מתכון לאוזני המן עם 3 אפשרויות למילוי

 
שוקולד, חלבה או אגוזים - מה המילוי שלכם?
שוקולד, חלבה או אגוזים - מה המילוי שלכם? צילום: עידן אדלר רייס
 

למרות שאנחנו עוטים מסכות במשך כל יום בחיינו, פורים הוא הזדמנות מצוינת לצאת קצת מהשגרה ולבחור להיות קצת אחרים. עידן אדלר רייס עם תובנות על החג הכי שמח של השנה, ויש גם מתכון לאוזני המן עם 3 אפשרויות למילוי

 
 
 
 
 

בסרט הנסיכה הקסומה הענק אומר "אל תבטחו באנשים עם מסכות". זה כנראה ממש נכון - כל הזמן אנחנו עם מסכות. לובשים חליפה ו"מסכת עבודה", חוזרים הביתה ומחליפים למסכת "השכנה הטובה" לבקש כוס סוכר. כל יום, כל השנה, מחליפים תפקידים ועשרות פרצופים - המון מסכות, תלוי מי עומד מולנו.

 

המסכות האלה כבר הפכו לחלק מאיתנו כנראה מכורח ההרגל, כבר לא מבחירה. אבל לפחות פעם בשנה יש לנו זכות, גדולים וקטנים לבחור מסכה וללבוש תחפושת - הפעם מבחירה. באופן אירוני דווקא בפורים יש לנו אפשרות להיות מי שאנחנו בוחרים: נסיכה קסומה או מכשפה רעה. לא טובה ומתוקה בגלל DNA נתון וגם לא כעוסה וחמוצה בגלל שעצבנו, אמרו, עשו או ביקרו.  בחירה חופשיה בתחפושת לערב אחד. אחח, איזה חג - הכי אמיתי שיש.

 

ובחזרה לתחום האהוב עלי ביותר - אוכל. הרי נגזר עלינו, כיהודים, לאכול כמויות עצומות של אוכל בכל חג שבא עלינו לטובה. לפחות בפורים מדובר במתוקים, באופן שהופך אותו לאחד החגים האהובים עלי, במיוחד עם אוזני ההמן שצצות בכל פינה. חצי שעה עבודה גג ויש לכם אוזני המן פריכות, רכות ומעניינות.

 

שימו לב: כמות כל מלית מספיקה למילוי 20 אוזני המן.

 

 
לקטנים ולגדולים
לקטנים ולגדולים צילום : עידן אדלר רייס
 

אוזני המן עם 3 סוגי מילויים

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 20 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1 כוס קמח מנופה


1/4 כוס אבקת סוכר


1/4 כוס שקדים טחונים


100 גרם חמאה חתוכה קרה חתוכה לקוביות


2 כפות מים קרים


1 ביצה


 

למלית אגוזים דבש:


1 חופן אגוזי מלך


1 חופן פקאנים טבעיים


1 חופן שקדים טבעיים


3 כפות גדושות של דבש


 

למלית שוקולד חלבה:


20 קוביות שוקולד


50 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות


 

למלית חלבה וטחינה:


3 כפות טחינה


5 כפות דבש


50 גרם חלבה מפוררת


 

להגשה:


אבקת סוכר


 
 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים בידיים במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק חלק. חשוב להיזהר מלישת יתר שתהפוך את הבצק לקשה. אם משתמשים במיקסר, יש לערבב בפולסים קטנים עם וו לישה במשך כדקה, עד שהחומרים מתחילים להתאחד ולהשלים את פעולת הלישה בידיים.
  • מכניסים את הבצק שנוצר למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך כחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את מלית האגוזים: טוחנים יחד אגוזי מלך, פקאנים, שקדים ודבש בבלנדר מוט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מכינים מלית חלבה וטחינה: מערבבים יחד טחינה ודבש לתערובת אחידה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס.
  • מניחים במרכז כל עיגול מעט מלית:
  • למלית אגוזים: מניחים במרכז העיגול רבע כפית תערובת אגוזים.
  • למלית טחינה חלבה: מניחים במרכז העיגול רבע כפית תערובת טחינה- דבש ומפוררים מעט חלבה מעל.
  • למלית שוקולד חלבה: מניחים במרכז העיגול קוביית שוקולד ומפוררים מעט חלבה מעל.
  • מקפלים את דפנות הבצק ב-3 צדדים ליצירת צורה של אוזן המן. מומלץ להרטיב מעט את הבצק בעת ההדבקה במעט מים על מנת שלא יפרדו באפייה.
  • אופים במשך כ-10 דקות עד שהאוזניים מזהיבות.
  • מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שלושה ימים.
  • טיפ: אם במהלך הדקות הראשונות של האפייה האוזניים מתחילות להפתח - אין צורך להילחץ. אפשר לפתוח את התנור, להוציא את התבנית בזהירות, להדק בידיים את הדפנות שנפתחו ולהחזיר להמשך אפייה.

 

 
פריכים מבחוץ, מתוקים מבפנים
פריכים מבחוץ, מתוקים מבפנים צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.