מתכון לאוזני המן כמו של אמא (פרווה)

 
לא חייבים חמאה
לא חייבים חמאה צילום: טל אברזל
 

בלי מרגרינה ובלי חמאה • טל אברזל מכינה אוזני המן במגוון מילויים לפי המתכון של אמא, עם תוספת קטנה של וניל לבצק, שהופכת כל ביס לטעים יותר

 
 
 
 
 

אין דבר כזה חג פורים בלי אזני המן. ואצלנו בבית, אין דבר כזה פורים בלי לחם עם ביצים קשות וקוסקוס עם חלב. ואזני המן של אמא, כמובן. וכמו תמיד, מכיוון שמרגרינה לא עוברת את סף דלתי, ולא תמיד אפשר להשתמש בחמאה, משתמשים בשמן.

 

להכין בצק פריך על בסיס שמן זה בעייתי, כי השמן נוזלי בכל טמפרטורה, ולא מתקשה לאחר האפייה בדומה למרגרינה או חמאה. לאמא שלי יש מתכון נפלא שהיא פיתחה לפני שנים, ואני, כממשיכת דרכה, הכנתי אזני המן פריכות וטעימות ממולאות בכל מיני מליות מגניבות. הבצק נהדר כמו שהוא, אבל קצת שדרגתי את אותו בתוספת איכותית של מקל וניל שהקפיצה אותו בכמה דרגות. אז אמנם זה לא פריך כמו בצק עם חמאה, אבל זה מעולה, וגם טיפה'לה יותר בריא.

 

בנוסף למלית הפרג המסורתית שמכינים בבית, הכנתי גם מלית נחמדה של ריבה ושקדים טחונים. מתקבל מרקם קצת דומה למרציפן. אני השתמשתי בריבת משמש טובה ויצא מצויין, וכל ריבה שאתם אוהבים תתאים.

 

אוזני המן פרווה במילוי פרג או ריבה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן הכנה כולל: שעתיים | כמות מנות: 45 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לבצק:

 
3 כוסות קמח תופח


3 כוסות קמח רגיל


2 ביצים


1 חלמון


3/4 כוס סוכר


3/4 כוס שמן


3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי


חצי מקל וניל (או חצי כפית תמצית וניל, רשות)


 

למלית פרג:

 

חצי כוס מים


1 כף יין אדום מתוק


1 כף דבש או סירופ מייפל


חצי כוס סוכר חום


100 גרם פרג טחון


2 כפות מיץ לימון


1 כף פירורי ביסקוויטים


 

למלית ריבה ושקדים:

 

חצי כוס ריבה שאוהבים (כמו משמשים או תותים)


חצי כוס שקדים טחונים


 
 

אופן הכנה:

  • להכנת מלית הפרג, מרתיחים בסיר קטן את המים, הדבש, הלימון, הסוכר והיין. כשהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מבעבעת היטב, מוסיפים את הפרג ופירורי הביסקוויטים. מבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה. מקררים לחלוטין לפני המילוי.
  • להכנת מלית הריבה, מערבבים את הריבה עם השקדים הטחונים לתערובת אחידה.
  • מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל המצרכים לבצק ולשים היטב לקבלת בצק רך וגמיש. ברגע שהבצק מתאחד לגוש אחד, מפסיקים ללוש, כדי לשמור על הפריכות וכדי שאוזני המן לא יצאו נוקשות. 
  • מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר. כדי שהרידוד ילך בקלות, מרדדים על נייר אפייה כשהבצק מקומח משני הצדדים. קורצים עיגולים בגודל הרצוי עו חותכן עגול או כוס. מניחים מעט מהמלית שהכנתם במרכז כל עיגול (בנדיבות אך לא יותר מדי).

 

 
חשוב להדק את האוזניים היטב שלא יפתחו באפייה
חשוב להדק את האוזניים היטב שלא יפתחו באפייה צילום : טל אברזל
 
  • מרטיבים את שולי העיגול ומהדקים היטב היטב לצורת אוזן. 
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 13-15 דקות, עד שהאוזניים מזהיבות.
  • מקררים,מפזרים אבקת סוכר ואוכלים. יאמי יאמ.

 
הערות ושדרוגים:

  • אפשר למלא את האוזניים גם ב: ממרח נוטלה,ממרח חלבה, ממרח רוזמרי,ממרח תמרים,קוביות חלבה ועוד ועוד.
  • חשוב לנפות את הקמח, לא ללוש יתר על המידה ולהימנע מאפיית יתר.
  • מתקבלת כמות גדולה של אוזני המן, אפשר להפחית בחצי.
  • אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי להכנת הבצק (אני פחות אוהבת). אפשר גם להחליף את המיץ בחלב או שמנת מתוקה כדי להעשיר את הבצק.
  • אם אין מקל וניל החליפו בכף תמצית וניל/ברנדי או השמיטו.
  • אפשר להחליף את השמן ב-200 גרם חמאה.
  • במלית הריבה אפשר להשתמש בקוקוס במקום שקדים. עובד על אותו עיקרון. הולך נפלא עם ריבה אדומה-תות או פטל.
  • במלית הפרג אפשר להחליף את המים בחלב.

 

 
נגמרות בצ'יק
נגמרות בצ'יק צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.