מעבירים לצנצנת אטומה.

הערות:

  • כמות המלח והתבלינים היא עניין של טעם וכמובן שניתן לשנות או להפחית לפי טעמכם האישי.
  • אפשר לגוון בסוגי האגוזים ולהוסיף אגוזי ברזיל, מקדמיה, פקאנים ואגוזי לוז.
  • את פולי הסויה ניתן למצוא במחלקות הטבע בסופרים, או בחנויות טבע. אם לא מצאתם פשוט החליפו בכוס נוספת של אגוזים.
  • חשוב להקפיד על אפייה בטמפרטורה נמוכה. המטרה היא לייבש את המים ולהשאיר שכבה דקה של מלח על כל אגוז (כי גרגרי מלח לעולם לא ידבקו על האגוזים בלי תוספת שמן או סוכר) ולא לקלות או לשרוף אותם.

 

 
סוג של גרנולה מלוחה, אם תרצו
סוג של גרנולה מלוחה, אם תרצו צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.